Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Kudüs direnişinin kahramanı KONTV'ye o anları anlattı

Dünya onu, kendi deyimiyle ‘bir tugay İsrail askeri’nin arasında gözleri bağlanmış ve elleri arkadan kelepçeli çekilmiş fotoğrafıyla tanıdı. Fevzi El - Cüneydi... Kudüs direnişinin genç kahramanı Cüneydi, bugün Konya’daydı ve KONTV’nin konuğuydu. O fotoğraf karesini ve sonrasında yaşadıklarını anlattı. “Topraklarımızı işgal eden terörist İsrail’den korkmuyorum” diyen Cüneydi, Başkan Erdoğan’ın Filistin davasına sahip çıkan tek lider olduğunu vurguladı.

"Korkmadım, korkmayacağım… Çünkü ben bana ait olan topraklardaydım” Bu cümle henüz 16 yaşında bütün dünyaya cesaret ve zalime boyun eğmemeyi öğreten Kudüs direnişinin sembolü olan Filistinli Fevzi El-Cüneydi’ye ait.

Yaşı küçük ama yüreği büyük… İnsanlığa verdiği ders ise çok daha büyük.

KONTV'nin konuğu olan Filistinli Fevzi El-Cüneydi, "Kudüs sadece bizim için değil, tüm Müslümanlar için kırmızı çizgidir. Bu kırmızı çizgiyi ne Trump ne de Netanyahu çiğneyebilir. Kudüs Müslümanların mekanıdır." dedi.

Amerika Başkanı Donald Trump’ın, Kudüs’ü “İsrail’in başkenti” olarak tanıma kararının ardından Batı Şeria’da kararı protesto eden ve çok sayıda İsrail askeri tarafından gözleri bağlı şekilde götürülürken çekilen fotoğrafıyla Kudüs direnişinin sembolü olan 16 yaşındaki Fevzi el-Cüneydi, Konya’daydı… Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Görevlisi Salih Zeki Keş ile birlikte 
KONTV’nin konuğu olan ve ‘Sabah Gündemi’nde Ceren Uysal’ın sorularını yanıtlayan genç kahraman, bütün dünyaya seslendi:

"Orası bizim toprağımız. Orası bizim evimiz. Tüm dünya şunu bilmesi lazım; gasp edici olan, terör oluşturan güç, İsrail'dir. İsrail, kendisine karşı direniş gösteren gençleri ve yetişkinleri terörist olarak adlandırmakta. Asıl terörist İsrail'dir, çünkü işgalci onlar."

Tutuklanması sonrası atıldığı İsrail hapishanesinden çıkmasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisiyle ilgili dünyayı titreten mesajlar vermesinin çok etkili olduğunu dile getiren Cüneydi, program sonunda aynı zamanda Mavi Marmara Gazisi olan KONTV Haber Dairesi Başkanı Mustafa Tatlısu ile de bir süre sohbet etti.

Kudüs direnişinin sembol isimlerinde Fevzi El – Cüneydi sonrasında KONTV Haber’in sorularını yanıtladı… İlk olarak o fotoğraf karesi… Cüneydi, “Ben işgal karşısında direnen bir insanım. Her zaman yaptığımız gibi, arkadaşlarımla beraber gösteri yapılan alana indik. Bu kare benim için bir onurdur” dedi. Cüneydi, "Bu fotoğraf karesi anında korku hissetmedim. Çünkü bu topraklar bizim topraklarımız. " dedi.

Cüneydi’ye İsrail’in tutukladığı ve sonrasında şartlı tahliye kararı verdiği Ebru Özkan’ı da sorduk… Kurduğu cümleler ise çok netti: 

"Bir Türk vatandaşının Kudüs'ü ziyaret etmesi işgalci İsrail tarafından tutuklanması şunu gösteriyor: İşgalci İsrail ordusu korkak. Onların kadınlara, çocuklara güçleri yetiyor."

Cüneydi, Filistin davasına sahip çıkan tek lider dediği Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkesinde çok sevildiğinin altını da çizdi.

"Recep Tayyip Erdoğan denildiği zaman ismiyle müsemma bir başkan geliyor" diyen Cüneydi, "Onlarca yıl ülkeye hizmet eden bir başkan zihnimde canlanıyor. Sadece kendi ülkesindeki insanlara hizmet etmekte sınırlı kalmamış, hizmetleri bize ulaşmış... Recep Tayyip Erdoğan ismini duyduğum zaman iyilik sahibi, iyilik sever bir başkan canlanıyor" dedi.

“Kudüs davasından ve Mescid-i Aksa’nın özgürlüğe kavuşmasından geri adım atmam söz konusu olamaz. Mücadelem ve mücadelemiz sonuna kadar devam edecek” diyen Fevzi El – Cüneydi, Türk halkına da, "Türkiye ile Filistin halkının yardımlaşmasının kaçınılmaz olduğunu düşünüyorum. Türkiye halkının çocuklarına Kudüs-ü şerifin kutsiyetinden bahsetmelerini, Kudüs'ün önemini anlatmalarını bekliyorum. Gelecek nesiller Kudüs sevgisiyle yetişmeli. Biz hep birlikte Müslüman halklarla birlikte Kudüs'te namaz kılmalıyız diye dua ediyorum" mesajını verdi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English