Son Dakika Haberler

"Biz, zihinlerimizi ve gönüllerimizi, güzel okumalarla zenginleştirdikçe, bu zenginleşmiş gönül ve zihinleriyle birlikte sanatta, edebiyatta, mimaride, estetikte yeni eserler üretecek gençlerimizi yetiştirmeyi başardıkça, büyük medeniyetimizi yeniden daha güzel bir şekilde ve bu günün şartları içinde üretmeyi başaracağız" "Onun için, 'İstanbul Okumaları', sıradan bir faaliyet olarak değil, ciddi bir şekilde medeniyetimizi inşa ve ihya etme eğiliminin bir parçasıdır. Böyle görürsek çok daha güçlü

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, "Biz, zihinlerimizi ve gönüllerimizi, güzel okumalarla zenginleştirdikçe, bu zenginleşmiş gönül ve zihinleriyle sanatta, edebiyatta, mimaride, estetikte yeni eserler üretecek gençlerimizi yetiştirmeyi başardıkça, büyük medeniyetimizi yeniden daha güzel bir şekilde ve bu günün şartları içinde üretmeyi başaracağız." dedi.

Kurtulmuş, Bayrampaşa Gençlik Merkezi'nde Liman Gençlik ve Kültür Derneği'nce düzenlenen, "İstanbul Okumaları" kapanış programında, etkinlik kapsamında 6 ayda 30 kitap okunduğunu ve bunun büyük bir başarı olduğunu söyledi.

Okumanın, insanların en soylu eylemlerinden biri olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, okumanın, insanın dünyayı, Rabbini ve kendisini bilmesini beraberinde getirdiğini kaydetti.

Kurtulmuş, medeniyetin ise iki kavram üzerine oturduğuna dikkati çekerek, "Bunlardan birisi tahayyül diğeri ise tasavvurdur. Hayali olmayan, tahayyül dünyası zengin olmayan milletlerin kuvvetli bir medeniyet kurması mümkün değildir. Medeniyet, tasavvurla ortaya çıkar." diye konuştu.

Sadaka taşları, su kemerleri, çeşmeler, kuş evleri ve kuş hastanelerinin medeniyetin güzel örneklerinden olduğunu hatırlatan Kurtulmuş, bu güzelliğin de İstanbul, Amasya, Bursa, Safranbolu, Mardin gibi güzel şehirlerin kurulmasına vesile olduğunu belirtti.

Kurtulmuş, bu güzel şehirlerde hiçbir evin komşusunun güneşini ve rüzgarını kesmediğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Kesmez, çünkü kul hakkıdır. Evlerin her biri Allah'a açık, dışarıya kapalıdır. İçlerinde ise misafirperverlik vardır. Tahayyül dünyasının tasavvuru böyle olur. Tahayyül dünyanız zengin olursa böyle evler, caddeler kurarsınız. Tahayyül dünyanız kısırlaşmaya başlarsa yüksek katlı gökdelenleri dikmeye başlarsınız. Biz, zihinlerimizi ve gönüllerimizi, güzel okumalarla zenginleştirdikçe, bu zenginleşmiş gönül ve zihinleriyle birlikte sanatta, edebiyatta, mimaride, estetikte yeni eserler üretecek gençlerimizi yetiştirmeyi başardıkça, büyük medeniyetimizi yeniden daha güzel bir şekilde ve bu günün şartları içinde üretmeyi başaracağız. Onun için, 'İstanbul Okumaları', sıradan bir faaliyet olarak değil, ciddi bir şekilde medeniyetimizi inşa ve ihya etme eğiliminin bir parçasıdır. Böyle görürsek çok daha güçlü bir şekilde sonuç alırız."

Etkinliğe, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner'in yanı sıra, çok sayıda davetli katıldı.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English