Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Küresel piyasalar ABD büyüme verisine odaklandı

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - Küresel piyasalar, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) petrol üretim seviyesini kısma kararının 9 ay daha uzatılmasına ilişkin anlaşması sonrası gerileyen petrol fiyatlarıyla karışık bir seyir izlerken, bugün ABD büyüme verileri ile G7 Zirvesi'nin takip edileceği belirtiliyor.

OPEC, geçen kasım ayında alınan petrol üretim seviyesini kısma kararını dünkü toplantısında 9 ay daha uzattı. Kararın ardından Brent petrolün varil fiyatı dün yüzde 4,94 düşüşle 51,2 dolara inerken, dolar endeksi yatay seyrini sürdürdü, pay piyasaları ise karışık bir seyir izledi.

ABD'de dün açıklanan haftalık işsizlik başvuruları verisinin beklentilerin altında kalması sonrasında New York borsası yükselişini üst üste 6'ncı işlem gününe taşıdı. Dow Jones endeksi yüzde 0,34, S&P 500 endeksi yüzde 0,44 ve Nasdaq endeksi yüzde 0,69 değer kazandı.

Avrupa tarafında, pay piyasalarındaki karışık görünüm dün de devam ederken, avro/dolar paritesi 1,12 seviyesinde yatay bir seyir izledi. Dün Almanya'da DAX endeksi yüzde 0,17, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,08 değer kaybederken, İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,04 artış kaydetti.

Bugün Japonya'da açıklanan çekirdek enflasyonun yıllık yüzde 0,3 artışla beklentilerin altında kalması ve dolar/yen paritesindeki yüzde 0,35'lik gerilemenin negatif etkisi ile Nikkei 225 endeksi kapanışa yakın yüzde 0,50 düşüş kaydederken, Çin'de Şanghay bileşik endeksi önceki kapanış seviyelerinde yatay seyrediyor.

Yurt içinde, hafta başından itibaren üst üste 3 işlem gününde rekorlar kıran BIST 100 endeksi, dün Koç Holding hisselerindeki yüzde 6,52'lik sert düşüş ve banka pay piyasalarındaki kar satışları ile günü yüzde 0,61 azalışla 97.713 puandan tamamladı. Koç Holding hisseleri, Koç ailesinin yurt dışında kurumsal yatırımcılara hisse satışı yapacağı haberi ile dün güne sert düşüşle başladı ve gelen tepki alımlarının sınırlı kalmasının ardından gün içinde gördüğü en düşük seviyeye yakın 15,91 TL'den kapandı.

Analistler, dünkü NATO Zirvesi'nin adından bugün İtalya'nın Taormina beldesinde 43. G7 Liderler Zirvesi'nin ABD, Almanya, İngiltere, Japonya, Fransa, Kanada ve İtalya'dan oluşan endüstrileşmiş 7 ülke ve AB liderlerinin katılımıyla başlayacağını ifade ederek, buradan gelecek haber ve açıklamalar ile ABD büyüme verisinin takip edileceğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün katıldığı NATO Zirvesi'nde gerçekleştirdiği AB liderleri ile görüşmelerden çıkan mesajların pozitif algılandığını belirten analistler, dünkü sert düşüşün ardından bugün Asya piyasalarında 51,2 dolar seviyesinde dengelenen Brent petrolün varil fiyatının seyrinin de izlenmesi gerektiğini kaydetti.

Analistler, BIST 100 endeksinin 97.700 üzerinde kalıcılık sağlaması durumunda hedefin 100.000 psikolojik direnci olacağı görüşünü koruduklarını, dolar/TL'de ise 3,55 desteğinin aşağı yönlü kırılamaması nedeniyle sınırlı da olsa bir yükseliş eğiliminin öne çıktığını söyledi.

Piyasaların bugün takip edeceği veriler şöyle:

10.00 Türkiye, mayıs ayı ekonomi güven endeksi

15.30 ABD, 1. çeyrek 2017 GSYH

15.30 ABD, nisan ayı dayanıklı mal siparişleri

17.00 ABD, mayıs ayı Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksi




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English