Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

KTO Karatay Üniversitesi'nde sağlıklı beslenme günleri

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik Bölümü halk sağlığını korumak ve beslenme konusunda bireylere erken yaşlarda doğru alışkanlıklar kazandırmak amacıyla “Sağlıklı Beslenme Günleri” düzenliyor.

KTO Karatay Üniversitesi’nde  sağlıklı beslenme günleri
“İnsan Odaklı Bir Meslek Diyetisyenlik” konusunun ele alındığı ve sağlıklı beslenme vurgusunun yapıldığı ilk programa KTO Karatay Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çağatay Ünüsan, Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Birol Özkalp, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çağatay Ünüsan, beslenme ve diyetetiğin son yıllarda dünyada ilgi odağı olduğuna vurgu yaparak “Beslenme ve diyetetik alanında eğitim ve öğretim programlarının birey ve toplum sağlığı açısından önemi büyüktür. KTO Karatay Üniversitesi de bunun farkında bir üniversite olarak eğitimler vermektedir. ”dedi.

Alanlarında Türkiye’nin en iyisi olma yolunda hızla ilerlediklerini vurgulayan Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurhan Ünüsan, bölüm olarak gerçekleştirdikleri programlarla sürdürülebilir sağlıklı beslenmeyi önce Konya’da daha sonra da ülke genelinde uygulamayı amaçladıklarını belirtti.

“Sağlıklı Beslenme Günleri”nin ilk konuğu olan Diyetisyen Aykut Büyükekmekçi Kıvanç da  “Çağın en önemli sağlık sorunlarından olan obezite, kalp damar hastalıkları, diyabet, kanser ve birçok hastalıkla mücadelede diyetisyenler önemli rol üstleniyor. Diyetisyenlik insan odaklı bir meslektir; diyetisyenler sabırlı, güler yüzlü iletişime açık ve dinleyici olmalıdır. Sizler toplum için önemi büyük bir bölümde eğitim alıyorsunuz. Bizler insan ve toplum sağlığına odaklanan bir mesleğe sahibiz.” diyen Kıvanç, geleceğin diyetisyen adayları olan KTO Karatay Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencilerine de meslekleri ile ilgili tavsiyelerde bulundu. 

Toplum sağlığını önemseyen ve gelecek nesillerin sağlıklı beslenmesi adına düzenlenen  “Sağlıklı Beslenme Günleri” KTO Karatay Üniversitesi’nde devam edecek

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English