Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya'da "İlk Adım Ebe-Gebe Okulu Projesi"

Konya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı koordinatörlüğünde sürdürülen ‘İlk Adım Ebe-Gebe Okulu Projesi’ ile ilgili Dr. Ali Kemal Belviranlı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Konya’da “İlk Adım Ebe-Gebe Okulu Projesi“
Hastanede görev yapan doktorlar ile projede görev alan ebelerin de hazır bulunduğu toplantıya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uz. Dr. Kerim Yeşildağ, Başkan Yardımcıları Uz. Dr. Engin Dinç ile Dr. Abdullah Özüdoğru, Hastane Başhekimi Uz. Dr. Erkan Ataş ve hastane idarecileri katıldı.

‘İlk Adım Ebe-Gebe Okulu Projesi’ eğitmenlerinden Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Ümmügülsüm Esenkaya’nın sunumu ile başlayan toplantıda yaklaşık 1,5 yıl önce başlayan proje kapsamında neler yapıldığı anlatıldı. Daha güzel bir geleceğe imza atmak için projenin önemli olduğuna vurgu yapan Dr. Esenkaya, düzenlenen eğitimlerin tüm aşamalarına gebelerin aktif olarak katıldıklarının altını çizdi. Eğitime bir defa katılan bir gebenin diğer eğitim gününü sabırsızlıkla beklediğini söyleyen Esenkaya “Özellikle doğum kaygısı yaşayan anne adaylarımız eğitimler sayesinde bu korkularından kurtuluyorlar. Bunun yanı sıra eğitimler sonucunda değişim gösteren ve bilinçlenen gebelerimizin durumu ailelerine de çok olumlu yansıyor” dedi.

Dr. Esenkaya’nın ardından kürsüye gelen İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, sağlık alanında çıtanın çok yükseldiğini, bu proje ile birlikte çıtanın daha da yukarılara çıkacağını söyledi. Projenin son derece başarılı bir şekilde devam ettiğini ve olumlu geri dönüşler alınmaya başlandığını da belirten Prof. Dr. Koç, “Ülke olarak en iyileri hak ediyoruz. İmkânlarımız ve eğitim gücümüz bu projeyi çok daha iyi noktalara taşıyabilecek kapasitede. Amacımız bu projenin önemini tüm sağlık çalışanlarımıza ve vatandaşlarımıza anlatarak katılım oranlarını artırabilmek. Hiçbir doktorumuzun tereddüt etmesine gerek yok. Proje kapsamında eğitim alan doğum destekçilerimizin sınırları belli. Hedefleri ve sınırları belli olan bu projeye tüm kadın hastalıkları ve doğum uzmanı doktorlarımızın destek vermesini istiyoruz” dedi. 

Toplantının son bölümünde programa katılan doktorlar da projeden duydukları memnuniyeti dile getirerek öneri ve beklentilerini proje yöneticileri ile paylaştılar.


 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English