Son Dakika Haberler

Konya'dan 'Hakan Şükür' tepkisi

Eklenme Tarihi: 26.03.2017 - 16:56 , Son Güncellenme: 27.03.2017- 08:47

Konya Galatasaray Taraftarlar Derneği Başkanı Sıtkı Korkmaz, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'yla (FETÖ/PDY) olan ilişkileri nedeniyle disipline sevk edilen isimlerden Arif Erdem ve Hakan Şükür'ün, Galatasaray'ın genel kurulunda kulüp üyeliğinden ihraç edilmemesinin, sarı-kırmızılı renklere gönül veren taraftarları hayal kırıklığına uğrattığını söyledi.

Konya’dan ’Hakan Şükür’ tepkisi
Korkmaz, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin 15 Temmuz'da maruz kaldığı darbe girişiminin, milletin iradesi ve devletin kararlılığıyla başarısız olduğunu ifade etti.

Galatasaray'ın da bu alçak girişimin karşısında durduğunu belirten Korkmaz, 15 Temmuz'dan kısa bir süre sonra kongre üyesi ve Konya Galatasaray Taraftarlar Derneği Başkanı olarak basın açıklaması yapıp Hakan Şükür'ün kulüpten ihracı için yönetim kuruluna başvuruda bulunduğunu aktardı.

Korkmaz, bu konudaki ilk adımı, gerekli belge ve bilgilerle genel kurul üyesi olarak kendisinin attığını vurgulayarak,şunları söyledi:

"Yönetim kurulumuz da ilk toplantısında bu başvurumu onaylayarak, eski futbolcunun disiplin kuruluna sevk edilmesi yönünde bir karar aldı. Hal böyle iken dün yapılan Galatasaray Genel Kurulunda alınan karar, sarı-kırmızılı renklere gönül veren taraftarı çok büyük bir hayal kırıklığına uğratmıştır. Milyonlarca taraftarımızın beklentisi, 150-200 üyenin 'hayır' oyuyla karşılık bulmamıştır. Unutulmamalıdır ki 30 milyon 150'den büyüktür. 15 Temmuz gecesi ülkemize ve devletimize ihanet eden FETÖ/PDY ile ilişkileri bütün kamuoyu tarafından bilinen, firari Hakan Şükür ve Arif Erdem ile ilgili alınan karar, bir an önce düzeltilmeli ve her iki ismin de Galatasaray ile olan bağları tamamen koparılmalıdır. Galatasaray taraftarı bunu beklemektedir."

Genel kurulda, Hakan Şükür ve Arif Erdem'in ihracı yönünde oy kullandığını dile getiren Korkmaz, kulüp üyesi olarak, milletin canına, malına ve devletine göz dikmiş darbecilerin sözcüsü konumundaki bu kişilerle ilgili gerekenin yapılacağına inancının tam olduğunu aktardı.

Korkmaz, "Galatasaray bir kişinin, gurubun ya da zümrenin istedikleri gibi kullanacakları ve çocuklarına miras bırakacakları bir mal değildir. Galatasaray, milli ve manevi değerlerine bağlı, vatansever Türk halkının ortak değeridir. Yıllardır hep söylediğimiz gibi Türkiye'dir Galatasaray." ifadelerini kullandı.

Kaynak: