Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya'nın en önemli sanat etkinliği tamamlandı

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından “Endülüs’ten Selçukluya” temasıyla düzenlenen 3. Geleneksel Altın Dokunuşlar Sergisi ve Bilgi Şöleni 80 bin kişiyi ağırladı. Birbirinden değerli eserlerin yanında çok sayıda sanatsal etkinliğe de ev sahipliği yapan sergiye Türkiye’nin farklı şehirleri ile dünyanın farklı ülkelerinden heyetler de ilgi gösterdi.

Konya’nın en önemli sanat etkinliği tamamlandı
Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kurslarının (KOMEK) düzenlediği, “Endülüs’ten Selçukluya” temalı 13. Geleneksel Altın Dokunuşlar Sergisi ve Bilgi Şöleni sona erdi.

Birbirinden değerli eserler ile birlikte çok sayıda sanatsal etkinliğin yapıldığı sergide emeği geçen herkesi tebrik eden Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, “13 yıldır bu programları düzenliyoruz. KOMEK adıyla Meslek Edindirme Kurslarını 2004’te yeniden yapılandırdık ve farklı bir formata, kurumsallaşma içine dahil ettik. Meslek Edindirme Kurslarımızla ilgili Konya’da ulaşmadığımız kardeşimiz, misafir olmadığımız hane kalmasın diye yola çıkmıştık. Bugüne kadar 280 branşta 500 binden fazla kursiyere hizmet verildi. Büyük emeklerle devam eden KOMEK tarafından hazırlanan Altın Dokunuşlar Sergisi de Konya’dan, Türkiye’nin farklı şehirlerinden ve dünyanın farklı ülkelerinden misafirleri ağırladı. Konya’da kültürel haraketliliğe katkı yaptı. Bu güzel eserleri yapan, programları düzenleyen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

ÇOK SAYIDA ETKİNLİK YAPILDI

Konya merkez ve ilçelerde bulunan KOMEK merkezindeki kursiyerlerin el emeği eserlerle hazırlanan 13. Geleneksel Altın Dokunuşlar Sergisi ve Bilgi Şöleni kapsamında söyleşiler, konserler, yarışmalar, sohbetler, şiir dinletileri, KOMEK kursiyerlerinin uygulamalı gösterileri, KOMEK Mutfağı, KOMEK Şehir ve Eğitim Çalıştayı, Emeğinizi Ödüllendirin Yarışması Ödül Töreni, Ne Çıkarsa Bahtına isimli yemek yarışması gibi çok sayıda program ve etkinlik yer aldı.

PAYİTAHT ABDÜLMAHİD KONYA İLE BULUŞTU

Sergi kapsamında yoğun ilgi gören etkinliklerden biri de Payitaht Abdülhamid Dizisi oyuncularının Konyalılarla buluşması idi. Osmanlı Hanedanından Orhan Osmanoğlu ile dizi oyuncuları Bedri Can Sipahi ve Duygu Gürcan, Gençlik ve Tarih" isimli söyleşi gerçekleştirdi.

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ANILDI

KOMEK kursiyerleri ve öğretmenlerinin sergi kapsamında düzenlediği 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitleri Anma Programı, 15 Temmuz’u anlatan film, işaret dili kursiyerlerinin sahnelediği eserler ve kahramanlık türküleri ile katılımcılara duygusal anlar yaşattı.  

“HOŞ GELDİN YA ŞEHR-İ RAMAZAN”

Serginin son gününde ise yaklaşan Ramazan ayına “Hoş Geldin Ya Şehr-i Ramazan” isimli program yapıldı. Programa katılan Prof. Dr. Orhan Çeker, Ramazan ayının rahmeti, bereketi ve güzelliğini anlattı. Program, şiirler ve ilahilerle tamamladı. 

SERGİYİ 80 BİN KİŞİ ZİYARET ETTİ

Konya Valisi Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya protokolü ve eşleri ile ilçe belediye başkanları, il müdürleri, Meclis üyeleri ve çok sayıda davetlinin katılımı ile açılışı yapılan sergiyi İlçeler Konya ile Buluşuyor programları kapsamında 28 ilçeden gelen 5 bin kişi de ziyaret etti. Türkiye’nin farklı şehirlerinden akademisyenler ve sanatçılar da ilgi gösterdiği sergiyi ziyaret edenler arasında Bosna Hersek, Burkina Faso, Mali gibi ülkelerden heyetler de oldu.

Konya Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde 16 – 23 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen 13. Geleneksel Altın Dokunuşlar Sergisi ve Bilgi Şöleni’ni 80 bine yakın misafir ziyaret etti.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English