Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya'ya "hava kargo ve geçici depolama alanı"

"Konya Hava Kargo ve Geçici Depolama Alanı" çalışmalarında sona yaklaşıldı. Alanın Temmuz sonunda hizmete açılacağı açıklandı

Konya’ya “hava kargo ve geçici depolama alanı“
Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı, AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız ve Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, çalışmaları Konya OSB tarafından yürütülen Hava Kargo ve Geçici Depolama Alanı ile Antrepo inşaatında incelemelerde bulundu. 

Altunyaldız’a yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, “Konya eski Havalimanı’nı Hava Kargo ve Geçici Depolama Alanı yapma çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Şu anda fiziki düzenlemelerin sonuna yaklaştık. Hedefimiz bu alanı Temmuz ayı sonunda hizmete açarak, hava kargo taşımacılığını başlatmak. Hava Kargo ve Geçici Depolama Alanımız hizmete açıldıktan sonra sanayicilerimiz kargolarını artık İstanbul, İzmir, Mersin gibi illerden değil, Konya’dan gönderebilecekler veya alabilecekler. Desteklerinden dolayı komisyon başkanımıza, Devlet Hava Meydanlarına ve Gümrük Müdürlüğümüze sanayicilerimiz adına teşekkür ediyorum. Şehrimize hayırlı olsun” dedi. 



Antrepo inşaatı yıl sonuna tamamlanacak 

Konya Organize Sanayi Bölgesi’nde inşaatı devam eden Antrepo yatırımı ile ilgili bilgi de veren Kütükcü, bu alanın 30 bin metrekare büyüklüğünde olduğunu ve yıl sonuna kadar tamamlanacağını kaydetti. Kütükcü, Antrepo alanı içerisinde gümrük müşavirliği ofisleri, sosyal tesisler, tır ve araç parkı gibi donatı alanlarının da olacağını bildirdi. 

Açıklamasında hem Hava Kargo ve Geçici Depolama Alanı’nın hem de Antrepo’nun Konya’da bir ilk olacağının altını çizen Kütükcü, “Şehrimizin dış ticaret potansiyelini geliştirmek amacıyla hayata geçirdiğimiz bu yatırımlarla birlikte sanayicilerimiz hem maliyet avantajı kazanacak hem de ihracatlarını artırmış olacaklar. İnşallah Konya diğer lojistik projeleri de tamamlandığında sanayide çok daha rekabetçi bir şehir haline gelecek” ifadelerini kullandı. 



Konya’nın önemli bir ihtiyacı giderilecek 

Çalışmalarından dolayı Konya Organize Sanayi Bölgesi’ne teşekkür eden Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı, AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız ise Hava Kargo ve Geçici Depolama Alanı ile Konya’nın lojistikle ilgili önemli bir ihtiyacının giderilmiş olacağını vurguladı. 

Altunyaldız, Konya’da hava kargo taşımacılığını başlatmak için uzun süredir çalıştıklarını belirterek, “Devlet Hava Meydanları bize bu alanı sağlamış durumda. Gümrük İdaremiz gerekli hizmeti vermek için operasyonel alanları tanzim etti, X Ray cihazını gönderdi. İşletmesini ve idaresini de Konya Organize Sanayi Bölgesi yapacak. Artık Konya’mız küresel pazarlara ürünlerini daha hızlı ve düşük maliyetli gönderebilecek” şeklinde konuştu. Altunyaldız, Hava Kargo ve Geçici Depolama Alanı ile Antrepo yatırımlarının hayata geçmesiyle Konya’nın daha rekabetçi hale geleceğinin altını çizerek, yatırımların hayırlı olmasını temenni etti. 

 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • V
    vatandaş
    7 yıl önce

    Oranın kontrol mühendisleri çok iyi. Tehlikeyi anında seziyorlar.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English