Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya Milli Eğitim Müdürü Gürsoy'dan yıl sonu mesajı

Konya İl Milli Eğitim Müdür Mukadder Gürsoy, yıl sonu mesajında öğrencilere seslendi. Gürsoy "Sizden beklentimiz vatanını, milletini seven; yerli, milli ve manevi değerlerine bağlı; ailesine, ülkesine ve milletine faydalı bireyler olarak, yine ülkesi ve milleti için tüm dünya ile yarışabilecek donanıma sahip olmanızdır" dedi.

Konya Milli Eğitim Müdürü Gürsoy’dan yıl sonu mesajı
Konya İl Milli Müdürü Mukadder Gürsoy, 2016-2017 eğitim-öğretim yılının sona ermesi dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajında öğrenci, öğretmen ve velilere seslenen Gürsoy, onlara çeşitli tavsiyelerde bulundu.

İşte Gürsoy'un o mesajı:

"Sevgili öğrenciler, değerli öğretmenler, kıymetli veliler. Büyük bir coşku ve heyecanla ama aynı zamanda millet olarak büyük bir tehlike atlatmış olarak başladığımız 2016-2017 Eğitim-Öğretim dönemini bitirmiş bulunuyoruz. İlimizde öğrenim gören 441.366 öğrenci, karnesini alacak ve inşallah güzel ve verimli bir yaz dönemi geçireceklerdir.

Medeniyetlerin devamlılığı, ülke insanının geleceğinin garanti altına alınması, ülkelerin kalkınması toplumların eğitime verdiği değerle doğrudan ilgilidir. Yarına umutla bakmanın, mutlu bir toplum olmanın, çağdaşlaşmanın, medeniyet genetiğinin geçmişten geleceğe taşınması sağlıklı ve planlı bir eğitimle mümkün olabilir. 

Eğitim sadece formal alanda yapılan bir çalışma değil, tüm toplumun ortak çabası ile sürdürülecek bir süreç olmak zorundadır. Özellikle bir eğitim ve kültür şehri olan ilimizde bunun önemi çok büyüktür.

Konya huzur şehridir, ilim şehridir. Ölümün bile vuslat sayıldığı bir şehirdir. “Şu toprağa sevgiden başka bir tohum ekmeyiz/Şu tertemiz tarlaya başka bir tohum ekmeyiz biz...” diyen ünü cihana yayılmış Mevlana şehridir. Şems şehridir. Anadolu insanının keskin zekâsını temsil eden Nasrettin Hocanın, İclaline hayran olduğumuz Kılıç Arslan’ın, Haçlılarla mücadele eden Alaeddin Keykubat’ın, Eğitim ve özellikle İmam Hatip davasına gönül veren Hacı Veyiszade’nin, Peygamber aşığı Ali Ulvi Kurucu’nun, Sadrettin Konevi’nin şehridir. Konya kendine has derinliği olan bir şehirdir.

Bu bereketli topraklarda gençlerimiz geçmişte olduğu gibi şimdi de medeniyetimizin yeniden inşasına katkıda bulunacaklar. Bizler de bu başarı öykülerinin artmasına elimizden geldiğince zemin hazırlamaya devam edeceğiz.

Bin yıldan fazladır bu topraklar üzerinde, bu coğrafyanın huzurunun teminatı olan milletimiz; hiçbir iç veya dış tehdidin baskısı altında kalmayacak kadar büyük ve güçlüdür. Nitekim 15 Temmuz ihanet darbesine teşebbüs eden hain çete bile kırk yıl boyunca her tarafa sızdığı halde, milletimizin feraseti ve basireti sayesinde bir gecede hezimete uğramış ve milletimiz tarafından bertaraf edilmiştir. 

Sevgili Öğrenciler, Devletimizin sizlere sunduğu imkânlar on yıl öncesi ile kıyaslanamayacak kadar fazladır ve her geçen gün daha iyi seviyelere doğru ilerliyor. Geleceğimizin teminatı çocuklarımız olarak elbette sizler en iyisini hak ediyorsunuz. Sizden beklentimiz; Vatanını milletini seven; yerli, milli ve manevi değerlerine bağlı; ailesine, ülkesine ve milletine faydalı bireyler olarak, yine ülkesi ve milleti için tüm dünya ile yarışabilecek donanıma sahip olmanızdır. Hedeflerinizi çok büyük tutmalısınız. Şanlı geçmişimizi çok iyi bilmeli ve çok daha iyi bir gelecek inşa etmenin çabası içerisinde olmalısınız. Şüphesiz ki bu karneler sizlerin kişiliğini ölçmüyor. Sadece bir yıllık çalışmalarınızın karşılığında bir değerlendirme cetveli aldınız. İnanıyorum ki eksiklerinizi görüp önümüzdeki yıl daha düzenli, daha iştahlı çalışarak arzu ettiğiniz seviyelere ulaşacaksınız. Geleceği parlak, özgüveni yüksek öncü kuşaklar olmak için çok çalışmalısınız. 

Değerli Öğretmenlerim, Sizler üstün gayret ve eliniz altındaki evlatlarımızın ülkemiz ve geleceğimiz için ne kadar değerli olduğunuzun bilincinde olarak özverili ve başarılı bir dönemi geride bırakmış oldunuz. İnanıyorum ki yeni döneme daha dinamik ve hiç bitmeyen bir yenilenme çabasıyla çocuklarımızın karşısına çıkacaksınız.

Kıymetli Velilerimiz, Sizlerin en değerli varlıkları olan çocuklarınızı bizlere emanet ettiniz. Onların iyi bir eğitim alması, kişiliklerinin gelişmesi, şekillenmesi ve iyi bir geleceğe hazır olmaları için büyük özveride bulundunuz. Bugün, çocuklarımız karnelerini alıyor. Bu karneler, öğrencinin bir eğitim öğretim yılı ile sınırlı formal çalışmalarının değerlendirmesidir. Başarının sınırı yoktur. Her anne baba, çocuklarının çok başarılı olmasını ister. Unutmayalım ki bir çocuk ebeveyninin açığa çıkmış sırrıdır. Her şeyden çok önemsediğimiz varlıklarımızı yargılamak, kişiliğini zedeleyici ifadeler kullanmak çocuklarımızda tamiri imkânsız hasarlar oluşturur. Bu nedenle karneleri arzu ettiğimiz noktada değilse bile hatalarımızı ve eksiklerimizi tespit edip önümüzdeki yılda buna göre hareket etmeliyiz.  Özellikle bilgisayar ve telefon bağımlılığı çocuklarımızın zihinlerini bulandırıyor. Onlara iyi bir rehber olmak istiyorsak iyi bir örnek olmalıyız. “Kitap oku” demeyip onlarla kitap okumalıyız. Eğitimin temel taşlarından biri olduğumuzu unutmamalıyız. 

Her eğitim öğretim döneminde olduğu gibi bu dönemde de Konya’nın eğitimde yükselen çıtasına verdikleri samimi destekten dolayı okul müdürlerimize, öğretmenlerimize, velilerimize ve okul-aile birliği üyelerine teşekkür ediyorum. Sizleri saygıyla sevgiyle selamlıyorum." 

 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English