Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

KTO Başkanı Öztürk NEÜ’lü öğrencilerle bir araya geldi

Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Uygulamalı Bilimler Fakültesinde düzenlenen Tecrübe Paylaşımı programında öğrencilerle buluştu.

KTO Başkanı Öztürk NEÜ’lü öğrencilerle bir araya geldi
Anadolu Selçuklu döneminde başkentlik yapan Konya’nın o dönemde siyasi, ticari ve kültürel alanlarda dünyaya öncülük ettiğini aktaran KTO Başkanı Öztürk, böylesine önemli bir şehirde yaşıyor olmanın ve burada eğitim almanın öğrenciler açısından bir avantaj oluşturduğunun altını çizdi. Öğrencilere tecrübelerini anlatarak tavsiyelerde bulunan Öztürk, “Kendinizi bilgi, donanım her anlamda yetiştirip güçlü bir birey olarak üniversiteden mezun olun. Bize iş görüşmesine gelenlerden, hele ki okulunu yeni bitirmiş olanlardan çok yüksek bilgi, birikim sahibi olmalarını beklemiyoruz. Karşımızda özgüveni olan bir insan görmek istiyoruz. Bir konuyu sorduğumuzda bilmiyorsa bile, ‘Bilmiyorum ama öğrenirim’ demesi benim için önemlidir” dedi.

“Başkalarına mutlak bağlanmayın güçlü bireyler olun”
Cumhuriyetin ilanından bu yana özgürlük, bağımsızlık, demokratikleşme, ekonomi gibi tüm parametreler değerlendirildiğinde dünyada başarılı olmuş ülkelerden bir tanesi olduğumuzu belirten Öztürk, “Biz iyi gidiyoruz. Bundan çok daha iyisini hak ediyoruz ve bunu sizler başaracaksınız. Güçlü bireyler olun, hiçbir şahsa mutlak bağlanmadan kendi özgür düşüncenizle devam edin hayatınıza. Kendi yol haritanızla devam edin, başkalarının ajandalarıyla hayata devam etmeyin. Okumak bunun için yetmiyor. İyi okullar okuyup birkaç yabancı dil de öğrenebilirsiniz. Ama güçlü bir birey olmayıp da başkalarının üstünden tanımlanacak bireylerseniz bir gün duvara çok kötü bir şekilde toslarsınız. Bu ülke bir yıl önce bunun çok kötü bir acısını yaşadı. Bu yüzden büyüklerimizin bir bildiği vardır, şunun bir bildiği vardır gibi düşüncelerden sıyrılıp kendinizi bilerek hayata devam etmelisiniz” diye konuştu.

“Yerli üretimle daha ileriye gitmeliyiz”
Yerli üretimin önemine dikkat çeken Öztürk, “Gelişmiş ülkeleri taklit ederek gelebileceğimiz noktaya geldik. Bundan sonrası için artık bir şeyleri kendimiz üretmek zorundayız. Kendi insanlarımızın düşüncelerini üniversitelerin felsefe bölümünde tartışmıyorsak, makine mühendisliğinde öğrendiğimiz formüllerin yüzde 98’i yurtdışındaki herhangi bir bilim adamının ürettiği formüllerse bundan daha ileri bir noktaya gidemeyiz. Bundan sonrası için iş adamları, üniversiteler ve yöneticilerin gerçek üretim için çalışması gerekiyor. Bunu yapmamız lazım” değerlendirmesinde bulundu.

NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Önder Kutlu ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, yoğun mesaisi arasında öğrencilere vaktini ayıran Öztürk’e teşekkür etti.
Soru-cevap bölümüyle devam eden program plaket takdiminin ardından sona erdi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English