Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya'da yangın faciası: 4 çocuk öldü

Konya'nın Karatay ilçesinde, bir apartmanın çatı katında çıkan yangında, dumandan etkilenen Suriyeli 4 kardeş hayatını kaybetti.

Konya’da yangın faciası: 4 çocuk öldü
Aziziye Mahallesi Şehri Ayin Sokak'ta, üç katlı bir apartmanın çatı katında yaşayan Suriyeli Fatima El Abdullah, ekmek almak için ayrıldığı evine döndüğünde dumanları fark ederek yardım istedi.

Komşuların ihbarı üzerine, olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Fatima El Abdullah'ın yoğun dumandan etkilenen çocukları Rim (11), Velid (10), Hasan (5) ve Muhammed (4), çevredeki vatandaşlar tarafından evden çıkartılarak, sağlık ekiplerine teslim edildi. 

Ambulanslarla kent merkezindeki çeşitli hastanelere kaldırılan kardeşler, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Yangında ev tamamen kullanılamaz hale geldi. Yangının, çocukların odasında bulunan sobadan çıkmış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.



- Yangının yaşandığı sokakta hüzün hakim

Öte yandan acı haberi alan El Abdullah ailesinin akraba ve yakınları, evin olduğu sokakta toplandı. 

Büyük üzüntü yaşadığı görülen ölen kardeşlerin dayısı Yusuf El Abdullah, yaptığı açıklamada, yeğenlerinin vefatının şokunu üzerinden atamadığını söyledi.

Haberi telefonla alır almaz eve geldiğini anlatan El Abdullah, "Buraya geldiğimde çocukları hastaneye götürmüşler. Yangın hala sürüyordu. Sobadan çıktığını düşünüyoruz. Çocuklar uyuyormuş. Annesi de yiyecek almak için markete çıkmış. Babaları işteydi, çalışıyordu. Rim, 5'inci sınıfa gidiyordu." diye konuştu.

El Abdullah, ablası Fatima'nın sinir krizi geçirdiğini ve hastanede tedavi edildiğini sözlerine ekledi.  

Ölen çocuklardan Rim'in arkadaşı 10 yaşındaki Suriyeli Hüseyin El Turki ise acı haberle büyük üzüntü yaşadığını belirtti. 

Yangını fark edenlerden biri olduğunu anlatan El Turki, "Sabah saatlerinde onların evinden dumanlar çıktığını gördüm. İtfaiye ve ambulanslar geldi. Komşular, onları o evden çıkardı. İyi olacaklarını düşünüyordum ama ölüm haberi geldi. Çok üzgünüm. Rim ile sokakta oynardık." dedi.



- Çocukların ayakkabısı yürekleri dağladı 

Üç katlı apartmanın çatı katında yaşayan El Abdullah ailesinin evinde, çocukların ayakkabıları dikkati çekti. Kullanılamaz hale gelen yerde apartmandaki is ve koku ise yaşanan dramı gözler önüne seriyor.

Ahşap direkli tavanın isle kaplandığı görülen evin girişinde, kömür torbaları ve ailenin bazı eşyaları bulunuyor.

Fabrikada çalışan baba Hüseyin El Abdullah ve eşi Fatima El Abdullah'ın, 4 yıl önce Suriye'nin Halep kentinden gelerek, Konya'ya yerleştiği öğrenildi.  

Öte yandan ölen kardeşlerin cenazelerinin, Numune Hastanesindeki adli tıp işlemlerinin ardından aileye teslim edileceği belirtildi.

Konya'daki yangında ölen 4 kardeş gözyaşları arasında toprağa verildi



 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English