Son Dakika Haberler

Ramazan Bayramı tatilinde Kuzey Ege'yi tercih eden tatilciler Edremit Körfezi ve Ayvalık ilçesindeki konaklama tesislerini doldurdu Araç yoğunluğu nedeniyle önlem alan ekipler, trafiği rahatlatmak için bazı yerlerde sinyalizasyon sistemlerini devre dışı bıraktı

Anadolu Ajansı haberine göre;
BALIKESİR (AA) - Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla insanların adeta akın ettiği Kuzey Ege'nin tatil merkezlerinden Balıkesir'in Edremit Körfezi ile Ayvalık ilçesinde yoğunluk yaşanıyor.

Bayram tatilinin son gününde Kuzey Ege'deki tatilcilerden bazıları dönüşe geçti. Çok sayıda kişi ise Edremit Körfezi'nde tatillerine devam ediyor.

Tatilciler özellikle Akçay Mahallesi'ne ilgi gösterince bölgede zaman zaman kilometrelerce araç kuyruğu oluşuyor.

İlçe trafik ekipleri Çanakkale-İzmir karayolunun Akçay Kavşağı'nda sinyalizasyonu devre dışı bırakarak durma noktasına gelen trafiği rahatlatmaya çalışıyor.

Trafik yoğunluğundan dolayı 112 Acil Servis ekipleri de zaman zaman güç anlar yaşıyor. Bölgedeki aşırı trafikte hastalara daha hızlı ulaşmak amacıyla motosikletli ekipler görevlendirildi.

- Tatilciler Cunda'yı doldurdu, esnaf memnun

Ayvalık'ta ise bayram tatilinde en fazla ilgi gören yerlerin başında Cunda (Alibey) Adası geliyor.

Gündüz saatlerinde Sarımsaklı başta olmak üzere ilçenin sahillerini tercih eden tatilciler, akşam ise restoran ve kafeteryalarıyla ünlü Cunda'ya adeta akın ediyor. Cunda'daki otellerde doluluk oranının yüzde 100'e ulaştığı öğrenildi.

Ada esnafından Erol Dizlek, AA muhabirine, yoğun ilgi sonucu tatilcilerin taleplerinin karşılanmasında oldukça zorlandıklarını söyledi.

Bayram öncesi adaya bu kadar yoğun talebin olabileceğini tahmin etmediklerini belirten Dizlek, Cunda esnafının adeta "arı" gibi çalıştığını dile getirdi.

Adada hizmet veren bir yolcu motorunun kaptanı Ali Ekinak da Ayvalık-Cunda Adası seferlerine tatilcilerin yoğun ilgi gösterdiğini vurguladı.

İşlerinin son derece iyi olduğunu ifade eden Ekinak, "Elimizden gelen tüm gayretle halkımızı memnun etmeye çalışıyoruz. Tatilcilerin Cunda'ya yoğun ilgisi var. Geçen yılki Ramazan Bayramı'na bakıldığında tüm olumsuzluklara rağmen adaya tatilci ilgisi hemen hemen aynı yoğunlukta. Bu da bizleri ve ada esnafı son derece memnun ediyor." diye konuştu.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English