Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç: Herkes elini taşın altına koyacak

Konya İl Sağlık Müdürü Prof.Dr. Mehmet Koç, müdürlüğe bağlı 24 kamu hastanesinin yöneticilerinin katıldığı aylık değerlendirme toplantılarını, bundan sonra tüm müdürlük yöneticileriyle birlikte hastanelere giderek yapacaklarını açıkladı. İlk toplantı Beyhekim Devlet Hastanesinde gerçekleştirildi.

Konya İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç: Herkes elini taşın altına koyacak
Programa, Konya İl Sağlık Müdürü Prof.Dr. Mehmet Koç’un yansıra, başkan ve başkan yardımcıları, hastane yöneticileri ve bütün birim sorumluları katıldı.
 
İl Sağlık Müdürü Prof.Dr. Mehmet Koç Beyhekim Devlet Hastanesi toplantı salonunda yaptığı konuşmada, daha önceleri hastaneleri aylık olarak yapılan toplantılarla değerlendirdiklerini, ancak yaptıkları istişareler sonucu, bu değerlendirmeleri, hastaneleri yerinde görerek, hastane yetkililerinden sunum alarak yapma kararı aldıklarını söyledi.

Koç, Konya genelinde sağlık hizmetinin kalitesinin ve verimliliğin arttırılması yönünde bu toplantı ve ziyaretlerin önemli katkı sağlayacağını ifade etti.
 
Prof.Dr. Koç, ‘Biz bir ekibiz, başhekim ve müdürlerimiz birlikte hareket ederse hastane başarılı olur. Bu toplantıda ki amacımız, her bir sorumlunun kendi üzerine düşecek işi en iyi yapacak şekilde, hizmetine devam etmesini arzuluyoruz. Ve o nedenle de sadece üst düzey değil, her birimin sorumlusu da bu toplantıya katılsın kendi üzerine düşenini alsın veya bizlerin göremediği konularda kendi birimiyle ilgili soru, katkı veya önerilerinde bizlere yardımcı olsun.  Amacımız bu.’ dedi.
 
‘Herkes elini taşın altına koyacak. Vakit kaybedecek ne dakikamız, ne de saniyemiz var’
 
Memleketin sıkıntılı bir dönemden geçtiğini belirten Prof.Dr. Koç, bu dönemde hep birlikte herkesin kendi üstüne düşen sorumluluğu azami derecede yapmak zorunda olduğuna işaret etti, "Görevi aksatacak hiçbir mazerete toleransımız yok" dedi. 
 
"Ülkemizin geçtiği böyle sıkıntılı bir dönemde vakit kaybedecek ne dakikamız var ne de saniyemiz var herkes kendi üzerine düşeni en iyi şekilde yapmak zorunda" diyen Prof.Dr. Koç, ‘Hepimiz aynı gemideyiz, bu gemide ki delik büyüdükçe hepimiz zarar görürüz, bunun en kolay çözümü ise herkesin üzerine düşen sorumluluğu azami derecede yapmasıyla olacaktır. Ve inşallah rabbimde yol açar ve bu badireyi de en kısa sürede hep birlikte atlatırız.’ dedi.
Bu toplantıların amaçlarının bir yargılama toplantısı olmadığına dikkat çeken Prof.Dr. Koç, "Amacımız, sizin eksiğinizi, açığınızı bulmak değil, en iyiyi en güzeli yakalamaktır. Eğer bir eksiklik var ise, bundan ben de başkan ve başkan yardımcılarımız ve diğer yöneticilerimiz de sorumludur. Yani herkes üzerine düşen sorumluluğu alacak ve bu sorunları hep birlikte çözeceğiz." dedi.
 
Personelin verimli değerlendirilmesi ve adaletli iş yükü
 
Bütün işlerde adaleti sağlamak zorunda olduklarını söyleyen Prof.Dr. Mehmet Koç, bu dönemde bu ekiple, bu adaleti sağlayamazsak hiçbir zaman sağlayamayacaklarının altını çizdi. 
 
Tasarruf
 
Mehmet Koç, elektrikten kullanılan tıbbi malzemelere kadar gider bütün kalemlerde israfın azaltması ve bu konuda azami dikkati göstermek gerektiğini ifade ederek, "Ayrıca idareciler olarak haksız kazanca ve gereksiz işleme asla müsaade etmememiz gerekiyor" dedi.
 
Tıbbi cihazların verimli kullanılması
 
Yapılan analizlerle hastanelerdeki bütün cihazların iş yükünü çıkardıklarını ifade eden Prof.Dr. Koç, hastanelerde kullanılan cihazların verimliliğine göre, hastaneler arasında cihaz alıp verme işlemini gerçekleştirerek, hem cihazların verimliliğini artırma yönünde, hem de yeni cihaz almayarak tasarruf yapmak zorunda olduklarının altını çizdi.
 
Hizmet kalitesinin arttırılması 
 
Koç, hastanelerde hiçbir zaman hizmet kalitesinden ödün verilmemesi gerektiğini ve hasta mahremiyetine azami dikkat gösterilmesi gerektiğini vurgulandı. 
 
Programda, İl Sağlık Müdürü Prof.Dr. Mehmet Koç’un yaptığı açılış konuşmasının ardından, Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Abdulcelil Kalem 2018 yılı ilk 7 aylık hastane verilerini içeren detaylı bir sunum gerçekleştirdi.

İnteraktif olarak yapılan sunumun ardından ise, Prof.Dr. Koç soru-cevap bölümünde, hastane yöneticileri ve birim sorumlularının soru,  dilek ve görüşlerini aldı.
 
Yapılan konuşmaların ardından, Konya İl Sağlık Müdürü Prof.Dr.Mehmet Koç ve bütün idareciler,  hastanenin yeni düzenlenen acil servisini ve ayrıca  eczane  ve bütün depolarını  gezdi.
 
Detaylı ve verimli bir toplantı ve ziyaret gerçekleştirdiklerini ifade eden Prof.Dr. Koç, diğer hastanelere de benzer ziyaretlerin yapılacağını ifade etti.  

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (3)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • S
    Saglikci
    6 yıl önce

    112 çalışanı olarak Gereksiz vakalara gönderilmekten yorulduk müdürüm.gerçek vakalara gitmekte zorluk çekiyoruz. Yalvarıyoruz bizi bu sıkıntıdan kurtarın.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • S
    Saglikci
    6 yıl önce

    112 ye de bi el atın sayın müdürüm.

    • Cevapla
    • Begen (3)
    • Begenme (0)
  • SC
    SAGLIK ÇALIŞANI
    6 yıl önce

    İLK ÖNCE KENDI PERSONELINLE GORUŞ KENDİ PERSONELINI DINLEMEYEN BİSEY YAPAMAZ

    • Cevapla
    • Begen (7)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English