Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Koruyucu aile başvuru sayısı bini geçti

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının korunmaya muhtaç çocukların bakımının aile ortamında sağlanması amacıyla yürüttüğü çalışmalar sonucu, yılın 9 ayında bin 265 koruyucu ailelik başvurusu yapıldı.

Koruyucu aile başvuru sayısı bini geçti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde gönüllülük kavramı ve farkındalığın geliştirilmesi, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak gönüllü sayısının artırılması amacıyla gerçekleştirilen "Gönül Elçileri Projesi"nin alt projesi koruyucu aile hizmeti, ilk olarak Ankara'da başlatılmıştı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca yürütülen tanıtım ve yaygınlaştırma amaçlı toplantılar sonucunda, bu kapsamdaki aile ve çocuk sayısında artış sağlandı.

Bakanlık, en az 5 bin çocuğun aile ortama alınmasına yönelik hedefini 5 bin 418 çocukla geçerken, koruyucu aile sayısı ise 4 bin 452'ye ulaştı.

İstanbul, 410 koruyucu aileyle bu hizmette ilk sırada bulunuyor. İstanbul'u 325 koruyucu aileyle İzmir, 276 aileyle Ankara takip ediyor.

Yılın ocak-eylül döneminde ise koruyucu ailelik için bin 265 başvuru alındı. İstanbul'dan 160, Ankara'dan 137, İzmir'den 81 aile bu hizmete katılmak istedi.

Bu dönemde başvurusu kabul edilen 661 koruyucu ailenin yanına 801 çocuk yerleştirildi.

- Koruyucu ailelere çeşitli imkanlar sağlanıyor

Hizmet kapsamında koruyucu ailelere birçok imkan sağlanıyor. Yanlarına yerleştirilen çocukların bakım, eğitim ve yetiştirilmelerine ilişkin harcamalarına karşılık talepte bulunan ailelere, çocuk başına net ödeme yapılıyor.

Engelli çocuklar için aylık bakım ödemesi yüzde 50 artırılarak uygulanıyor. Çocukların okul masrafları için her yıl eylülde üç kat aylık bakım ödemesi yapılıyor. Ayrıca çocukların giyim masrafları için her yıl nisan ve ekimde iki kat aylık bakım ödemesi gerçekleştiriliyor.

Çocukların okul yemek ücretleri ve servis giderleri, kurs bedelleri de devlet tarafından karşılanıyor.

- Valiliklerle çalışma başlatıldı

Sözleşmesi devam eden koruyucu ailelerde, eşine veya bir yakınına bağlı bulunmaksızın emekliliğine esas sosyal güvencesi olmayan eşin, bir asgari ücret tutarı üzerinden Sosyal Güvenlik Kurumu kapsamında isteğe bağlı sigortasını yaptırması ve ödeme belgesini ibrazı halinde, prim tutarı olan 568 lira 80 kuruş, aylık ödemelere ilave edilerek bakanlık tarafından karşılanıyor.

Bakanlık, her çocuğun şefkatli ve destekleyici bir aile ortamında yetiştirilebilmesi, koruyucu aile hizmetinin tanıtılması ve buna yönelik yeni başvuruların yapılması amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda afiş ve broşür hazırlanarak, aile ve sosyal politikalar il müdürlüklerine dağıtılıyor.

Ayrıca koruyucu ailelere ve koruyucu aile birimlerinde çalışan meslek elemanlarına uygulayıcı eğitimler veriliyor. 

Öte yandan, koruyucu aile sayısını artırmak için valiliklerle de çalışma başlatıldı.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English