Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

LÖSEV'e bağış yaptı, yargılanmaktan kurtuldu

Konya'da, çocuğuna düşük not verdiği gerekçesiyle tartıştığı öğretmeni tehdit ettiği için hakkında soruşturma başlatılan öğrenci velisi, uzlaştırmacı aracılığıyla şikayetçi öğretmenle anlaştı Şikayetçi öğretmen, lösemili çocuklara 7 bin lira bağışlaması karşılığında şüpheliyle uzlaştı

Anadolu Ajansı haberine göre;
KONYA (AA) - Konya'nın Yunak ilçesinde sözlü ve fiziki yolla tehdit suçundan hakkında soruşturma başlatılan bir öğrenci velisi, Akşehir Cumhuriyet Başsavcılığının Uzlaştırma Bürosu tarafından görevlendirilen uzlaştırmacı aracılığıyla şikayetçisi olan öğretmenle anlaştı.

Geçen yıl yaşanan olayda Halil Alak (45), Yunak Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde okuyan çocuğuna düşük not verdiği gerekçesiyle tartıştığı öğretmen Zekiye Bulut'u (28) tehdit etti. Öğretmen, veli Alak hakkında şikayetçi oldu.

Akşehir Cumhuriyet Başsavcılığınca tehdit suçundan başlatılan soruşturmada dosya, Uzlaştırma Bürosu tarafından uzlaştırmacı Yazı İşleri Müdürü Ali İhsan Ergün'e verildi.

Ergün'ün görüştüğü müşteki Bulut, şüphelinin Lösemili Çocuklar Vakfına (LÖSEV) 7 bin lira bağış yapması durumunda uzlaşabileceğini söyledi. Şüpheli Halil Alak da müştekinin talebini kabul ederek anlaştı.

Uzlaşma sonucunda şüpheli ve müşteki, Yunak Cumhuriyet Savcılığı Uzlaştırma Görüşme Odası'nda bir araya gelip el sıkıştı.

Şüpheli Alak, LÖSEV'e 7 bin lira bağışta bulunarak 'tehdit' suçundan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmaktan kurtuldu.

Uzlaşmayla ceza almaktan kurtulduğu için mutlu olduğunu söyleyen Alak, "İstenmeyen bir olay yaşadık. Olayın uzlaşmayla çözülebileceğini öğrenince çok sevindim. LÖSEV'e bağış yaparak, çocukları sevindirmek beni ayrıca mutlu etti. Mahkemeye gitmeden kısa sürede güzel bir yardımla çözüme kavuşturduk." diye konuştu.

Şikayetçi öğretmen Bulut da "Burada her iki taraf da mutlu oldu. Ayrıca lösemi hastası çocuklara da güzel bir desteğimiz oldu." ifadelerini kullandı.

Uzlaştırmacı Ergün, tarafların anlaşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Sorun ortadan kalktı. Böylece hem adli makamlarda yoğunluk olmadı hem de toplumsal huzur tesis edildi." değerlendirmesini yaptı.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English