Son Dakika Haberler

Konya’da pedallar şehitler için dönecek

Eklenme Tarihi: 13.03.2018 - 14:58 , Son Güncellenme: 13.03.2018- 18:25

Konya Mevlana Meydanında Pazar günü Türkiye Bisiklet Federasyonunun öncülüğünde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümünde Şehitleri Anma ve Zeytin Dalı Harekatı'na Destek Bisiklet Sürüşü etkinliği düzenlenecek.

Destek sürüşü Mevlana Meydanında Pazar günü saat 11.00’de basın açıklamasının ardından başlayacak.

Destek bisiklet sürüşü Konya Valiliği, Konya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Bisiklet Federasyonu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Spor İl Müdürlüğü, Birlik Vakfı Konya Şubesi, Konya Bisiklet Sporu Derneği ve diğer STK’ların katılımı ile gerçekleşecek. Etkinliğe şehit ve gazi derneklerinden de katkılar sağlanacak.

Bisiklet kullanan sürücülerin her birine birer şapka ve birer Türk Bayrağı verilecek. 

Mevlana Meydanından başlayacak destek sürüşü Feritpaşa caddesindeki stadyumda sona erecek.

Etkiniğe herkesi davet eden Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı yaptığı açıklamada, “18 mart 2018 Pazar günü  milletimizin yazdığı en büyük kahramanlık destanlarından biri olan çanakkale deniz savaşı zaferinin  103. yıldönümünü millet olarak büyük bir gurur ve onurla kutlayacağız.  Türk milletinin tarih boyunca yazdığı destanları da tüm milletler çok iyi bilmektedirler. Bisiklet camiası olarak bu destekte biz de varız demek için Bisiklet Halk Sürüşü etkinliği yapmayı planlamış bulunmaktayız.” dedi.

Kaynak: