Son Dakika Haberler

Konya'nın Kulu ilçesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla "Kayı Boyu Karacadağ Geleneksel Türk Süsleme Sanatları" festivali yapılacak.

Kulu’da festival heyecanı
Etkinlik 26 Ağustos ile 30 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek. İlk kez yapılacak festivalde birçok ünlü isim 5 gün boyunca sahne alacak.

Çok sayıda kişinin davet edildiği programda sergiler de yer alacak.

Festivalin kordinatörlüğünü yürüten ve Efsane Sahne Sanatları Dernek Başkanı Osman Destebaşı etkinlikle ilgili açıklama yaptı.

Destebaşı açıklamalarında, "2006 yılı itibariyle tamamen ziyaret amaçlı geldiğimde çevreyi gezerken burada Karacadağ da mezarlarla karşılaştım. Başlangıçta mezar taşları üzerinde Kayı sembolleri ve kartal sembolleri vardı. Bu kafamda iz bıraktı. Burada bir kurultayın yapılacağını uygun diye düşündüm. Bizler burada bir abidenin yapılmasına karar verdik. Düşündük ki burada birçok etkinlik yapılabilir dedik. 2015 yılında tekrar Karacadağ zirvesine Yaraşlı Muhtarı ile birlikte çıktık. O sembollü taşların kırıldığı, taşındığını ve kaybolmaya yüz tuttuğunu gördüm ve özellikle gizemli mezarlar beni etkiledi. Daha sonra 2016 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığına müracaat ettik. Tüm bilgi ve dökümanlara ulaşarak çok sayıda araştırma yaptık. Daha sonra Bakanlık uygun olduğunu gördü. Bu yıl ilk kez yapacağımız Kayı Boyu Festivali ile önemli bir etkinliğe imza atacağız. 26 Ağustos (Malazgirt) ve 30 Ağustos (Zafer Bayramı) günlerine denk getirerek gerçekleştireceğiz. Tüm Bilimsel çalışmaları, görsel yayınları, halkın görüşlerini bir araya getirerek gelecek yıla 2. Uluslararası Kayı Festivali adı altında Türkiye Cumhuriyeti, Ortadoğu ve Balkan Ülkeleri olmak üzere binlerce kişiye ve gence ulaşarak hem ağaç dikimine, hem hatıra ormanına hemde Uluslararası gençlik festivalini düzenleyeceğiz. Ben burada bizlere destek olan Konya Valiliğine, Konya Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Büyükşehir Kültür ve Turizm Müdürlüğüne, Büyükşehir Fen İşlerine teşekkür ederim. Buraya ayrıca 1.000.000 ağaç dikme sözü aldık. Mezarlar restarasyon ile yeniden düzdnlenecek. Yaraşlı Mahallesinde zirveye doğru projelerimiz olacak. Tabi önemli isimlerde 5 gün boyunca bizimle olacak. Renkli bir festival olacak. Herkesi bekliyoruz. "  dedi.

Yaraşlı Mahalle Muhtarı Uğur Yağcı ise festivalden bahsetti.

Yağcı " Bu festival sadece Yaraşlıyı değil tüm çevreyi kucaklayan ve çevreyi hareketlendirecek bir projedir. Yaraşlı ve diğer köylerimiz tarihi itibariyle Osmanlıyla birlikte medeniyete ev sahipliği yapan bir bölgedir. Bu projeye bu bölgenin halkı destek olmalı ki önümüzdeki dönemde daha büyük bir organizasyonla geleceğe taşıyalım. Tarihimiz bilinsin bölgemiz değer kazansın istiyoruz. Bütün halkımızı bu büyük faaliyetin içerisinde olmaya davet ediyoruz. " dedi.

Festivale katılım gösterecek olan vatandaşların Kulu ilçe merkezinden Yaraşlı Mahallesine ve oradanda Karacadağ zirvesine doğru hareket edecek. Festival 26 Ağustos tarihinde başlayacak.

Ertan Özkük/Kulu

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English