Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya Tarım Fuarı açıldı!

TÜYAP Konya Uluslararası Fuar Merkezi'nde düzenlenen 16. Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarı açıldı.

Konya Tarım Fuarı açıldı!
TÜYAP Konya Uluslararası Fuar Merkezi'nde düzenlenen 16. Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarı açıldı.

Açılışa Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da katıldı.

Fuarı geçen yıl 304 bin kişinin ziyaret ettiğini belirten Eroğlu, bu yıl 60 ülke ve 70 ilden katılımcının yer aldığı organizasyonu 350 bin kişinin ziyaret etmesinin beklendiğini ifade etti.

- "Bu fuar artık Konya için bir markadır"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun da Türkiye'nin 100-150 yıllık projeleri için çalıştıklarını söyledi.

Geçen yılın üçüncü çeyreğinde en büyük büyüme oranını yakaladıklarını belirten Sorgun, "İhracatta rekor kırılıyor. Son 1 yıl içinde 1,5 milyon işsizimizin de istihdamı sağlanıyor. Bütün bunlar Allah'a ve milletimize sırtımızı dayamakla oluyor. Onun için üreticilerimize şükranlarımızı sunuyorum. Bu fuar artık Konya için bir markadır." ifadelerini kullandı.

TÜYAP Fuar ve Fuarcılık Hizmetleri Genel Müdürü İlhan Ersözlü de Konya Tarım Fuarı'nın bu alanda Türk tarım sektörünün gururu olduğunu söyledi.

Konya tarım fuarının büyümeye devam ettiğini dile getiren Ersözlü, "Fuarımızı 7 salonumuz ve sergilerimizle birlikte 96 bin metrekare alanda 427 firma ve bin 280 markanın katılımıyla ziyarete açıyoruz. Türkiye'de 70'in üzerinde tarım fuarı hazırlanıyor. Bu fuarlar içinde Konya tarım fuarı bir numaralı hale gelmiştir. Bu bakımdan tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum." diye konuştu.

16. Konya Tarım Fuarı’nın hayırlı olmasını dileyen Konya Valisi Yakup Canbolat, tarımın artan dünya nüfusunun ihtiyaçlarını karşılaması için stratejik, hayati ve vazgeçilmez bir nitelikte olduğunu dile getirdi. Vali Canbolat, Konya’nın da sahip olduğu 4 üniversitesi, araştırma enstitüleri, tarımsal üretim ve tarımsal sanayi kapasitesinin ülkemizde önemli bir konuma sahip olduğunu kaydetti.

Fuarın hayırlar getirmesini dileyen TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyon Başkanı ve AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu da, “Konya kabuğunu yırtan bir şehir. Özellikle son yıllarda sadece ulusal değil uluslararası anlamda da birçok organizasyona imza atması ile her an kendini hissettiren ve ben buradayım diyen bir olma yolunda epey mesafe kaydetti” dedi.

Konya Tarım Fuarı’nın Konya ve Konyalılar için bir gurur vesilesi olduğunun altını çizen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, “Büyük bir katılım büyük bir coşku var. Fuar yapılan dönemlerde bilhassa içinde bulunduğumuz şu alanda Tarım Fuarı’nda şehrimizin her bölgesinden, Konya dışından gelenleri görüyoruz. Mevlana Türbesi’nde, Mevlana Kültür Merkezi’nde, ticaret merkezlerinde oteller ve lokantalarda şehrimiz güzel bir hareketlilik yaşıyor. Bundan şehrimiz kazançlı çıkıyor. Geçmişe döndüğümüzde Konya’da yine birkaç fuar yapılırdı ama bir sergi mahiyetindeydi. Bin 500 metrekarelik bir sergi alanında fuarlar yapılırdı. Şimdi 70-80 bin metrekarelerin yetmediği bir sürece girdik. Bu Konya gelişiminin de bir göstergesi. Bu gelişimde pay sahibi olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nu Konya’nın bir bakanı olarak gördüklerini kaydeden Başkan Akyürek, konuşmasını şöyle tamamladı:

“100 yıllık hayallerimizin gerçekleşmesinde, Konya Ovası Sulama Projeleri’nin, küçüklü büyüklü yüzlerce sulama yatırımı ile yine Mavi Tünel’den elde edilecek olan enerjinin Büyükşehir Belediyemize tahsisi ile ayrıca Konya’nın içme suyu ihtiyacının en az 50 yıllık bir süre ile karşılanacak olması, gelecek kuşaklar açısından da çözülmesi vesilesiyle Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Bakanımıza ve kıymetli Konya milletvekillerimize de hasseten teşekkür ediyorum.”

Konuşmaların ardından Eroğlu ve protokol üyeleri, fuarın açılışını yaptı.

Beraberindekilerle standları gezen Veysel Eroğlu, daha sonra fuarda sergilenen bir traktöre bindi. Traktörü inceleyen Eroğlu, yetkililerden bilgi aldı.

Açılışa, Konya Valisi Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, milletvekilleri ve çok sayıda davetli katıldı.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • FS
    Fatih Şahin
    6 yıl önce

    Millet ülke çapında ses getirecek kitap fuarı açar bizse tarım fuarı...
    Tebrikler Konya...

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English