Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya'da öğrenciler dizi çekti! İlk sezon 1 Ocak'ta

Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümü öğrencilerinin projesi olan “THE DARK-Bir Avuç Çekirdek İçin“ adlı internet dizisinin çekimleri, tamamlandı. Çekimlerinin tamamına yakını Konya’da yapılan dizinin ilk sezonu 1 Ocak’ta yayımlanacak.

Konya’da öğrenciler dizi çekti! İlk sezon 1 Ocak’ta
Yönetmenliğini Anıl Kaya’nın, görüntü yönetmenliğini ise Fatih Aysöndü'nün yaptığı internet dizisinin başrolünde Noma Khan ve Shaker Muafa yer alıyor.

Dizinin konusu ise para ve su yerine çekirdeğin geçtiği fantastik bir dünyada çekirdeklerin The Dark şirketi tarafından toplanarak dünyayı yok etme amacıyla kullanılması… 

Kısaca Film Atölyesinin ekipman desteği sağladığı dizinin bütçesi öğrencilerin harçlıkları ile karşılandı. 

Kısıtlı imkânlarla hazırlanan dizinin ilk sezonu bitirildi. 

Çekimler Konya’nın Meram, Sille, Karapınar ve Selçuklu ilçelerinde yapıldı. 

Absürt komedi türünde hazırlanan dizi Youtube’da yayınlanacak.  

Dizinin 12 dilde ayrı altyazı çevirisi yapılarak Avrupa'da az bilinen çekirdeğin tanıtılması da dizinin hedefleri arasında. 

Dizinin yönetmeni Anıl Kaya, hiçbir kuruluşa yada siyasi ideolojiye hizmet etmediğini vurgulayarak, son zamanlarda internette fenomen olan internet dizilerinin konu ve içerik itibari ile kısır döngüye girdiğini söyledi. 

“The Dark dizisi eğlenceli olduğu kadar düşündürücü” diyen Kaya, “Hiçbir sponsorumuz olmadan Ramazan ayında aç susuz  sabahlardan akşamlara kadar ekipmanları taşıyan, çekimlere katılan, tüm olumsuzluklara rağmen birlik ve beraberlik içinde cebindeki son kuruşla yanımızda olan tüm ekibime teşekkür ediyorum” dedi. 

Dizinin proje danışmanı olan SÜ Radyo TV Sinema Bölümü Öğretim Görevlisi Uzman Sefa Doğru, dizideki tüm eksiklerin giderildiğini ve dizinin tüm kadrosuyla hazır olduğunu açıkladı. 

Ayrıca kamera arkası ve oyuncu kadrosunun tamamının 25 kişiden oluştuğunu söyleyen Doğru, dizinin 5 bölümünün hazır olduğunu ve dizinin müziklerini Akif Karagül, Yunus Tutkun, Sarp Sivak’tan oluşan bir müzik grubunun yaptığını söyledi.  

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English