Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya projelerindeki son durumu anlattı

AK Parti Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan, Konya'nın sağlık yatırımları ile çevre yolu ve lojistik merkezi projeleri hakkında bilgi verdi.

Konya projelerindeki son durumu anlattı
AK Parti Konya Milletvekili Dr. Hüsnüye Erdoğan, düzenlediği basın toplantısında Konya ve ülke gündemini değerlendirdi. 

15 Temmuz destanının sandıkta da taçlandırıldığı bir halk oylaması sürecinin geride kaldığını belirten Erdoğan " Havasını soluduğu, ekmeğini yediği, suyunu içtiği memleketini ve milletini aşağılamaya çalışan, varlığını borçlu olduğu tarihini ve kültürünü inkar eden, hatta yıkmaya teşebbüs edenlere gereken cevap, yine bu ülkenin gerçek ve asli unsuru olan milletimiz tarafından 16 Nisan’da verildi" dedi.

Halk oylaması katılım oranına dikkat çeken Erdoğan, şöyle devam etti:  

"Sözde; demokrasinin yuvası olmakla övünen Avrupa ülkelerindeki %50-60’lara ancak erişebilen seçimlere katılım oranlarının çok üstünde; % 85,3’lük rekor bir katılım ve %51,41’lik net bir “evet” tercihi ile ortaya konulan bu güçlü iradeyi yok saymaya veya değersiz göstermeye çalışan, sandıktaki mağlubiyetlerini masada örtmeye çalışan ana muhalefetin beyhude çabaları da milletimiz tarafından ibretle izlenmiştir.

Uzunca bir süredir tartışılan, ancak hayata geçirilemeyen bu sistem değişikliği bir an önce yapılmalıydı. Zira, parlamenter sistem, Yeni Türkiye’nin şahlanışını frenlemek isteyenlere fırsat tanımaktaydı. Artık buna daha fazla müsaade edilemezdi. Şükür ki; 15 Temmuz’da olduğu gibi tarihin akışını değiştiren milletimiz, verdiği diriliş mücadelesinden de bir kez daha başarıyla çıkmış oldu. Bu köklü değişikliğin önümüzdeki süreçleri de oldukça önemlidir. Burada hepimize görevler düşmektedir. Bizler, “bir” olarak; kültürümüzle, tarihimizle; her zaman, dünyada mazlumun ve haklının yanında yer alan, sömürü düzenlerine karşı sesini yükseltme iradesi göstermiş bir millet olmaya devam edeceğiz. AK Parti 2001 yılı Ağustos ayından bugüne, her zaman vesayet odaklarına karşı durmuş ve milletine güvenmeyi seçmiştir. Biz bu günlere milletimizin duasını alarak geldik. Türkiye’nin yeni baştan imarı ve aziz milletimiz için çalıştıkça en büyük desteği de milletimizden almaya devam edeceğime olan inancımız tamdır.

"21 Mayıs 2017 AK Parti için vuslat zamanı" 

Basın toplantısında 21 Mayısta yapılacak AK Parti Olağanüstü Kongresi hakkında da konuşan Milletvekili Erdoğan, kongrenin yeni bir milat olacağını belirtti. Erdoğan "979 gündür hasret kaldığımız partimizin kurucusu, liderimiz, Sayın Cumhurbaşkanımızdan artık daha fazla mahrum kalmayacağız. 2 Mayıs'ta 'Kurucusu olduğum partime, yuvama, sevdama, aşkıma yeniden dönüyorum, selamunaleyküm' diyerek yeniden partimize üyeliğine şahit olduğumuz Sayın Cumhurbaşkanımızın, yeniden genel başkanımız olmasına da sayılı günler kaldı. Genel merkezde, il ve ilçe teşkilatlarımızda 3. Olağanüstü Kongremiz için hummalı çalışmalar yapılıyor. Konya’mız da, her zaman olduğu gibi güçlü bir katılımla Ankara Arena’da davasına ve liderine verdiği desteği gösterecektir. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Kurucu Genel Başkanımız, Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden Genel Başkanımız olmasının, teşkilatlarımıza ve hükümetimize bir başka heyecan kazandıracağı muhakkaktır. Siyasette sürekli muhasebe etme ve yenilenmenin adının karşılığı olan AK Parti, tazelenen ruhuyla yoluna emin adımlarla devam edecektir. Bu yolda, 21 Mayıs yeni bir milat olacaktır" dedi.
 
Türkiye Büyük Millet Meclisi çalışmaları hakkında da bilgi veren AK Parti Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan, 16 Nisan sonrası, Olağanüstü Hal (OHAL) uygulaasının 3 ay süre ile uzatıldığını hatırlattı. Erdoğan şöyle devam etti:

"TBMM Genel Kurulunda 'Vergi Konularında Karşılıklı İdari Yardımlaşma Sözleşmesinin Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı' kabul edildi. Ayrıca Çölyak hastalığının sebep ve sonuçlarına ilişkin bir Meclis Araştırma Komisyonu kuruldu. Bir hekim olarak bu gelişmeden duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Sizlerin de takip ettiğiniz üzere; HDP Diyarbakır Milletvekili Aydoğan'ın hüküm giydiğine dair kesinleşen mahkeme kararının TBMM Genel Kurulunda okunmasıyla, milletvekilliği düşmüş oldu. Biz milletimize verdiğimiz sözleri bir bir tutuyor, vatanına ihanet edenlerin en ağır şekilde cezalandırılması için elimizden geleni yapıyoruz." 

Konya'nın geçtiğimiz Salı günü, teması 'Tabii ve Sağlıklı Hayat' olarak belirlenen 1. Uluslararası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi’ne ev sahipliği yaptığını belirten Erdoğan, bilim insanları, araştırmacılar ve sektör temsilcilerinin de bir araya geldiği kongrede emeği geçen kurumları tebrik etti. Erdoğan "Konya’mızın tüm dünyada tanınırlığının artırılmasında bu tarz programların önemli olduğunu, önümüzdeki süreçte Selçuklu Belediye’mizce açılacak yeni Kongre Merkezinin de buna önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz" dedi.

Konya yatırımları hakkında bilgi verdi
 
Her geçen gün gelişen, yükselen ve öncü olacak işlere imza atan Konya’nın daha fazla hizmet alması için yoğun bir çalışma yürüttüklerini ifade eden Milletvekili Erdoğan, "Yeni projelerin hayata geçirilmesi, mevcut projelerin de hızlandırılması ve sorunların çözümü için, Ankara’dan sağlanacak destek için, Konya milletvekilleri olarak üstümüze düşeni eksiksiz bir şekilde yapmaya çalıştığımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

Sağlık sektöründe yatırım projelerini yakından takip ettiklerini anlatan Erdoğan, merkez ve taşra ilçelerdeki projelerin aksamadan devam ettiğini kaydetti. Erdoğan "500 yataklı Konya Numune Hastanesinin fiziki gerçekleşmesi şu anda % 90’dır. Elektrik, su, doğalgaz bağlantıları tamamlanmış olup; ince temizliğe ve çevre düzenlemesine geçildi. Kamu-Özel Ortaklığı ile yapımı başlayan Konya Şehir Hastanesi’nde ise inşaat rutin olarak devam etmektedir. Hastanenin fiziki gerçekleşmesi % 25’tir. 840 olan yatak kapasitesinin 1.250 olması için inşaat alanında yeni bir temel kazısına başlanılmıştır" dedi. 

Erdoğan Konya Çevre Yolu ve Lojistik Merkezi projeleri ile ilgili de şu bilgileri verdi:

"Konya yeni çevre yolunun 122 kilometrelik bölümünün 71 km’lik kesimi yatırım programında bulunmaktadır. Yolun 2014 yılında yatırım programına alınan ve ihale edilen 22 km’lik kesiminde 2016 yılı sonuna kadar 18 km’si tamamlanmıştır. 2017 yılında da çalışmalar devam etmektedir. Yolun 2016 yılında Yatırım Programına alınan 49 km’lik kesimi için yapılan ihalenin birinci aşaması sonuçlanmış olup ikinci aşaması bu ayın sonunda (31.05.2017) yapılacaktır. 

Kayacık Lojistik Merkezi’nin de yapım ihalesi gerçekleştirilmiş olup, değerlendirme çalışmaları devam etmektedir. Bilinmelidir ki; bin yıllık tarihimizin yürüyüşü devam ediyor. Aynı mevziden ateş eden tüm iç ve dış güçler bilsin ki, Türkiye tüm gücüyle yoluna devam edecektir" 


 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (3)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • HO
    Halit Özkan
    7 yıl önce

    Şehir hastahanesinin yatak kapasiteswinin 1250 ye çıkarılması takdire şayan bir hizmet olacak inşaallah konya ya

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • H
    Haydar
    7 yıl önce

    Allah vekillerimizden ve anmeg ailesinden razi ve memnun olsun cevre yolunun iki ucu bi ortasi kalmis insallah tez zamanda nihayete erer

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (1)
  • UK
    Uzaktaki konyalı
    7 yıl önce

    Hep aynı haber çevre yolu lojistik köy hastaneler ama hiçbir ilerleme yok başka şehirlerde daha kısa sürede bitiyor Konyada yıllardır çevreyolu hastane lojistik köy diye diye bitiremediler

    • Cevapla
    • Begen (4)
    • Begenme (1)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English