Son Dakika Haberler

Konya'da bazı Mesleki Teknik Anadolu Liseleri ile sanayi kuruluşları arasında, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri Gülay’ın katılımı ile işbirliği protokolü imzalandı.Gülay, "Sektör eğer gelişmek istiyorsa Konya örneğini uygulamak zorunda" dedi.

Konya’da örnek protokol
İmza törenine Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri Gülay, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Yılmaz, İlgili firmaların temsilcileri, okul müdürleri, yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı.

Firma temsilcileri, eğitimsiz meslek, mesleksiz eğitimin olamayacağını vurgulayarak kalifiye insan yetiştiren ve sanayi kuruluşlarına işbirliği fırsatı sağlayan Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Konya'daki tüm okullarda öğrencilerin aldıkları teorik bilgileri, ilgili kuruluşta pratiğe dökme ve kendini geliştirmelerinin önemine değindi.

Gürsoy, daha önceki yıllarda farklı sanayi kuruluşları ile yaptıkları çalışmalardan aldıkları olumlu yanıtlar sayesinde mümkün olduğu kadar yeni işbirliği çalışmalarına önem verdiklerini söyledi.

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri Gülay ise mesleki ve teknik eğitimin önemine ve ülkenin kalkınması için değerine vurgu yaparak, destek veren sanayi kuruluşlarına teşekkür etti.

Osman Nuri Gülay “Konya bizim için çok bereketli bir şehir. Ülke genelinde 84 şirketle protokol imzaladık, bunun 17 si Konya’da bulunuyor. Konya sanayisi çok önemli ve biz iş birliği yapmaktan memnun oluyoruz. Kendi, milli mesleki eğitim sistemimizi kurmak zorundayız. Ülkemizin zeki insanlarının üretime katkısını sağlamanın imkânlarını sağlamamamız gerekiyor. Çıkarılan yeni yasalarla sektörü de işin içine dâhil edecek imkânlar sunuluyor. Türkiye’yi güçlendireceksek, mesleki eğitimi geliştirmek zorundayız. 6467 sayılı yasa ile 74 bin olan çırak sayımız 104 bini geçti. Hedefimiz sektörün içinde iş başı eğitimi ile eleman yetiştirmektir. Öğrencilerimize her türlü imkânı vereceğiz. Barınma, maaşının bir kısmını ödeme ve mesleğe atılmasını kolaylaştırmaya kadar her türlü desteği vereceğiz. Sektör eğer gelişmek istiyorsa Konya örneğini uygulamak zorunda. Bu protokol Okul Hamiliği Projesi kapsamında yapılıyor. Her firma bir okulun hamiliğini yüklenecek. Okulun öğrencilerine her türlü imkânlarını sağlayacak, gerekirse burs verecek ve uyum sağlarsa birlikte çalışacak. Türkiye’de 8 proje okulu var ve bunun 2 tanesi Konya’da. 17 adet kendi alanında tematik lise var ve biri yine Konya’da. Bu çalışma Türkiye’de örnek olmalıdır. İlk defa Konya’da yerinde protokol imzalıyorum. Çünkü Konya çalışkanlığı ve başarısıyla bizim için örnek bir şehirdir.” dedi.

Daha sonra imza törenine geçildi.

Bu işbirliği ile otomotiv sektörünün; servis, ayar ve bakım hizmetlerinde ihtiyaç duyduğu teknik insan gücünü, MEB'e bağlı Mesleki ve Teknik okulların Motorlu Araçlar Teknolojileri Alanı Otomotiv Elektromekanik, Otomotiv Gövde ve Otomotiv Boya Dallarında yeni teknolojilere dayalı olarak yetiştirmek,tarım makinaları imalatı sektörünün; üretim, servis ve bakım hizmetlerinde ihtiyaç duyduğu teknik insan gücünü, MEB’e bağlı Mesleki ve Teknik okullarının Makine Teknolojisi ve Metal Teknolojisi Dallarında, yeni teknolojiye dayalı olarak yetiştirmek
Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği alanında ihtiyaç duyduğu teknik insan gücünü, mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumlarının hayvan sağlığı alanında, yeni teknolojilere dayalı olarak yetiştirilmesi amaçlanıyor.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English