"Konya, Konyaspor taraftarı linç edildi"

Eklenme Tarihi: 18.10.2017 - 09:44

Yeni Konya Gazetesi'nin Spor Müdürü Hüseyin Avni Uğur, "Yangına körükle gidenler" başlıklı yazı kaleme aldı.

“Konya, Konyaspor taraftarı linç edildi“
İşte o yazı:

"Türkiye’nin sporda gündemi Konya.  Maalesef birkaç kendini bilmez gencin gaza gelerek yaptığından dolayı tüm Konya, Konyaspor taraftarı linç edildi. Derbilerde terör estirenleri unutanlara Konya’dan da ortak olanlar ne yazık ki Konyaspor üzerine oynanan oyunları göremediler.

İki kupa birden kaldıran Anadolu Kartalı, sezon başından bu yana sıkıntılı bir dönemden geçiyor, geçmekte.

Yeni hoca, yeni sistem, transfer hataları, Konyaspor’un Burkina Fasolu oyuncusu Abdou Razack Traore’nin daha ilk maçta sakatlanması, üst üste kayıplar. Eski başkanın ‘ByLock’ nedeniyle istifası, Ali Çamdalı’nın kadro dışı kalması, dönüşü ve beraberinde Hüseyin Çimşir’in valizini toplaması. Kaptanın yine Galatasaray maçında 21 kişilik kadroya alınmayışı…

Bitmedi… Bir de madalyonun öbür yüzü var. Konyaspor taraftarına verilen 5 maç ceza, eski başkanın ‘İzmir Marşı’ söylemi, hakemlerin göz göre göre hak edişleri çalması ve son gelişme. 
Konyaspor’un iç sahada oynadığı Galatasaray maçı öncesi İl Güvenlik Kurulu, Galatasaray seyircisini ‘Güvenlik’ nedeniyle almama kararı alırken, bazı nedenlerle ‘alınacak’ şekline dönüştürülmüştü.

Galatasaray taraftarı şayet Konya’daki maça alınmamış olsaydı ne bu hadise olacaktı, ne Konya, ne de Konyaspor taraftarı böyle bir linçle karşılaşmayacaktı.

Kendini bilmez birkaç gencin asla tasvip etmediğimiz hataları karşısında tüm ulusal medya holiganizm ayaklanması yaptı. Gençlere sanki terör suçu işlemişçesine saldırdılar. Derbi maçları öncesinde ve sonrasında yaşananlara değinmeden. 

Bu hatayı yapan gençlerin elinden tutmak yerine yangına körükle gidenler var ya… Yazık. Konya üzerine, Konyaspor üzerine oynanan oyunları hala görememişler.

Oyun aynı, sahne farklı...

Anlayana…"


Kaynak: