Son Dakika Haberler

Lapsley: İngiltere’de parti liderleri Başbakanımız Cameron gibi AB içerisinde kalmalıyız görüşünü paylaşıyor.

Lapsley: AB içinde kalmalıyız

 İngiltere Başbakanlığı Avrupa ve Küresel İşler Sekretaryası Direktörü Angus Lapsley, 2017'de Avrupa Birliği (AB) üyeliğini referanduma götürmeye hazırlanan İngiltere için AB'nin büyük önem taşıdığını belirterek, "İngiltere’de siyasi parti liderleri Başbakanımız David Cameron gibi ‘AB içerisinde kalmalıyız' görüşünü paylaşıyor" dedi.

Angus Lapsley, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Ankara'da AA muhabirinin sorularını cevapladı.

İngiltere’nin AB üyeliğini 2017’de referanduma götürmeyi planladığını hatırlatan Lapsley, "AB bizim için sadece güvenlik  değil istihdam, büyüme ve refah için de büyük bir önem taşıyor" dedi. Lapsley, bu sebeple İngiltere’de siyasi parti liderlerinin Başbakan David Cameron gibi AB içinde kalınması gerektiği görüşünü paylaştığını belirtti.

İngiltere’de AB’nin daha iyi işlev görebilmesi için nasıl büyümesi gerektiğine dair tartışmaları hatırlatan Lapsley, "AB’nin nasıl çalıştığını, ne kadar demokratik ve esnek olduğu konusunda İngiliz halkının isteklerini belirleyebilmek için Başbakan Cameron ve partisinin hedeflediği gibi önümüzdeki birkaç yıl içerisinde AB’ye yönelik reformlar yapmalı ve İngiltere halkı olarak referanduma gitmeliyiz. İngiliz halkının AB’ye ilgisi ancak böyle devam edebilir ve bu sadece İngiltere halkı için değil AB için de iyi olacaktır" diye konuştu.

İngiltere siyasetinde referandumun zamanlaması veya şartlarının ne olacağı konusunda tartışmaların olabileceğine dikkati çeken Lapsley, referanduma yönelik nihai kararın ise önümüzdeki yıl mayısta yapılması planlanan seçimlerle netleşeceğini söyledi.

Türkiye’nin AB üyeliği

Türkiye'nin AB üyelik sürecine de değinen Lapsley, sürecin uzun ve karmaşık olduğunu ifade etti. Türkiye'nin son 20-25 yılda her alanda değişim yaşadığını söyleyen Lapsley, "Türkiye’nin AB üyelik görüşmelerinde kritik faktör Türkiye’deki reformların hızı ve istikametidir" dedi. Lapsley, şunları kaydetti:

"Ancak Türkiye’nin AB’nin etkin bir üyesi olması için açıkçası önünde uzun bir yolu var. Ekonomik alanlarda yapılacak reformlarla Türkiye’nin standartları AB’nin geri kalan ülkeleriyle eşitlenmeli. Bu tabii ki iki tarafın da faydasına olacaktır. Bence Türkiye’deki reformların temposu en nihayetinde görüşmelerin de hızını belirleyecektir."

Kıbrıs ve hidrokarbon rezervleri

Lapsley, Kıbrıs konusunda ise ada halkının kalıcı çözüme ihtiyacı olduğunu kaydetti. Lapsley, "Hükümetimizin de belirttiği gibi Kıbrıs’ın ihtiyacı olan barış süreci sadece ada haklının barış ve refahı için değil bölgedeki sorunların çözümü için de önemli olacaktır" dedi.

Tarafların Kıbrıs meselesinin çözümünün bölge için önemini anlaması gerektiğini vurgulayan Lapsley, bölgedeki enerji kaynaklarının paylaşımının karmaşık bir konu olduğunu ancak bölgenin Güney Kıbrıs’ın Münhasır Ekonomik Bölgesi olduğuna inanan İngiltere'nin bu alanın kullanım hakkının Güney Kıbrıs'ta olduğunu düşündüğünü söyledi.

Lapsley, "Biz aynı zamanda bölgeden çıkarılacak hidrokarbon kaynaklarının adadaki iki toplum tarafından ortaklaşa kullanılması gerektiğini düşünüyoruz. İnanıyoruz ki taraflar tansiyonun düşürülmesi ve yapıcı hamlelerin yapılması yolunda Birleşmiş Milletler heyetine yardımcı olacaklardır" şeklinde konuştu.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English