Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya'da ekipler kar ve buzlanmaya karşı 24 saat görev başında

Konya Büyükşehir Belediyesi, şehir merkezinde ve ilçelerde kar yağışı ve buzlanmadan dolayı vatandaşların günlük yaşamının olumsuz etkilenmemesi için 24 saat tuzlama, solüsyon ve kar kürüme çalışması yapıyor. Büyükşehir, kış çalışmalarında merkez ve ilçelerde 1. 900 personel ve 400 araçla hizmet veriyor.

 Konya Büyükşehir Belediyesi, kış aylarında Konya genelinde kar yağışı ve buzlanma nedeniyle vatandaşların günlük yaşamının olumsuz etkilenmemesi için 24 saat çalışıyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, kışa hazırlık için ekip ve araç filolarını daha da güçlendirdiklerini belirterek, Konya genelindeki sorumluluk alanlarında kar ve buzlanmaya karşı tüm görev başında olduğunu kaydetti.

"7/24 VATANDAŞIMIZIN HİZMETİNDEYİZ"

Konya merkezdeki hazırlıklar kapsamında şehrin 25 farklı noktasında kar ve buzlanmaya karşı ekiplerin görev yaptığını kaydeden Altay, “Fen İşleri Dairesi Başkanlığımız şehir merkezinde 25 noktada Acil Müdahale Ekiplerini hazır bekletiyor. Yine 6 bin ton tuz ve bin ton buz çözücü-önleyici solüsyonumuz hazır. Personelimiz kar yağışı esnasında şehir içi ana arterler, şehirlerarası bağlantı yolları, eğitim, sağlık kuruluşları ile diğer önem arz eden yollar başta olmak üzere şehir genelinde gece gündüz çalışarak yollarımızın açık kalmasını sağlıyor” dedi.

"1. 900 PERSONELLE SAHADAYIZ"

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, şehir merkezinin yanı sıra Konya’nın 31 ilçesinde de Konya Valiliği, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve ilçe belediyelerinin yanı sıra muhtarlarla koordineli bir şekilde çalışmaya devam edeceklerini aktararak, “Merkezin yanı sıra 28 ilçemize hizmet veren 7 bölge şefliğimizde personelimiz ve ekipmanlarımızla vatandaşımızın hizmetindeyiz. Yoğun kar yağışı esnasında herhangi bir olumsuzluğun oluşması ihtimaline karşı mahalleye dönüşen 45 köyümüze traktörlere takılmak üzere kar bıçakları verdik. Bu kapsamda verilen kar bıçağını takarak kar temizlemede ilk müdahaleyi yaparak çalışacak traktörlerin yevmiyeleri belediyemiz tarafından karşılanacak. Kış çalışmalarında merkez ve ilçelerde 1. 900 personel ve 400 araçla hizmet veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Başkan Altay, Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekiplerin de ana arterlerdeki kaldırımlarda, şehir meydanlarında, parklarda, hastane, okul ve cami gibi kamu tesislerinde, yaya üst ve altgeçitler ile yürüyüş yollarında kar temizliği ve tuzlama çalışmaları yapacağını dile getirdi.

KIŞ ACİL ÇAĞRI MERKEZİ 444 55 42

Yoğun kar yağışı esnasında vatandaşların her hangi bir olumsuzlukla karşılaşmaları halinde Büyükşehir Belediyesi’nin Acil Çağrı Merkezi’ne 444 55 42 nolu numaradan ulaşmalarını isteyen Altay, “Vatandaşlarımız Acil Çağrı Merkezimizi arayarak bizlere her an ulaşabilir ve yardım talep edebilirler. Hemşehrilerimizin talepleri kayda alınarak anında dönüş yapılacak ve gereken yapılacak. Ancak zaman zaman asılsız ihbarlar da oluyor. Yardıma ihtiyacı olan hemşehrilerimiz de bu sebeple mağduriyet yaşayabiliyorlar. Bu konuda ricamız, vatandaşlarımız bu konuya biraz daha hassasiyet göstersinler” dedi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English