Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Köseoğlu: İyiliğe koş, kötülükten kaç

Konya Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ahmet Köseoğlu, Altınekin’deki öğrencilerle tecrübelerini paylaştı. Konuşmasında adalet, ahlak ve aidiyet kavramlarını 3A, geçmiş, günümüz ve gelecek kavramlarını 3G olarak kodlayan ve bunların neler ifade ettiğini anlatan Köseoğlu, iyi insan olmanın şifresini de “İyiliğe koş, kötülükten kaç” olarak açıkladı.

Köseoğlu: İyiliğe koş, kötülükten kaç
Konya Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ahmet Köseoğlu, Altınekin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği programda liseli öğrencilerle bir araya geldi.

Memleketi olan Altınekin’de öğrencilerle tecrübelerini paylaşan Ahmet Köseoğlu, öğrencilerle bir araya gelmekten duyduğu mutluluğu dile getirerek, çeşitli tavsiyelerde bulundu.

Konuşmasında adalet, ahlak ve aidiyet kavramlarını 3A, geçmiş, günümüz ve gelecek kavramlarını 3G olarak kodlayan ve bunların neler ifade ettiğini anlatan Köseoğlu, “3A ile kodladığımız adalet mülkün temeli, ahlak bütün dinlerin temelidir. Aidiyet de mensubiyettir. 3G ile kodladığımız kavramlar içindeki geçmiş bize tarihimizi, ecdadımızı hatırlatır. Geçmişi iyi bileceğiz. Geçmişi iyi bilmeyen geleceğini kurgulayamaz. Sadece geçmişin başarı hikayelerini değil, başarısızlıklarını da iyi bileceğiz ki aynı hataya düşmeyelim. Günümüzü de iyi okumamız gerekiyor. Tarihle birlikte günümüzü iyi okursak geleceğe daha iyi bakabiliriz. Günü iyi okumak gelecekle ilgili bir altyapıdır” dedi.

Gençlerin ülkenin geleceği olduğunu ve iyi eğitim almalarının son derece önemli olduğunu kaydeden Köseoğlu, şöyle devam etti:  “Gençler, yapabilirsiniz. Biraz gayret, inanç ve biraz da hırs yapacaksınız. Ama bu hırs ile başarının arasında bir denge var. Hırs gözü köreltmeyecek. Her biriniz her okulu kazanabilecek çaptasınız. Hangi okulu kazanırsanız kazanın önemli olan önce adam olmaktır. Memlekete faydalı bir birey olacağız. Adam olmadıktan sonra, memleket evladı olmadıktan sonra, adaletli bir insan, ahlaklı bir genç olmadıktan sonra nereyi okursanız okuyun boş. Bunu da unutmayın.”

Konuşmasında, iyi insan olmanın şifresini “İyiliğe koş, kötülükten kaç” olarak nitelendiren Köseoğlu, “Hazreti Mevlana, ‘Bir mum diğer mumu tutuşturmakla ışığından bir şey kaybetmez’ diyor. Büyükleriniz, öğretmenleriniz size her gün bir şey öğretmekle kendi ışığından bir şey kaybetmiyor. Onun iyiliği, güzelliği azalmıyor, çoğalıyor. Arkadaşlarınızla bildiklerinizi paylaşın” diye konuştu.

Öğrencilerin dikkatle dinlediği konuşmasında Mevlana’nın Gazneli Mahmut ve Köle Ayaz ile ilgili hikayelerini de anlatan Köseoğlu, itaatkar, kanaatkar, sadakatli ve güvenilir olmanın; iyiliğe koşan, kötülükten kaçan lidere itaat etmenin önemine dikkat çekti.

Altınekin Kültür Merkezi’nde Altınekin Kaymakamı Hülya Yavuz’un da katıldığı programın sonunda AK Parti Altınekin İlçe Başkanı Mustafa Hançerli ve Altınekin İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Yapar, Ahmet Köseoğlu’na günün anısına plaket takdim ettiler.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English