Son Dakika Haberler

Lübnan Mülteci İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı el-Merabi: "BM Suriye'deki savaşın durması için daha fazla çaba sarf etmeli" AFAD Başkanı Bilden: "Türkiye yaklaşık 3 milyon Suriyeli mülteciye ev sahipliği yapıyor ve mültecilere her türlü insani imkan sağlanıyor"

Anadolu Ajansı haberine göre;
BEYRUT (AA) - Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta, Uluslararası Mülteci Krizinde Bir Sonraki Adım konferansı başladı.

Yardım ve Geliştirme Dernekleri Birliği (URDA) tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen, uluslararası düzeyde mülteci sorunlarına çözüm üretmeyi amaçlayan konferansa, farklı ülkelerdeki sivil toplum kuruluşlarından 300'den fazla temsilci, siyasetçi ve akademisyen katıldı.

Lübnan Başbakanı Saad Hariri adına açılış konuşmasını yapan Mülteci İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Muin el-Merabi, yaklaşık yarım milyon Filistinli mültecinin yaşadığı Lübnan'a 1,5 milyon Suriyeli mültecinin gelmesinin, ülkede ulusal ve sosyal krize neden olduğunu söyledi.

Tüm yardım kuruluşlarının Lübnan'daki mültecilere acil el uzatması gerektiğini vurgulayan Merabi, Birleşmiş Milletler'in (BM) Suriye'deki savaşın durması için daha fazla çaba sarf etmesi gerektiğini belirtti.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Başkanı Mehmet Halis Bilden de konferansta yaptığı konuşmada, Türkiye'nin, Suriye'deki savaşın başlamasından bu yana mülteciler için açık kapı politikası yürüttüğünü hatırlattı.

Türkiye'nin yaklaşık 3 milyon Suriyeli mülteciye ev sahipliği yaptığını ifade eden Bilden, mültecilere her türlü insani imkanın sağlandığını vurguladı.

Konferansın yapıldığı otelde, Lübnan'da yaşayan Suriyeli mültecilerin hayat şartlarını gösteren fotoğraf sergisi de açıldı.

Yardım kuruluşları arasındaki iş birliğini artırmak için çalıştaylara da yer verilecek konferans iki gün sürecek.

Konferansa katılanlara, Lübnan'daki Suriyeli mülteci kamplarını ziyaret etme imkanı sağlanıyor.

Suriyeli mültecilerin Lübnan'a gelmeye başlamasının ardından 2012 yılında kurulan URDA bünyesinde farklı ülkelerden 100'den fazla yardım kuruluşu yer alıyor. Birlik, başta Lübnan olmak üzere mültecilere yönelik çalışmalarda, yardım kuruluşları arasında iş birliği ve koordinasyonun sağlanması için çaba gösteriyor.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English