Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Kurtulmuş: Seviyesiz, aşağılık sözler...

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Sayın Kılıçdaroğlu'nun sözleri, sözün bittiği yerdir. Hiçbir insafa, hiçbir vicdana, hiçbir terbiye, edep ve seviye ölçülerine yakışmayacak kadar seviyesiz, aşağılık sözlerdir." dedi.

Kurtulmuş: Seviyesiz, aşağılık sözler...
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kuruluna verilen arada düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin soruları da yanıtladı.

Bir gazetecinin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu hakkındaki sözlerinin hatırlatması üzerine Kurtulmuş, "Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu sözleri sözün bittiği yerdir. Hiçbir insafa, hiçbir vicdana, hiçbir terbiye, edep ve seviye ölçülerine yakışmayacak kadar seviyesiz aşağılık sözlerdir" ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Sayın Kılıçdaroğlu bu sözleriyle hem seviyesizliğini ortaya koymuş oluyor ama ondan daha büyük bir mesele bir kadına, bir anneye, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin bir bakanı olan hanımefendiye karşı böylesine seviyesiz bir sözü söylemiş olması hiçbir mazeretin arkasına sığınılarak savunulamaz. Dolayısıyla Sayın Kılıçdaroğlu'ndan beklentimiz şudur; bu cinsiyetçi, seviyesiz ve edepsiz sözlerini hiç tevile yeltenmeden Sayın Ramazanoğlu'ndan ve milletimizden özür dilemesini bekliyoruz. Eğer bu özrü dilemezse bütün bu cinsiyetçi yaklaşım, bu bütün ağır sözleri karşısında milletimiz gerçekten Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu sözlerine gereken cevabı veriyor zaten, vermeye de devam edecektir.

Başka bir çağrımız da bütün kadın derneklerine, bütün insan hakları derneklerine. TBMM'de görev yapan hangi siyasi partiden olursa olursa bütün kadın milletvekillerine öncelikli olarak çağrımızı yapıyoruz. Bu açık bir meseledir ve siyasetin bittiği yerdir. Hepimizin siyasi kimlikleri var ama biz siyasi kimliklerimizden önce insani kimliklere sahibiz. Dolayısıyla siyaset yapıyorum diyerek şu ya da bu gerekçeyle herhangi bir kişiye bu kadar ağır bir hakaretin yapılması, hele bir kadına, bir anneye, bir bakana bu hakaretin yapılması hiçbir şekilde kabul edilemez, hiçbir şekilde tevil edilemez."

"Bu kadar açık bir seviyesizliği ortaya koymasını kabul edemeyiz"

"Eleştirebilirsiniz, hükümete karşı en yüksek tonda sesinizi çıkararak en ağır eleştirileri yaparsınız ama bu kadar seviyesiz şekilde cümle kurarak eleştiriyor olmak ya da eleştiri yaptığını zannetmek kabul edilemez" ifadesini kullanan Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Herkese çağrımızı tekrarlıyoruz. Türkiye siyasetinin bir üslup, bir edep, bir irfan ve izana ihtiyacı varken hele böylesine zor dönemlerde ortak bir seviye tutturmak mecburiyetimiz varken Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu kadar açık bir seviyesizliği ortaya koymasını kabul edemeyiz. Özür dilemesini bekliyoruz. Özür dilemesi Türkiye'deki bütün yurttaşlarımızın herhalde hakkıdır. Sayın Ramazanoğlu'nun beklentisi olmanın ötesinde, Türkiye siyasetindeki herkesin, insan haklarına saygılı, onuruna saygılı herkesin bekleyeceği beklentilerden birisidir."
Geri kabul anlaşması

Geri kabul anlaşmasının dün itibarıyla uygulanmaya başlandığını dile getiren Kurtulmuş, Yunan adalarına geçmiş olanların Türkiye'ye gelişinin teminiyle ilgili sürecin AB ile yapılan müzakereler sonucu başlatıldığını anımsattı.

Kurtulmuş, şunları kaydetti:

''Türkiye'den Yunan adalarına giden polisler, emniyet görevlilerimiz, aynı şekilde Yunan tarafından da Türkiye'ye gelip Dikili'de duruma nezaret eden Yunan polisleri, bu sürecin başladığı tarihten itibaren görevlerini yerine getiriyor. Burada birebir ilkesi uygulanacak. Yunan adalarından Türkiye'ye gelen her bir yasa dışı göçmen karşılığında, Türkiye'de bulunan ve listeleri yapılmış olan Suriyeli mültecilerden aynı oranda, sayıda insan Avrupa'ya gönderilecek. 4 Nisan'da gelen ilk kafilede, biz 500 kişiyi kabul edeceğimizi ifade etmemize rağmen 202 kişi geldi. Bunların içerisinde hemen bizim listelerimizden, BM ile de mutabakat halinde oluşturulan listelerden 78 kişi, 4-5 Nisan'da Avrupa ülkelerine gönderilmiş oldu. Dolayısıyla bu süreç ilk uygulaması bakımından önemliydi. Uygulamanın ilk günlerinde sorunsuz bir şekilde sürecin uygulanmasına başlanmıştır. Ümit ediyoruz ki en kısa süre içerisinde AB ile mutabakat halinde verilen karar olarak 76 bin Suriyeli mültecinin, geniş ölçekte de diğer kotalar üzerinden de 1 milyona yakın mültecinin Avrupa'ya gitmesi planlanmaktadır."

Sürecin başladığı gibi başarılı bir şekilde devam etmesini temenni etiklerini belirten Kurtulmuş, "Bu çerçevede gerekli her türlü geri gönderme merkezleri ve bu geri gönderme merkezlerinin organizasyonuyla ilgili çalışmalar da tamamlanmış ve süreç, aksamadan yürütülmeye başlanmıştır. Hiçbir şekilde bu çerçevede, yeni bir kamp ihtiyacı da yoktur Yunan adalarından geleceklerle ilgili. Çünkü şu anda AFAD'ın elinde 20 bin 405 kişilik bir boş kamp imkanı vardır. Gelen yasa dışı göçmenler bu kamplarda ağırlanabilecektir."
"Planının 30 maddesi yüzde 100 hayata geçirildi"

Bakanlar Kurulunun gündeminde olan bir diğer konunun ise Birlik Huzur ve Demokrasi Eylem Planı'nın geldiği son noktanın değerlendirilmesi olduğunu dile getiren Kurtulmuş, bunun içinde 81 maddelik eylem planının çok sayıda bakanlık ile kamu kurum ve kuruluşunu ilgilendiren konuların olduğunu kaydetti.  

Her bakanlığın hangi adımları atacağını bildiğini söyleyen Kurtulmuş, "Dün itibarıyla bu 81 eylem planınından 30 maddesinin yüzde 100'ünün gerçekleştiğini müşahede etmiş bulunuyoruz. Ayrıca bazı maddeler uygulanıyor, bazı maddeler sürekli olarak uygulanacak olan maddeler. Yine reform eylem planımız gibi bu Birlik, Huzur ve Demokrasi Eylem Planımızın da planlandığı gibi, planlandığı zaman dilimi içerisinde başarıyla uygulanmaya başlandığını, sonuçlarının alınmaya başlandığını sizlerle paylaşabilirim" ifadelerini kullandı.

 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English