Kupayı Ege'de arıyorlar

Eklenme Tarihi: 24.08.2014 - 14:19

TFF Süper Kupa maçında yarın Manisa'da karşılaşacak Fenerbahçe ile Galatasaray, daha önce birer kez Türkiye Kupası'nda mutlu sona Ege Bölgesi'nde ulaştı 2005-2006 sezonunda lig şampiyonluğunu Denizli'deki son maçta kaybeden Fenerbahçe, bir sonraki yıl İzmir'de Trabzonspor karşısında şampiyonluğunu garantiledi

İZMİR (AA) - ALİ KORKMAZ - TFF Süper Kupa maçında yarın Manisa'da karşılaşacak Fenerbahçe ile Galatasaray, daha önce birer kez Türkiye Kupası'nda mutlu sona Ege Bölgesi'nde ulaştı.

Soma'daki maden faciası nedeniyle Manisa'da yapılması kararlaştırılan ve yarın Manisa 19 Mayıs Stadı'nda oynanacak TFF Süper Kupa maçında Fenerbahçe ile Galatasaray karşılaşacak.

Bu müsabakaya kadar Fenerbahçe ve Galatasaray Ege Bölgesi'nde çeşitli final maçlarına çıktı.

- Fenerbahçe

 Fenerbahçe, Türkiye Kupası'nda 1967-1968 sezonunda çift maç üzerinden oynanan final karşılaşmasında ilk maçta 2-0 mağlup ettiği Altay'a İzmir'de 1-0 yenilmesine rağmen kupayı müzesine götürdü.

Sarı lacivertli ekip, daha sonra yine İzmir'de 2 kez Beşiktaş'la final oynadığı Türkiye Kupası'nda 2005-2006'da 3-2, 2008-2009'da ise 4-2 yenilerek kupayı ezeli rakibine kaptırdı.

Süper Lig'de 2005-2006 sezonunun son maçında Denizlispor'a konuk olan ve rakibiyle 1-1 berabere kalan Fenerbahçe, şampiyonluğu Galatasaray'a kaptırmıştı.

"Sarı kanaryalar" bir sezon sonra cezası nedeniyle İzmir'de karşılaştığı Trabzonspor'la 2-2 berabere kalmış ve bitime 2 hafta kala Beşiktaş'ın önünde şampiyonluğunu ilan etmişti. 

- Galatasaray

Türkiye Kupası'nda Ege Bölgesi'nde bir kez final maçı oynayan Galatasaray, 1990-1991 sezonunda Ankaragücü'nü 2-1 yenerek kupayı müzesine götürdü.

- Manisa'daki maçları

  Süper Lig'de Manisa temsilcileri Manisaspor ve Akhisar Belediyespor'la Manisa 19 Mayıs Stadı'nda toplam 8 maça çıkan Fenerbahçe bu maçlarda 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 yenilgi aldı. Manisaspor'a karşı 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyetle sahadan ayrılan sarı lacivertli ekip, Akhisar Belediyespor'u 1 kez yenerken, 1 defa da puan alamadı.

Geçen yıl şampiyonluğunu ilan ettikten sonra Akhisar Belediyespor'a konuk olan Fenerbahçe, rakibine 3-1 mağlup oldu.

Sarı lacivertli ekipte teknik direktör Ersun Yanal'ın istifasının ardından bu göreve getirilen İsmail Kartal, takımının başında ilk resmi maçına çıkacak.

Galatasaray ise Manisa 19 Mayıs Stadı'nda oynadığı 7 müsabakada 4 galibiyet ve 2 beraberlik alırken sadece 1 kez sahadan mağlubiyetle ayrıldı.

Manisaspor'la oynadığı 5 maçta 3 galibiyet ve 2 beraberlikle sahadan ayrılan sarı kırmızılı ekip, Akhisar Belediyespor'la oynadığı maçlarda 1 galibiyet ve 1 yenilgi aldı.

2011-2012 sezonunu şampiyon tamamlayan Galatasaray, o sezonun son maçında küme düşmesi kesinleşen Manisaspor karşısında 4-0'lık sonuçla sahadan galip ayrılmıştı. Bu müsabakada sarı kırmızılı ekibin Uruguaylı file bekçisi Muslera da penaltıdan bir gol kaydetmişti.

Sarı kırmızılı ekibin eski golcüsü Drogba, 15 Şubat 2013'te Manisa'da ilk kez Galatasaray forması giymiş ve ilk golünü Akhisar Belediyespor'a kaydetmişti. Galatasaray'ın geçen seneki teknik direktörü Mancini de Türkiye kariyerine Manisa'da 6 Ekim 2013'teki Akhisar Belediyespor maçıyla başlamıştı. 


Kaynak:

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün
  • Kalp

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”