Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya'da at kesildiği şüphesi tedirgin etti

Konya'nın Beyşehir ilçesinde at kesildiği şüphesi tedirginliğe sebep oldu. İlçede çöp koyteynerinin içerisine bir otomobilden atıldığı ileri sürülen derisi yüzülmüş büyükbaş hayvan kafa kemiklerinin ise at değil, sığır başı olduğu ortaya çıktı.

Konya’da at kesildiği şüphesi tedirgin etti
Olay, Yeni Mahalle Ravza Camii arkasındaki Termiye Çayı yanında meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, çay yanında bulunan bir çöp konteyneri içerisine yol üzerinde duran bir otomobilden derisi yüzülerek eti alınmış çok sayıda at kafası atıldığı ihbarı yapılması üzerine Beyşehir Belediyesi Zabıtası ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri harekete geçti.

Vatandaşlar tarafından yol üzerine kontrol için devrilen konteyner içerisinden 7 adet derisi yüzülüp eti alınmış büyükbaş hayvan kafası ve çene kemikleri çıktı. Yol üzerinde toplanan ve çevrede oturan vatandaşlar ilçede at eti kesimi yapıldığından şüphe duyarak tedirgin oldu.

Belediye zabıta görevlileri kafa kemiklerinden inceleme için alırken, yol üzerinde toplanan vatandaşlar ise derisi ve eti yüzülmüş kafa kemiklerinin fotoğraflarını çekti, cep telefonlarıyla görüntülerini kaydetti ve sosyal medyada konuyla ilgili paylaşımlar yaptı. 

At değil sığır kafası çıktı 
Beyşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, hayvan kafalarının at kafası olup olmadığının belirlenebilmesi için İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne haber verdi. Adrese tespit edilmesi için veteriner hekimler sevk edildi. Veterinerler gelmeden önce kasap olduğunu belirten ve kafaları inceleyen bir kişi, bunların at değil sığır başı olduğunu öne sürdü. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünden gelen veteriner hekimler de yaptığı incelemede kafaların ata ait olmadığını, sığır başı olduğunu tespit ederek durumu tutanak tanzim ederek resmi kayıt altına aldı. 

Veteriner hekimler, hayvan kafalarının kaçak kesim olmasından kaynaklı olarak çöp konteynerine atılmış olabileceği ihtimalini değerlendirdiklerini belirtti. Hayvan kafalarının sığır başı olduğunun belirlenmesi üzerine polis ekipleri, kafaların yeni bir ihbara konu olmaması için belediye ekiplerine haber verdi. Belediye temizlik işleri müdürlüğü ekipleri, hayvan kafalarını çöp toplama aracına atarak yolu ve çöp konteynerini temizledi. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English