Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Kur'an Kursları 2017-2018 eğitim-öğretim yılı başladı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, her seviyedeki öğrencilere ve toplumun bütün kesimlerine yönelik, esnek zamanlı ve her mesaiye uygun Kur'an kursu hizmeti sunacaklarını bildirdi.

Kur’an Kursları 2017-2018 eğitim-öğretim yılı başladı
Kur'an Kursları 2017-2018 eğitim-öğretim yılı açılış töreni, Beyoğlu'ndaki Fetih Kur'an Kursu'nda yapıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende konuşan Erbaş, söz konusu açılışın rutin olmanın ötesinde bir etkinlik olarak görülmesi gerektiğini söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın toplumu din konusunda aydınlatmak ve milletin manevi hayatına rehberlik konusunda birçok çalışma ve faaliyet içerisinde bulunduğunu dile getiren Erbaş, "Bu faaliyetler içerisinde Kur'an kurslarımızın ve Kur'an eğitimi çalışmalarımızın çok özel bir yeri vardır. Hatta yaptığımız hizmetlerin en önemli olanıdır. Çünkü milletimizin kerim kitabımızı en güzel şekilde okuması, güvenilir ve sahih bir bilgiyle temel dini bilgileri edinmesi için Kur'an kurslarımız büyük bir imkan ve fırsattır." dedi.

Kur'an kurslarını "insanı ve toplumları yücelten bir kitabın öğretildiği müessese" olarak tanımlayan Erbaş, nice kavimler ve milletlerin bu kitabın izinden giderek yüceldiğini anlattı. Erbaş, "Milletimizin büyük medeniyetler kurmasında, zor zamanlardan çıkmasında, istiklal mücadelesi dönemlerinde en büyük imkanı ve motivasyonu kerim kitabımız Kur'an olmuştur." diye konuştu.

Ali Erbaş, Kur'an'ın okunduğu yere Allah'ın rahmetiyle tecelli edeceğini vurgulayarak, Kur'an'ı öğrenmek, okumak ve onun ilkeleriyle yaşamanın, kalbe rahatlık, eve huzur, çalışmalara bereket katacağını dile getirdi.

Kur'an kurslarına gösterilen ilgiden memnun olduğunu bildiren ve kayıt olan öğrencilere teşekkür eden Erbaş, "Şu müjdeyi ilan ediyorum; Her seviyedeki öğrencilerimize ve toplumumuzun bütün kesimlerine yönelik, esnek zamanlı ve her mesaiye uygun Kur’an kursu hizmeti sunacağız. Öğrencilerimizden esnaflarımıza, kamu çalışanlarımızdan serbest meslek sahiplerine sizlerden istirhamımız, sadece bize ulaşın ve istekte bulunun." ifadelerini kullandı.

- Öğrencilere öneriler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, öğrencilere "Sadece okumakla yetinmeyin. Anlamaya da emek verin ve daha önemlisi onun hayat veren ilkelerini yaşamaya çalışın. Temel dini bilgiler, Hz. Muhammed'in hayatı derslerinde ve diğer alanlarda öğrendiklerinizi yaşanan bir ahlaka dönüştürmeye gayret edin" önerisinde bulundu.

Kur'an kursu hizmetlerinde mesai sınırı olmadığını vurgulayan Erbaş, şunları kaydetti:

"Biz bu görevi mevzuatın bize yüklediği sorumluluk yanında, inancımızın, idealimizin, medeniyetimizin, tarihin bize yüklediği görev olarak yapıyoruz. Kur'an'ın üstün hakikatlerinin yeniden yeryüzüne esenlik ve huzur getirmesi için çalışıyoruz. İdeal ve heyecan ile beraber eğitimin ve pedagojinin bütün formasyonunu edinmek zorundayız.

Öğrencilerimiz çok hızlı yaşanan ve değişen bir çağın mensuplarıdır. Onların bilgi-duygu dünyalarını, dış ortamla etkileşimlerini iyi tahlil etmek ve ona göre davranmak ve en uygun metodu takip etmek zorundayız. Öğrencimize niçin Kur'an'ı öğrenmesi ve okuması gerektiğini iyi anlatmalıyız. Amacımız aslında sadece Kur'an'ın metnini okumak değil, O'nun hayat veren ilkeleriyle, güzel ahlakı ve huzurlu bir hayatı yaşamaktır. Rabbiyle, kendiyle, ailesiyle, toplumla, çevreyle barışık; sorumluluk ve duyarlılık sahibi olmak için gayret göstermektir. İdeal olmadan başarı olmaz. Bütün fiziki imkanlarımız, teknolojik donanımımız olabilir ama vazife şuuru ve ideal yoksa sonuç alınması muhaldir. Ancak Kelam-ı kadimi asrın idrakine sunmak, çağın insanının; kendisine, ailesine, toplumuna ve tüm insanlığa karşı sorumluluklarının şuurunda olmalarına katkıda bulunmak ve nihayetinde kendi adımıza Kur'an ile güzelleşen bir hayat yaşama arzusu varsa işte o zaman zor işler kolaylaşır. Zaman, mekan, meşgaleler, olumsuzluklar engel olmaktan çıkar."

Dert sahibi olunmadan hizmet olmayacağını anlatan Erbaş, öğretmenlerin, öğrencilerin ve idarecilerin başarılı ve bereketli bir dönem geçirmeleri temennisinde bulundu.

Törende, Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Bünyamin Albayrak ile İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz da birer konuşma yaptı.Konuşmaların ardından Erbaş, kurs binasındaki sınıfta eğitim öğretim yılının ilk dersini verdi, Kur'an okuyan öğrencileri dinledi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English