Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya'da "süper nine" okuma azmiyle örnek oluyor

Konya'nın Seydişehir ilçesinde yaşayan ve imkansızlıklar nedeniyle ilkokula gidemeyen Remziye Bilen (70), İlçe Halk Eğitim Merkezi'nde açılan kursta okuma yazmayı öğrendikten sonra şimdi de aynı merkezde açılan ortaokula başladı.

Konya’da “süper nine“ okuma azmiyle örnek oluyor
İlçe merkezinde yaşayan, 3 çocuk ve 4 torun sahibi Remziye Bilen, imkansızlıklar nedeniyle gidemediği okula olan hasretini sona erdirmek için gösterdiği azmiyle örnek oluyor.

İlçe Halk Eğitim Merkezi'nde açılan kursta okuma yazmayı öğrendikten sonra açılan bilgisayar kursunda aldığı eğitimi de başarıyla tamamlayan Bilen, çevresinde "süper nine" olarak anılıyor. Bilen, şimdi de yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla kaydını yaptırdığı ortaokula başladı.

Seydişehir Kaymakamı Aydın Erdoğan, okuma azmiyle çevresindekilere örnek olan Remziye Bilen'i evinde ziyaret etti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar'ın da hazır bulunduğu ziyarette Bilen'e masa üstü bilgisayar hediye edildi.

Remziye Bilen, yıllar sonra hayaline kavuşmanın mutluğunu yaşadığını söyledi.

- "En büyük hayalim üniversiteyi okumak"

İçinde hep okuma arzusu olduğunu belirten Bilen, şunları kaydetti:

"Yıllar geçmesine rağmen okuma arzumdan vazgeçmedim. Hayalinde hep okuma arzusu vardı. Şimdi Seydişehir Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü açık ortaokuluna kaydımı yaptırdım. Eğitimi sürdürmemde beyimin çok önemli katkısı oldu. Yıllar sonra hayalimi gerçekleştirdim ve okuma yazmayı öğrenerek ilkokul diploması sahibi oldum. Şimdi de ortaokul öğrencisi oldum. Bunu da başaracağıma inanıyorum. Ortaokulu bitirdikten sonra liseye kayıt yaptıracağım. En büyük hayalim üniversiteyi okumak. Ona da çok çalışıp kazanacağım inşallah."

Kaymakam Aydın Erdoğan ise büyük bir başarı öyküsüne şahit olduklarını bildirdi.

Remziye Bilen'in içindeki okuma yazma aşkının kendisini çok duygulandırdığını vurgulayan Erdoğan, "Bu başarı tüm gençlerimiz ve öğrencilerimiz için bir örnek teşkil etmelidir. Bizler bu şekilde başarılı olanlara maddi manevi her türlü desteği vermeye hazırız. Bu başarı öyküsü hepimiz için onur vericidir." diye konuştu.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English