Konyaspor 4 oyuncuyla sözleşme yenileyecek

Eklenme Tarihi: 18.09.2018 - 12:34 , Son Güncellenme: 18.09.2018- 12:38

Atiker Konyaspor İkinci Başkanı Selçuk Aksoy, Ömer Ali Şahiner, Deni Milosevic, Nejc Skubic ve Moryke Fofana’nın sözleşmelerini uzatacaklarını söyledi

Konyaspor 4 oyuncuyla sözleşme yenileyecek
Atiker Konyaspor, sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Ömer Ali Şahiner, Deni Milosevic, Nejc Skubic ve Moryke Fofana’nın sözleşmelerini uzatacak.

İkinci Başkan Selçuk Aksoy, KONTV'de katıldığı Spor Gündeminde yaptığı açıklamada, “Ömer Ali Şahiner, Deni Milosevic, Nejc Skubic ve Moryke Fofana’nın sözleşmelerini uzatacağız. Kendileri ile görüşme halindeyiz. Önceliği Ömer Ali'ye verdik. Konyaspor’a önemli katkıları var. Kadro iskeletini bozmak istemiyoruz. Jonsson, Serkan, Selim, Volkan ve Ferhat ile sözleşme yenilemiştik. Kadroyu koruyup her dönem birkaç takviye ile devam etmek istiyoruz” dedi.

Aksoy, birçok konuda da önemli açıklamalar yaptı.

İşte o açıklamalar:

ETO'O'YU TAM ZAMANINDA GÖNDERDİK

Mali bütçe, takım dengesi ve takım ruhu açısından Samuel Eto’o’nun gönderilmesinden yana kara aldık. Ağustos başında peşinatı vardı. Sözleşmesinin yarısına yakın bir para peşinatı vardı. Ağustos başına kadar gitmeyeceğini biliyorduk. Parasını aldıktan sonra masaya oturduk ve yollarımızı ayırdık. Eto’yo bir ay önce göndererek ciddi şekilde aslında kar elde ettik döviz kurundan ötürü. Eğer geç göndermiş olsaydık transfer bütçesine ayırdığımız kadar para Eto’o’ya vermiş olacaktık. Doğru bir hamle yaptık.

EZE'YE 350 BİN EURO VERİLDİ

Eze’nin yıllık 750 bin Euro’dan 2 yıllık daha sözleşmesi vardı. Gitmemek için çok direttiler. 750 bin Euro’nun yarısından daha az vererek yolumuzu ayırdık. 350 bin Euro civarında para vererek gönderdik. Normalde 1,5 milyon Euro vermemiz lazımdı. Problemli yerli ve yabancı hiçbir oyuncumuz kalmadı.

Kupada hedef final. Bu kupayı kazanan bir takımız ve final hedefiyle yola çıkacağız.  

Konya Store’un devri için içindeki mal bedeli alış fiyatından ve dekor parası verildi. Ekstra 1 TL bile verilmedi devir için. Konyaspor AŞ’ye devredildi. Şirketi aktif hale getirdik.

GAR YAKININA STORE AÇILACAK

Şu an Konya Store ve Kent Plaza AVM’de var. Şu an satışlar çok iyi gidiyor. Konya Store şehrin bazı bölgelerine yayılacak. Eski garın orda Alman evlerinden birini Konyaspor’a tashih ettiler. Konyaspor evi olacak. Hem küçük bir müze ve Konya Store olacak. Şehrin işlek yerlerine de açılacak.

Hummel çok para istemişti. Önümüzdeki sezon Nike bize özel tasarımlar yapacak. Nike ile yaptığımız anlaşmada kota var. Bu kotayı rahatlıkla dolduruyoruz ve Konyaspor formaları bedavaya gelmiş olacak.

Locaların tamamı kısa sürede 1,5 milyon liranın üzerinde gelir elde ettik. Paranın da yüzde 90’ı tahsil edildi.

TRANSFERDEN KARLI ÇIKTIK

Konyaspor transferden zarar etmedi. Gönderdiğimiz isimlerle almış olduğumuz isimler arasında 500 bin Euro fark var. Yani Konyaspor’un kasasında bu sezon transferden 500 bin Euro para kaldı. Tüm menajer ve oyuncu alacakları da bunlara dahil. Konyaspor’dan transfer için para çıkmadı. Mali açıdan çok güzel bir tablo bu.

DELEGE SAYISI 500'E YAKLAŞTI

Konyaspor’a az delege sayısı yakışmıyordu. 193 delegeyle seçime girmiştik. Yönetime gireli 3 ay oldu. Delege kayıtları yapıyoruz. Delege sayımız 500’e yaklaştı. Bu yıl hedefimiz bin sayısına ulaşmak. Hedefimiz ilk olarak kişi üye olacak belli süre sonra delege olacak ancak bu yapının oluşması için zaman var. Bin lira giriş ücreti ile yıllık 500 TL aidat var. Bir gruba ait değil bu delegeler.

Anadolu Selçukspor’da ana hedefimiz bir üst lige çıkmak ama bu zamanla olmuyor. Güzel ve planlı bir yapılanma gerekiyor.

Altyapıya önem veriyoruz. Kayacık Tesislerinin yanına altyapı tesisleri yapılıyor. 20 milyıon lira değerinde bir tesis için uğraşıyoruz. Projesi hazır. Konyaspor kampüsü olacak.

Ödemeler gününde yapılıyor. Süper Lig’de mali anlamda en iyi birkaç takım arasındayız. Takım sözleşmesinden dolayı ve parasından ötürü sorun yaşatacak kimse yok. Karakterli bir oyuncu grubumuz var.

Stadyumda 26 mescit var. Yenileme çalışmaları yaptık. Taraftarımıza daha iyi hizmet verme adına çalışıyoruz.

Kaynak: