Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Kütükcü'den itfaiyecilere ziyaret

Konya Sanayi Odası Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, İtfaiye Haftası dolayısıyla 567 fabrika ile Türkiye’nin üretim merkezlerinden biri olan Konya Organize Sanayi Bölgesindeki İtfaiye Teşkilatını ziyaret etti. İtfaiye çalışanlarının İtfaiye Haftalarını kutlayan Başkan Kütükcü, Konya OSB itfaiye teşkilatının başarılı işlere imza attığını söyledi.

Kütükcü’den itfaiyecilere ziyaret
Mehmet Tuza Pakpen Anadolu Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinin de bulunduğu ziyarette konuşan Başkan Kütükcü, Konya OSB bünyesindeki itfaiye teşkilatının nitelikli araçları ve eğitimli personeliyle sadece OSB’de değil, şehirde de önemli bir görev birimi haline geldiğini söyledi. İtfaiye biriminin kendini sürekli geliştirdiğine dikkat çeken Kütükcü, "Klasik yangınlarda kullandığımız elbiselerin yanında kimyasal yangınların söndürülmesine yönelik cihazları da bünyemize kazandırdık. Ayrıca, yüksek ateş içeren yangınlarda, yangının içine girilebilecek nitelikteki kıyafetleri de personelimiz kullanıyor. Bu konudaki kabiliyetlerimizle hem OSB'mizde hem de şehrin birçok alanında çıkan yangınlara müdahale etmeye çalışıyoruz " şeklinde konuştu.



Etkili müdahale önemli

İtfaiye teşkilatının toplu yaşama alanlarının en kritik birimlerinden biri olduğunu ifade eden Kütükcü, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İtfaiye teşkilatına hiç ihtiyacımızın olmaması temenni edilir ancak ihtiyaç olduğunda da en hızlı şekilde olaya müdahale etmesi gerekir. Etkili bir şekilde müdahale etmek önemli. Bu yüzden de buradaki personelimiz sürekli kendini ve teçhizatlarını geliştiriyor, bu konuda çeşitli eğitimler alıyor. Buradaki personelimiz tarafından bölgemizdeki fabrikalarımıza da yangın konusunda eğitimler veriliyor. Ben tüm teşkilatımızın İtfaiye Haftasını kutluyor, kendilerine teşekkür ediyorum."

Alanda bulunan öğrencilere de seslenen Kütükcü, itfaiye biriminin kullandığı ekipmanların büyük çoğunluğunun Türkiye'de yapıldığını söyleyerek, gençlerin bu ekipmanları daha ileri seviyeye çıkararak, geliştireceklerini sözlerine ekledi.

33 personel ve 7 itfaiye aracı bulunan Konya OSB İtfaiye Teşkilatı, hem bölge içerisinde hem de şehirde 2016 yılında 68, 2017 yılında da 26 yangına müdahalede bulundu.  




 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English