Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya teröre karşı tek vücut

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, KTO-Karatay Üniversitesi, Torku Konyaspor Kulübü ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Ankara'daki terör saldırısını kınadı.

Konya teröre karşı tek vücut
SÜ Rektörü Prof. Dr. Şahin, üniversitenin internet sitesinde yayımladığı mesajında, "Ankara'da yaşanan terör saldırısını nefretle kınıyor, saldırıda yaşamını yitiren tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, kederli aileleri başta olmak üzere tüm ulusumuza başsağlığı dilerken, yaralı vatandaşlarımızın da bir an önce sağlığına kavuşmalarını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

NEÜ Rektörü Prof. Dr. Şeker de mesajında, şunları kaydetti:

"Kaos ortamı yaratma çabası içindeki, içeride ve dışarıdaki fitne merkezlerinin ülkemizin birlik ve beraberlik iklimine, milletimizin barış ve huzur ortamına kasteden, Ankara Kızılay'daki bombalı terör saldırısını şiddetle lanetliyoruz. Bu menfur olayda hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet ve yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz."

KONYA STK'LARDAN TEPKİ

Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Muhsin Görgülügil de hangi sebeple ve kim tarafından yapılırsa yapılsın, bu tür saldırıların "ama" ile karşılanmasının kabul edilemeyeceğini bildirdi.

Hain saldırıyı ve arkasındaki karanlık güçleri şiddetle telin ettiklerini aktaran Görgülügil, "Dün olduğu gibi bugün de terör saldırılarının bizi yıldırmasına, sindirmesine, ayrıştırmasına izin verilmemesi gereğinin altını çiziyor, emniyet mensuplarımızın, askerlerimizin ve diğer devlet görevlilerinin arkasında durmaya devam edeceğimizi ifade ediyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

MÜSİAD LANETLEDİ

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek, terör örgütü tarafından Ankara’da gerçekleştirilen ve 37 kişinin hayatını kaybetmesi, 125 kişinin de yaralanması ile sonuçlanan terör saldırısını lanetlendi.

Şimşek, yaptığı yazılı açıklamada, “Son beş ay içerisinde terör örgütleri tarafından askerlerimize, polislerimize, güvenlik güçlerimize ve sivil vatandaşlarımıza yönelik olarak düzenlenen terör saldırılarının başkentimizde meydana gelmesi ile, bu terör olaylarının asıl amacının, devletimizin bütünlüğünü, ülkemizin, milletimizin birlik ve beraberliğini bozmak, infial uyandırarak kaos ortamı oluşturmak olduğu bir kez daha açıkça ortaya çıkmıştır. Bu terör saldırılarının hedefi milletimizin bütünlüğü, huzuru ve kardeşliğidir. Yapılan kalleş terör saldırıları masum canları bizlerden koparmakta ve bizleri derin üzüntülere boğmaktadır. Millet olarak sözün bittiği, bıçağın kemiğe dayandığı yerdeyiz. Terör örgütleri şunu açıkça bilmelidir ki; her ne yaparlarsa yapsınlar, alçakça ve kalleşçe saldırılarıyla Türkiye’ye diz çöktüremeyecekler, sadece kendi sonlarını hızlandıracak ve kendi kanlarıyla kin ve nefret kuyularında boğulup gideceklerdir" dedi.

KARATAY ÜNİVERSİTESİ

KTO-Karatay Üniversitesinin internet sitesinde yayımlanan mesajda da "Son günlerde birlik ve beraberliğimize kasteden, güvenlik güçlerimizi hedef alan terör saldırılarını ve Ankara'da meydana gelen menfur terör hadisesini lanetliyoruz. Ülkemizin bütününe karşı yapılmış bu saldırılarda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz" denildi.

KONYASPOR'DAN KINAMA

Torku Konyaspor Kulübünden yapılan açıklamada da "Ülkemizin huzurunu, bütünlüğünü ve birliğini bozmaya yönelik Ankara'da gerçekleştirilen hain terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah'tan rahmet, milletimize başsağlığı ve sabırlar, yaralı vatandaşlarımıza ise acil şifalar diliyoruz" ifadelerine yer verildi.

Mazlum-Der Konya Şube Başkanı Derviş Argun, Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, AK Parti Seydişehir ilçe Başkanı Mustafa Konurer, Selçuklu Sanayici İşadamları ve Serbest Meslek Mensupları Derneği Genel Başkanı İsmail Hakkı Kolat da yayımladıkları mesajlarla terör saldırısını kınadı.

İHH KONYA, ANKARA'DAKİ SALDIRIYI KINADI

Konya İHH Başkanı Op. Dr. Hasan Hüseyin Uysal, Ankara'daki terör saldırısını kınadı.

Uysal, yaptığı yazılı açıklamada, terör örgütü ve onların işbirlikçilerinin yaptığı saldırının önemli yanı kulalar değil, kuklacıları olduğunu söyledi.

Ne zaman Türkiye milli olmaya, yerli olmaya, değerleriyle var olmaya çalışmışsa hep bu tür saldırıların hedefi olduğunu belirten Uysal, açıklamasında şunları kaydetti: 

"Bu alçakça saldırının asıl hedefi Türkiye’dir, Türkiye’nin temsil ettiği değerlerdir. Bu tür haince eylemlerle Türkiye’ye yön vermek, Türkiye’ye diz çöktürmek isteniyor. Türkiye’nin terörle yenilemeyeceğini onlar da biliyorlar. Ama Türkiye'yi bir dünya devleti olma idealinden vazgeçirip kendi kabuğuna hapsetmek istiyorlar. İstiyorlar ki Türkiye Ortadoğu'yla, Afrika'yla, Avrupa'yla değil kendi sorunlarıyla ilgilensin. İstiyorlar ki Türkiye tüm mazlumların sesi olma hedefinden vazgeçsin.  Bu zor günleri atlatmanın tek yolu birliktir ve terör odaklarının karşısında dimdik durabilmektir. Bu duruş ahlaki, vicdani ve insani bir duruştur. Bu duruş siyonist, emperyalist emeller karşısında milli bir duruştur. Allah emrinde galiptir. Allah, tekrar, hiçbir zaman böyle açıklamalar yapmak zorunda bırakmasın."
 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English