Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya'da dev Kudüs mitingi!

Mevlana Meydanı'nda 'Davamız Kudüs' Büyük Konya buluşması mitingi gerçekleştirildi. Konyalıların büyük ilgi gösterdiği mitinde ABD'nin aldığı Kudüs kararına tepki gösterildi, İsrail'in Kudüs'te yaptığı zulümler protesto edildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise miting alanına bağlanarak Konyalıları selamladı.

Konya'da cuma namazı sonrası Mevlana Meydanı’nda toplanan sivil toplum kuruluşları üyeleri ve vatandaşlar, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma ve Tel Aviv'deki büyükelçiliklerini Kudüs'e taşıma kararına tepki gösterdi.

Kudüs kararına tepki gösteren vatandaşlar, ABD ve İsrail aleyhine sloganlar attı.

Sık sık tekbirler getiren gruptakiler, "Katil İsrail Filistin'den defol", "Kudüs İslam'ındır", "Kudüs Müslümanlar'ın onurudur", "Direniş kazanacak", "Selahaddinler ayağa kalksa Fatih'siz kalır mı El-Aksa" şeklinde pankart açtı.

Konya STK Başkanı Muhsin Görgülügil, alanı selamlayarak başladığı konuşmasında Kudüs'ün İslam beldesi olduğunu aktararak, "Kudüs'e atılan ateş, ABD ve İsrail'i yakacak" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, burada yaptığı konuşmada, Konya'dan yükselen sesin Kudüs'ün sesi olduğunu belirterek, Konya'nın kardeşi Kudüs için ayağa kalkarak zalimlere meydan okuduğunu ifade etti.

-"Kudüs yalnız değildir"

Sorgun, "Konya Kudüs'tür, Kudüs de Konya'dır. Konya var oldukça Kudüs asla yalnız değildir. Geçmişte İsrail Kudüs'ü başkent ilan etmeye kalktığında Konya yine bugünkü gibi ayaktaydı. Konya'daki heyecan ve ruh dün bütün zalimleri titretmişti yine bugün de titretiyor ve işgalcilerin yüreğini hoplatıyor. Konya sadece buradan ibaret değildir. Bu şehrin bir ruhu vardır. Bu ruh Şam, Bosna, Bağdat, Arakan ve Türkistan'dır. Bugün burada sadece on binlerinin değil, milyonların ruhu burada." diye konuştu.

- "Kudüs bizim haklı davamızdır"

Konya'dan yükselen sesin zalimlerin yüreğine hançer gibi saplandığını anlatan Sorgun, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi mübarek beldeleri korumak imkan meselesi değil, iman meselesidir. Kudüs bizim haklı davamızdır. İnşallah bu davada zafer Müslümanlar'ın olacaktır. Kudüs sadece bir şehrin adı değil, bir davanın adıdır. Kudüs, Ortadoğu'da bir toprak parçası değil, Müslümanlar'ın kutsalı ve onurudur. Kudüs, miracın şehri ve peygamber emanetidir. 'Allah'ın evi işgal altındayken ben evimde nasıl yatarım?' diyen Selahaddin Eyyubi'nin rüyasıdır."

Eski Başbakan ve Ak Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu ise Kudüs'ün İslam beldesi olduğunu Konya'nın her zaman mazlumların yanında yer aldığını aktardı.


Daha sonra kürsüye gelen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya'nın her zaman hakkında ve adaletin yanında olduğunu aktardı.

Akyürek şunları söyledi: 

"Yüce bir amaç için buradayız. Terör devleti İsrail'in Kudüs'ü gasp etme çabasına Konya'dan 'hayır' demek için buradayız. Konya her zaman bu duruşu sergiledi. Konya hep hakkı üstün tutmak için mücadele verdi.Kudüs hala işgal altında ama çağımızın Selahaddini olan Cumhurbaşkanımız sayesinde yeniden hür olacak. " 

Ak Parti İl Başkanı Hasan Angı, Konya'nın meydanları hak için doldurduğunu aktararak "Kudüs özgür oluncaya kadar hep ayaktayız" dedi.

Daha sonra söz alan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ABD'nin Kudüs kararının Müslümanlar'ın yeniden kendine gelmesine vesile olacağını belirtti.

Yalçın, "Sizin buradaki birliğiniz ve varlığınız her şeyi ifade ediyor. Pazar günü sivil toplum kuruluşlarıyla Ankara'da, 'Kudüs ve Mescid-i Aksa' diyerek bir araya geleceğiz ve orada bir irade beyanında bulunacağız. Tüm kardeşlerimizi Ankara'ya bekliyor olacağız." dedi.

Türkiye-Filistin Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Hasan Turan da "Kudüs denilince de aklıma Konya geliyor. Ne zaman Kudüs davasından söz etsek, ilk kıyama kalkan ve direnişe geçen şehir Konya olmuştur. Konya bunun bedelini hep ödemiş ve ödemekten de asla çekinmemiştir. Bugün de burada bu mitingin yapılacağını duyduğumda ise 'işte Konya bu' dedim." diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Kudüs'ün özgürlüğüne kavuşması ve dünya genelinde zulüm gören Müslümanlar'ın kurtuluşu için dua edildi.

Miting Konya İl Müftüsü Ali Akpınar'ın duasıyla sona erdi.
 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English