Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Leyla Şahin Usta: Fetullah Gülen'in Bağdadi'den farkı yok

AK Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, Avrupa ülkelerinin Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) konusunda müttefiklik hukukuna aykırı davrandığını belirterek, FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen'in DEAŞ lideri Ebubekir el Bağdadi'den farkının olmadığını söyledi.

Leyla Şahin Usta: Fetullah Gülen’in Bağdadi’den farkı yok
Usta, Strazburg'da toplanan Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Genel Kuruluna hitap etti.

Genel Kurulun son gününde Serbest Tartışma bölümünde söz alan Usta, 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında Avrupa ülkelerinin yaklaşımını eleştirdi.

FETÖ'nün darbe girişiminin Türk halkının cesareti sayesinde bertaraf edildiğini söyleyen Usta, "Geçen bir yılın ardından, mevcut deliller bu girişimin ardında Fetullahçı Terör Örgütü'nün olduğunu göstermiştir. Türkiye bu terör örgütüyle mücadele etmektedir ve mücadelesine devam edecektir. Bu radikal örgütün başı olan Fetullah Gülen kendini kainatın imamı olarak tanıtmaktadır. Söylem ve eylem bazında Gülen'in, kendini halife ilan eden DAEŞ lideri Bağdadi'den farkı yoktur. Ilımlı kanaat önderi kisvesi, bir kandırmacadan ibarettir." dedi.

Türkiye'nin FETÖ ile mücadele konusunda dost ve müttefiği olan ülkelerden gerekli desteği alamadığını kaydeden Usta, "FETÖ'nün özellikle sivil toplum kanalları ve basın yoluyla Avrupa devletleri ve toplumunu yönlendirme çalışmalarının bariz bir biçimde devam ettiğini izlemekteyiz. Avrupa'daki FETÖ stratejisi, ılımlı, barışçıl, dinler arası diyalog ve entegrasyona önem veren bir eğitim hareketi olarak kendini gösterme üzerine kurulmuştur." ifadelerini kullandı.

Avrupa ülkelerindeki Türkiye karşıtlığından beslenen FETÖ'nün, bu ülkelerde insan hakları savunucusu, muhalif bir hareket kisvesine bürünerek, sahip olduğu tüm kamuoyu yönlendirme ve lobi imkanlarını devreye soktuğunun altını çizen Usta, "Almanya farklı saiklerle FETÖ'nün hamiliğine soyunmaktadır. Belçika, Hollanda ve İngiltere'de ise FETÖ'nün mali hareketleri devam etmektedir. Bu ülkelerdeki vatandaşlarımızın bilinçlenmesiyle geçmiş dönemde Türklerden destek alan bu örgütün okullarının bir kısmı, kendiliğinden kapanma aşamasına gelmiştir." şeklinde konuştu.

Darbe girişimine bizzat karışan FETÖ mensuplarına sığınma hakkı veren ve iadelerini reddeden Almanya ve Yunanistan'ın müttefiklik hukukuna aykırı, "tarifi olmayan bir rezillik" sergilediğini kaydeden Usta, bu iki ülkenin taraf oldukları uluslararası sözleşmelere riayet etmelerinin bir zorunluluk olduğuna işaret etti. Usta, "Aksi durumda ikili ilişkilerimizde onarılmaz yaralar açacaktır." dedi.

 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English