Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya'da festival zamanı! On binlerce çocuğu ağırlıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Konya Çocuk Film Festivali, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ve binlerce çocuğun katılımı ile kapılarını ziyaretçilere açtı. Festivalde; çok sayıda ücretsiz film gösterimi, çizgi film karakterleri, bilim gösterileri, ücretsiz sinema ve lunapark biletleri ile çok sayıda sürpriz hediye çocukları bekliyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da katkıları ile düzenlenen Konya Çocuk Film Festivali başladı.

Çocuk Dostu Şehir Projesi kapsamında binlerce çocuğun ve ailelerin katılımı ile gerçekleşen açılışta konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Büyükşehir Belediyesi’nin çocuklara yönelik çok sayıda projeyi hayata geçirdiğini belirterek, özellikle çocukları sabah namazına teşvik eden Güle Oynaya Camiye Gel projesi dolayısıyla Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a teşekkür etti. Geçen sene Selçuklu’da hayata geçirilen projenin bu sene Büyükşehir sınırları içinde tüm Konya’ya yayıldığını kaydeden Sorgun, “Geçtiğimiz sene iyi bir tohum atıldı. İnşallah bu hayırlı tohum önümüzdeki sene bütün Türkiye’de yeşerir. Önemli olan hayırlı bir hizmete öncülük etmek” dedi.



Konuşmasında, Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla TRT’de yayınlanan Emiray Çizgi Filmi’nin önemine de değinen Sorgun, çocukların doyasıya eğleneceği bir festival olmasını temennisinde bulunarak, festivalin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.



BİZİM HİZMET ÖNCELİĞİMİZ ÇOCUKLAR, GENÇLER VE KADINLAR

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, bu sene yaz döneminin çok renkli ve cıvıl cıvıl geçtiğini ifade ederek, hem camilerin hem okulların hem GENÇ KOMEK Yaz Okulu’nun hem de Bilgehanelerin çocuk cıvıltılarıyla dolu olduğunu vurguladı. Başkan Altay, “Tüm çocuklarımıza ve projelerimize katılan velilerimize teşekkür ediyorum. Özellikle ‘Güle Oynaya Camiye Gel' projemiz düşündüğümüzün çok üzerinde bir etki oluşturdu. Tüm çocuklarımız koşarak camilerimizi dolduruyor. Velilerimiz de onlarla birlikte cami cemaatimize dahil oldu. Onun için hepinize teşekkür ediyoruz. Okullarımızda 55 yüzme havuzumuza 40 binden fazla çocuğumuz kayıtlı. Yine GENÇ KOMEK'imizde 20 bine yakın çocuğumuz hem din eğitimi hem de değerler eğitimiyle birlikte spor etkinliğine katılıyor. Bilgehanelerimiz çocuklarımıza mahallelerde hizmet vermeye devam ediyor. Bizim hizmet önceliğimiz çocuklar, gençler ve kadınlar. Bu projeleri yürütmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz” dedi.



Festival süresince çocukların çok eğlenceli dakikalar geçireceğini kaydeden Başkan Altay, "Farklı stantlarda çok güzel etkinliklerimiz devam ediyor olacak. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

ÇOCUKLARIMIZ HEM EĞLENİYOR HEM ÖĞRENİYOR

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı da Konya'da bu yaz döneminin çocuklar için çok eğlenceli geçtiğini, çocukların hem eğlenip hem de öğrenmesi için birçok yeni projeyle birlikte ufuklarının geliştiğini ifade ederek, “Çocuklar bizim her şeyimiz. Onlar için ne yapsak azdır. Hem yaz döneminde hem kış döneminde onlarla ilgili çok değişik faaliyetleri yaparak gelişimlerine katkıda bulunmak bizim vazifemiz. Bunun için de elimizden geleni yapmaya gayret ediyoruz” şeklinde konuştu.



Konuşmaların ardından protokol mensupları ve çocukların katılımı ile Konya Çocuk Film Festivali’nin açılışı gerçekleştirildi.



TÜRKİYE’NİN EN EĞLENCELİ ÇOCUK FESTİVALİ

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Konya Çocuk Film Festivalinde çizgi film karakterleri Emiray, Niloya, Harika Kanatlar, Elif’in Düşleri ve Heidi Tiyatrosu, çok sayıda ücretsiz film gösterimi, bilim gösterileri, atölye çalışmaları, yazar buluşmaları, yarışmalar, animasyon atölyesi, ücretsiz sinema ve lunapark biletleri, çocuk oyunları, çok sayıda sürpriz hediye ve ikramlar yer alıyor.



M1 Konya Alışveriş Merkezi ve Avşar Sinema Salonlarında gerçekleştirilen festival, 22 Temmuz Pazar akşamına kadar 11.00-22.00 saatleri arası misafirlerini ağırlayacak.

 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English