Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya’nın girişimciliği masaya yatırıldı

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının, KOP Eylem Planında yer alan “Girişimcilik ve Yenilik İhtiyaç Analizi Araştırma Projesi” için düzenlediği değerlendirme toplantılarının sonuncusu Konya’da yapıldı.

Konya’nın girişimciliği masaya yatırıldı
Kalkınma Bakanlığına bağlı olarak kurulan KOP İdaresi Başkanlığı, görev sahası içerisindeki Aksaray, Karaman, Konya ve Niğde illeri için hazırlanan ‘Girişimcilik ve Yenilik İhtiyaç Analiz Projesi’nin değerlendirme toplantılarının dördüncüsünü Konya'daki bir otelde düzenledi. 

KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Konya İl Müdürü Uğur Özalır, İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Metin Özdil, Konya Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Birol Dağ, KOSGEB, MEVKA, Sanayi Odası, Ticaret İl Müdürlüğü temsilcileri, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ile sanayicilerin katıldığı değerlendirme toplantısında Konya sanayisinin kümelenme analiz raporları masaya yatırıldı. 

“Ülkemizin 2023 ve 2071 hedefleri için çalışıyoruz”

Toplantıda konuşan KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, ekonomik büyüme ile girişimcilik arasında pozitif bir ilişki olduğu ve istihdam artışının önemli bir kısmının yenilikçi girişimler tarafından sağlandığı ifade etti. Rekabetçiliğin artmasında yeni teknoloji üretiminde işsizliğin ve yoksulluğun azaltılmasında, bölgesel gelişmişlik farklarının azaltılmasında, beşeri ve sosyal sermaye düzeyin artırılmasında önemli etkileri bulunan girişimcilik ve yenilik konusunun uzun zamandır KOP İdaresinin başlıca gündem maddeleri arasında yer aldığına değinen Başkan Bostancı şunları söyledi: 

“Bugün biliyoruz ki, bu iki kavrama önem veren toplumlar, kalkınma yolunda bir hayli yol kat etmiştir. 1953 yılında savaştan çıkan ve 80’li yıllarda ülkemiz ile akran konumda bulunan Güney Kore şu anda 1 trilyon 400 milyar dolara ulaşan gayri safi yurtiçi hasılası ile dünyanın en büyük 11. ekonomisi oluşunu bence bu iki kelimeye borçludur. Diğer taraftan hızla yaygınlaşan ve gündemimizdeki yerini pekiştiren endüstri 4.0 devrimi ile özellikle gelişmiş sanayilerin dijitalleşmesi ve üretimlerde insan faktörünü minimize edileceği düşünülürse buradan kaynaklanacak artan işsizlik ile beraber atıl kalan insan kaynağını yetenekleri dahilinde değerlendirilmesi gerekliliği bizim gibi ülkeler için ayrı bir rekabet gündemi oluşturmaktadır. Bu konular bile girişimcilik ve yenilikçilik konularını farklı bakış açıları ile yeniden ön plana çıkartmaktadır. Küresel Girişimcilik Gözlem Kuruluşunun 2016-2017 raporuna göre Türkiye’nin girişimcilere sağladığı destek sıralamasında 66 ülke içerisinde 25. sırada yer alıyor. Girişimci finans alanında yine 66 ülke arasında 20. sıradayız. İç pazar dinamiğinde 7, ticari ve yasal altyapıda 14, AR-GE transferinden ise 15. sırada yer almaktayız. Konya’nın da içinde bulunduğu KOP Bölgesi ülkemizin önemli üretim merkezlerinden birisi ve bu üretimin önemli bir kısmı KOBİ’ler tarafından yapılmakta. Ülkemizin dünya liginde daha üst sıralarda yer alması, halkımızın hak ettiği refah ve gelişmişlik düzeyine ulaşabilmesi için ortaya konan ülkemizin 2023 ve 2071 hedefleri var. Bugün bizleri bir araya getiren proje çalışmasına da başlarken ülkemizin bu hedeflerine katkı sağlamak ve geliştirmek için başladık. Projemize katkı sağlayan Konya’nın kamu ve özel sektör temsilcilerine teşekkür ediyor, toplantının ve sonuçlarının Konya’ya, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu. 



Konuşmaların ardından; Konya Sanayisinde Rekabet Gücü Açısından Sanayide AR-GE ve İnovasyon Yatırımları ile Kümelenme Analizi ve İstişareler, Konya’da AR-GE, Yenilik ve Girişimcilik Teşviklerinden Yararlanma ile Destek Süreçlerinin Analizi ve İstişareler, Konya’da girişimcilik Ekosistemi Açısından Kadın, Genç ve Yenilikçi Girişimler ile Hızlı Büyüyen KOBİ’lerin Analizi, Girişimcilik Fırsat Alanları ve İstişareler ve Konya’da Yenilikçilik Ekosistemi Açısından Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği, Teknopark ve Teknoloji Transfer Ofislerinin Analizi, Yenilik Fırsat Alanları ve İstişareleri konularından geniş katılımlı toplantılar gerçekleştirildi.

İlki 10 Mayıs 2017 Çarşamba günü Niğde’de yapılan değerlendirme toplantıları, 11 Mayıs 2017 Perşembe günü Aksaray’da, 17 Mayıs 2017 Çarşamba günü Karaman’da, son toplantı ise 18 Mayıs 2017 Perşembe günü Konya’da gerçekleştirildi. 

 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • GN
    Girişime Niyet Eden
    7 yıl önce

    Öncelikle girişimcinin önü açılması gerekir.
    Bürokrasiye boğulmamalı.
    Sıradan bir dükkan açmak için bile en az 10 yere müracaat gerekiyor.
    Bunun azaltılması, hatta mümkünse teke indirilmelidir.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English