Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Libya Ulusal Mutabakat Hükümetinden Petrol Hilali Bölgesi'ne 40 araçlık sevkiyat

Ulusal Mutabakat Hükümetine bağlı askeri birlikler, Petrol Hilali Bölgesi'ni kontrolünde tutan İbrahim el-Cedran güçlerine gidecek yardımların önünü kesmek için Sirte'ye 40 araçlık sevkiyat yaptı. Sirte Koruma Güçleri adlı oluşum, kentin güneyindeki geçiş noktalarına konuşlandı. Sirte Koruma Güçleri adına konuşan Salim Emyel, güçlerinin bölgede yürütülen mücadelede taraflardan herhangi birinin yanına sürüklenmeyi reddettiğini ve (Cedran ya da Halife Hafter) taraflardan herhangi birine destek ama

Anadolu Ajansı haberine göre;
TRABLUS (AA) - Libya'da Ulusal Mutabakat Hükümetine (UMH) bağlı askeri birlikler, ülkenin kuzeydoğusundaki Petrol Hilali Bölgesi'ni ele geçiren, bölgedeki petrol tesisleri muhafız birlikleri eski komutanı İbrahim el-Cedran güçlerinin ikmal yollarını kesmek için Sirte'ye 40 araçlık sevkiyat yaptı.

Bölgedeki güvenlik kaynaklarının AA muhabirine yaptığı açıklamalara göre, UMH tarafından oluşturulan 40 araçlık Sirte Koruma Güçleri kente ulaştı.

Sirte'nin güneyindeki geçiş noktalarına konuşlandığı belirtilen askeri birlikler, Petrol Hilali Bölgesi'ni ele geçiren güçlere gidecek yardımları engellemek amacıyla arama tarama faaliyetleri yürütecek.

Bu arada Halife Hafter'e bağlı Orta Hava Kuvvetleri Operasyon Ofisi tarafından yapılan açıklamada, Ra's el-Unuf bölgesinden Sirte kenti önlerine kadar bölgenin hava kuvvetleri tarafından operasyon alanı olduğu ilan edildi.

Geçen günlerde Tobruk'taki Temsilciler Meclisine bağlı ve Halife Hafter tarafından sevk ve idare edilen hava kuvvetlerine bağlı savaş uçaklarının Sirte kenti taşra bölgelerinde Petrol Hilali Bölgesi'ne yardım ulaştıran silahlı araçları vurduğu bildirilmişti.

Öte yandan Sirte Koruma Güçleri adına konuşan Salim Emyel, "Cedran'ın milisleri, kendilerine destek ulaşması için Sirte'den sahil yolu üzerinden Petrol Hilali'ne doğru güvenli bir koridor açmak için çabalıyor." dedi.

Libya Mutevassıt gazetesine açıklamalarda bulunan Emyel, Sirte Koruma Güçleri'nin bölgede yürütülen mücadelede taraflardan herhangi birinin yanına sürüklenmeyi reddettiğini ve (Cedran ya da Hafter) taraflardan herhangi birine destek amaçlı bir geçiş koridoru açmayı kabul etmediğini vurguladı.

Temsilciler Meclisinden daha önce yapılan açıklamada, birliklere, saldırganlara "demir yumruk indirmeleri" çağrısında bulunulurken, Birleşmiş Milletler Libya Destek Misyonu (UNSMIL), Libya'nın Petrol Hilali Bölgesi'ndeki Sidra ve Ra's el-Unuf petrol limanlarına saldırı düzenlenmesini kınamıştı.

Libya Ulusal Petrol Kurumu ise çatışmaların ardından mücbir sebep hali ilan edildiğini ve Petrol Hilali Bölgesi'ndeki Sidra ve Ra's el-Unuf limanlarındaki petrol üretiminin askıya alındığını duyurmuştu.

Halife Hafter'e bağlı güçler, Eylül 2016'da düzenlediği saldırının akabinde bölgenin kontrolünü ele geçirdiğini ve Cedran yanlılarının püskürtüldüğünü açıklamıştı.

Bingazi ile Sirte illeri arasındaki pek çok kenti kapsayan Petrol Hilali Bölgesi'nde, petrol rezervlerinin yanı sıra Sidra, Ra's el-Unuf ve Brega petrol limanları yer alıyor.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English