Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya Yüksek Hızlı Tren Garı temel atma töreni

Başbakan Yıldırım: (1) "Türkiye yatırımcılar için cazibe merkezi olmaya devam ediyor. Doğudan batıya, kuzeyden güneye verdiğimiz üretim destekleriyle sanayimiz büyüyor. Ülkenin üretim çarkları işlemeye devam ediyor" "16 Nisan'da millet hizmete 'evet' dedi. Türkiye'nin geleceğine 'evet' dedi. Türkiye, milletimiz, Konya dedi ki 'Bir daha vesayete, darbeye, ekonomik krizlere geçit yok'. 16 Nisan cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle birlikte inşallah Türkiye geleceğe koşar adımlarla ilerleyecek"

Anadolu Ajansı haberine göre;
KONYA (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, "Türkiye yatırımcılar için cazibe merkezi olmaya devam ediyor. Doğudan batıya, kuzeyden güneye verdiğimiz üretim destekleriyle sanayimiz büyüyor. Ülkenin üretim çarkları işlemeye devam ediyor." dedi.

Yıldırım, Konya Yüksek Hızlı Tren Garı ile Kayacık Lojistik Merkezi'nin temel atma törenine katıldı.

Konuşmasına,16 Nisan referandumundaki desteklerinden ötürü Konyalılara teşekkür ederek başlayan Yıldırım, Konyalıların Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine "evet" dediğini ve milli iradenin yanında durduğunu söyledi.

Yıldırım, Konya ile 2019, 2023, 2053 ve 2071'e kadar beraber yürüyeceklerini dile getirerek, projeler, sağlam yatırımlar ve kalıcı eserlerle Konya'yı dünden daha iyi bir şehir haline getireceklerini bildirdi.

Bugün temelini atacakları Yüksek Hızlı Tren Garı ile Kayacık Lojistik Merkezi'nin de bu projelerden olduğuna dikkati çeken Yıldırım, projelerin Konyalılara hayırlı uğurlu olmasını diledi.

- "İşsizlik düşmeye devam ediyor. Daha da düşecek"

AK Parti hükümetleri olarak 15 yılda Türkiye'nin çehresini değiştiren çok büyük hizmetlere ve projelere imza attıklarını vurgulayan Yıldırım, şöyle konuştu:

"2001 yılını hatırlayın. Türkiye'nin ekonomik krizle yerle bir olduğu günleri hatırlayın. O gün dünyaya gözünü açan bebekler bugün 16 yaşında. Onlar bilmez ama onların babaları bilir, anneleri bilir, büyükbabaları büyükanneleri bilir. İşte 15 yıl AK Parti, liderimiz, kurucu genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde bir Türkiye'yi üç Türkiye yaptı. Milletin adamı, adam gibi adam Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını getirdim."

Vatandaşlara bu yılın büyüme yılı olacağı ve büyümede yeni bir rekora imza atılacak bir yıl olacağı sözünü verdiklerini anımsatan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Enflasyon düşüyor. Tek haneli enflasyona doğru gidiyoruz. İşsizlik düşmeye devam ediyor, daha da düşecek. O da yakın zaman tek haneli olacak inşallah. Türkiye yatırımcılar için cazibe merkezi olmaya devam ediyor. Doğudan batıya, kuzeyden güneye verdiğimiz üretim destekleriyle sanayimiz büyüyor. Ülkenin üretim çarkları işlemeye devam ediyor. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde istihdam seferberliği başlattık. İstihdam artıyor. 2003 yılında Türkiye'de 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol vardı. Bugüne kadar 25 bin kilometrenin üzerinde bölünmüş yol yaptık. Yolları böldük hayatları birleştirdik, yolları böldük ülkeyi birleştirdik. Türkiye'nin rüyalarını gerçeğe dönüştürdük."

- "Türkiye hedeflerine daha kararlı bir şekilde yürüyecek"

Yıldırım, hizmete açtıkları üniversiteler, barajlar, şehir hastaneleri, spor tesislerinin büyüyen ve gelişen güçlü Türkiye'yi gösterdiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Biz bunu yaparken, Türkiye'nin aydınlık yarınlarını hazırlarken 16 Nisan referandumunda Konya rekor düzeyde 'evet' dedi. 16 Nisan'da millet hizmete 'evet' dedi. Türkiye'nin geleceğine 'evet' dedi. Türkiye, milletimiz, Konya dedi ki 'Bir daha vesayete, darbeye, ekonomik krizlere geçit yok'. 16 Nisan cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle birlikte inşallah Türkiye geleceğe koşar adımlarla ilerleyecek. Bundan böyle ülkede yönetim krizi olmayacak. Sürekli güçlü iktidar, sürekli istikrar olacak. Türkiye artık bundan böyle gelecek hedeflerine daha kararlı bir şekilde yürüyecek."

(Sürecek)


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English