Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Lübnan'daki Suriyeli Türkmen sığınmacılar

Humuslu Türkmen Turfa: "Buradaki yaşamımız çok zor. Pasaportumuz bile yok ama ne yapalım, Allah'a şükrediyoruz. İş bulmak çok zor, bulsak da çok az ücret veriyorlar. Türkiye'deki Suriyeli mültecileri görünce, Türkiye'ye gitmek istiyoruz" Suriyeli Türkmen Muhammed: "Türkmeniz, Humus toprağındanız. Yaşadığımız yerler 6 senede harap oldu. Burada, Baalbek'te zor şartlarda yaşıyoruz. Özellikle son iki-üç senedir çok zorlanıyoruz. Önceleri iyiydi şimdi iyi değil. Buradaki herkes gibi ben de Türkiy

Anadolu Ajansı haberine göre;
BEKAA (AA) - FURKAN GÜLDEMİR - Suriye'deki iç savaştan kaçarak Lübnan'ın kuzeydoğusundaki kamplara sığınan Türkmen mülteciler, bu ülkede zor şartlar altında yaşamlarını sürdürüyor.

İç savaş sebebiyle doğdukları toprakları terk etmek zorunda bırakılan Suriyeli Türkmenler, Lübnan'ın Baalbek şehri yakınlarında yer alan Duris köyüne sığındı. Burada kısıtlı imkanlarla yaşam mücadelesi veren Türkmen sığınmacılar, Birleşmiş Milletlerin yardımlarının da yetersiz olduğunu belirtiyor.

Türkmen aileler, kurdukları küçük ve kullanıma elverişsiz çadırlarda, kışın soğuğu ve yaz mevsiminin sıcağından doğrudan etkilenirken, Suriye'deki savaşın bir an önce bitmesini ümit ediyor.

Kamptaki çadırlarında mutfak eşyalarını muhafaza etmek için karton kutular kullanan kadınlar, yemek pişirmek için de çevreden yakacak maddeler topluyor. Çocuklar ise tüm bu olumsuzluklara rağmen oyun oynamaya devam ediyor.

- "Türkiye'ye gitmek istiyoruz"

AA muhabirine konuşan Humuslu Türkmen Raif Turfa (20) 2014'te Lübnan'a geldiğini hatırlatarak, "Buradaki yaşamımız çok zor. Pasaportumuz bile yok ama ne yapalım, Allah'a şükrediyoruz. İş bulmak çok zor, bulsak da çok az ücret veriyorlar. Türkiye'deki Suriyeli mültecileri görünce, Türkiye'ye gitmek istiyoruz." dedi.

Subhi Muhammed (64) de "Türkmeniz, Humus toprağındanız. Yaşadığımız yerler 6 senede harap oldu. Burada, Baalbek'te zor şartlarda yaşıyoruz. Özellikle son iki-üç senedir çok zorlanıyoruz. Önceleri iyiydi şimdi iyi değil. Buradaki herkes gibi ben de Türkiye'ye gitmeyi çok istiyorum." ifadelerini kullandı.

Türkiye'yi yakından takip ettiklerini ifade eden Muhammed özellikle "Diriliş Ertuğrul" dizisini beğenerek izlediklerini söyledi. Muhammed, "Bu diziyi izleyince çok mutlu oluyoruz. Ertuğrul ve Turgut'a çok selam ediyorum." diye konuştu.

- 400 Türkmen aile var

Hamid Turfa (35) da Lübnan'a 2012'de Humus'tan geldiğini belirterek, şunları dile getirdi:

"Buradakilerin çoğu Türkmen. Hayat şartları çok zor. Devlet dairelerinde evraklarımızı yenilemekte sıkıntı çekiyoruz. Çok para isteniyor. Burada yaklaşık 400 aile var. Herkes bir şekilde çalışıyor. Bazen BM'den yardım geliyor ama yetmiyor. Türkiye'deki kardeşlerime ve Türkiye'ye çok selam olsun."

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) verilerine göre, Lübnan'da kayıtlı 1,2 milyon civarında Suriyeli mülteci bulunuyor. Lübnan yönetimi ise Suriyeli mültecilerin sayısının 1 buçuk milyonun üzerinde olduğunu belirtiyor.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English