Son Dakika Haberler

Konyaspor, Rizespor'a karşı galibiyetlerde üstün!

Eklenme Tarihi: 14.03.2019 - 18:04 , Son Güncellenme: 14.03.2019- 18:08

Spor Toto Süper Lig'in 26.haftasında Atiker Konyaspor, 16 Mart Cumartesi günü Çaykur Rizespor'u konuk edecek. Lig tarihinde iki takım bu güne kadar 21 kez karşı karşıya geldi. İki takımın rekabetinde Atiker Konyaspor, galibiyetlerde 7-3 üstün durumda bulunuyor. 11 karşılaşmanın da beraberlikle sonuçlandığı bu maçlarda, yeşil-beyazlılar 27 gol atıp, 22 de gol yedi.

Konyaspor, Rizespor’a karşı galibiyetlerde üstün!
Spor Toto Süper Lig'in 26.haftasında Atiker Konyaspor, 16 Mart Cumartesi günü Çaykur Rizespor'u konuk edecek. Konya Büyükşehir Belediye Stadyumunda saat 13.30 da başlayacak mücadeleyi FİFA kokartlı hakemlerimizden Cüneyt Çakır yönetecek.

Süper Lig tarihinde iki takım bu güne kadar 21 kez karşı karşıya geldi. İki takımın rekabetinde Atiker Konyaspor, galibiyetlerde 7-3 üstün durumda bulunuyor. 11 karşılaşmanın da beraberlikle sonuçlandığı bu maçlarda, yeşil-beyazlılar 27 gol atıp, 22 de gol yedi.

RİZESPOR İKİNCİ YARININ FLAŞ TAKIMI 
Sezonun ilk yarısında sadece Fenerbahçe'yi mağlup ederek 1 galibiyet ve 12 puanla devre arasına son sırada giren Çaykur Rizespor, yaptığı nokta atışı transferlerle ikinci yarıya hızlı girdi.  Yeşil-mavililer, ikinci yarıda oynadığı 8 maçtan 6 galibiyet ve 1 beraberlik çıkararak 19 puan topladı. Rizespor ligin ikinci yarısında sadece bir kez yenildi.  Son maçında on maçtır kaybetmeyen Kayserispor'u Rize’de 3-0 gibi net bir skorla mağlup eden Karadeniz ekibi, Konyaspor maçını da kazanarak iki takım arasındaki 4 puanlık farkı eritmeyi ve üst sıralara tırmanışını sürdürmeyi hesaplıyor.

KONYASPOR GALİBİYET HASRETİNE SON VERMEK İSTİYOR
Konyaspor cephesinde ise hedef kesinlikle kazanmak. Son 6 maçta galibiyete hasret kalan yeşil-beyazlılar, bu karşılaşmadan taraftarının desteği ile galip ayrılıp, galibiyet hasretini sonlandırmanın peşinde. Konyaspor, Avrupa hedefini tutturmak içinde bu maçtan galip ayrılmak zorunda.  Konyaspor'da bu maç öncesi Yatabare sakatlığı, Fofana'da cezası sebebiyle kadroda yer alamayacak. Adis Jahovic'in durumu ise maç günü belli olacak.

Öte yandan iki takım arasında Lig'in ilk yarısında Rize'de oynanan karşılaşma, 1-1'lik beraberlikle sonuçlanmıştı.

- Antrenman

Atiker Konyaspor, Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında 16 Mart Cumartesi günü sahasında Çaykur Rizespor ile yapacağı maçın hazırlıklarına devam etti. 

Kayacık Tesisleri'nde teknik direktör Aykut Kocaman yönetiminde gerçekleştirilen antrenman, koşu ve ısınma hareketleriyle başladı. İdmanda daha sonra pas, orta ve şut çalışmaları yapıldı.

Antrenmana, tedavilerine devam edilen Mustapha Yatabare, Fallou Diagne ve Mücahit Atalay katılmazken Adis Jahovic takımdan ayrı çalıştı.


 

Kaynak: