Son Dakika Haberler

Konyaspor'dan 15 Temmuz açıklaması

Eklenme Tarihi: 15.07.2018 - 09:31

Atiker Konyaspor, hain darbe girişiminin yıl dönümünde mesaj yayımladı. Yapılan açıklamada, "Atiker Konyaspor Kulübü olarak, camiamızın dün olduğu gibi bugün ve her daim devletimizin ve milletimizin bekası için top yekün hazır bulunacağını gururla ifade ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

Konyaspor’dan 15 Temmuz açıklaması
Açıklama şu şekilde:

"15 Temmuz 2016’da gece saatlerinde başlayan ihanet girişiminde tanklarla uçaklarla aziz milletimizin üzerine bomba, mermi yağdıran hainler demokratik hayatı kesintiye uğratmak istemiş, hunharca ve alçakça saldırılar düzenleyerek milletin iradesini esir almaya çalışmışlardır. Ancak ülkesini canı pahasına seven, vatanın her bir karış toprağını aziz bilen, kahraman milletimiz ve güvenlik kuvvetlerimiz şer çetesinin karşısına hiç beklemedikleri bir direnç ve azimle karşı durmuş, tarihte benzerine az rastlanacak büyük ve yeni bir destanı hep birlikte yazmışlardır. 

Tüm tehditlere ve tehlikelere rağmen devletimizin kararlığı, milletimizin iradesi bu girişimi başarısız kılmış, darbecilerin helikopterleri, tankları, topları, uçakları, silahları hiçbir işe yaramamış, bombaların karşısında korkmadan, yılmadan, yıkılmadan gösterilen dik duruş, nesiller boyunca takdirle anlatılacak bir kahramanlık hikâyesine dönüşmüştür.

15 Temmuz Gecesi yaşananlar sadece darbe heveslilerine değil, tüm dünyaya büyük bir ders olmuştur. Ülkemiz tarihinde ilk kez silahlı bir darbe teşebbüsü, bizzat milletimiz tarafından engellenmiştir. Bu dik duruşun karşılığında cennet vatanımızı canları pahasına savunan yüzlerce kahraman, yiğit, cesur insanımız şehadet mertebesine ulaşmış, binin üzerinde vatandaşımız yaralanmıştır. 15 Temmuz Destanı’nın 2. sene-i devriyesinde aziz şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, gazilerimize şifa diliyor, Atiker Konyaspor Kulübü olarak, camiamızın dün olduğu gibi bugün ve her daim devletimizin ve milletimizin bekası için top yekün hazır bulunacağını gururla ifade ediyoruz."

Kaynak: