Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya'da 13. Altın Dokunuşlar sergisi açıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kurslarının Geleneksel 13. Altın Dokunuşlar Sergisi ve Bilgi Şöleni, “Endülüs’ten Selçukluya” temasıyla açıldı.

Konya’da 13. Altın Dokunuşlar sergisi açıldı
Türkiye’deki en büyük meslek edindirme sergilerinden olan ve Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) tarafından hazırlanan Geleneksel 13. Altın Dokunuşlar Sergisi ve Bilgi Şöleni, “Endülüs’ten Selçukluya” temasıyla açıldı.

KOMEK İşaret Dili Kursu öğrencilerinin katılımıyla İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, Niyazi Usta İlkokulu ve Sarayönü Belediye Spor Kulübü öğrencilerinin hazırladığı Kafkas Halk Oyunları gösterisi izlendi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya’nın geçmişine ve geleneklerine bağlı olarak büyüme sürecini on yıllar boyunca yaşadığını ve son dönemde bu yapısının hızlanarak devam ettiğini ifade etti.

Konya’nın geleneklerine bağlı, inancında sabit pergelin bir ayağını hak ve hakikatte, inancında tutan, pergelin diğer ayağıyla da yeryüzündeki bütün milletleri, bütün gelişmeleri takip eden bir şehir olduğunu kaydeden Akyürek, “Biz biliyoruz ki, Konya kalkındığında, Konya dünyanın lider şehirlerinden birisi olduğunda Türkiye de lider ülke hedefine bir adım daha yaklaşacak. Çalışmalarımız sadece mevzi çalışmalar değildir. Çalışmalarımız aynı zamanda Büyük Türkiye hedefine katkı yapan çalışmalardır. Bu bakış açısıyla hareket ediyoruz. 13. Altın Dokunuşlar Sergisi ve Bilgi Şöleninde de aynı bakış açısıyla bir senteze imza atmış olduk” dedi.

Ortaya çıkan eserlerin göz nuru, alın teri ve büyük gayretlerle yapılan çalışmalar olduğunu belirterek, emeği geçen herkese teşekkür eden Başkan Akyürek, “Burada öğretmen ve öğrencilerimizin ürettiği 2 bin 17 eser sergileniyor. Eserler Endülüs, Selçuklu, Osmanlı izlerini taşıyor. Sergiyle birlikte konferanslar, söyleşiler, müzik dinletileri, yarışmalar, yemek programları ve ilçe gezilerinin organizasyonları var. Konya’mız bayram havasını yaşamış olacak. Konya’mızda büyük bir kültürel şenlik gerçekleştirilmiş olunacak.” dedi.

KOMEK’in Konya’nın halk üniversitesi olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, bugüne kadar KOMEK’ten eğitim alan kişilerin sayısının 452 bin 788’i bulduğunu söyleyerek, “Bu da Konya’mız adına çok önemli bir kültürel hareketlilik getiriyor. Aynı zamanda Konya sosyalleşmesine, şehir kültürüne yapılan çok büyük bir katkıdır. Bu faaliyet şehir kimliğinin oluşmasına çok büyük katkıda bulunmaktadır” şeklinde sözlerini tamamladı.

Konya Valisi Yakup Canbolat da, Büyükşehir Belediyesi’nin KOMEK çatısı altında 13 yıldır sürdürdüğü meslek edindirme kurslarının Türkiye’nin en başarılı ve en yaygın kurslarından biri haline geldiğini söyledi.

KOMEK’in yüzbinlerce kişiyi meslek sahibi yaparak Konya’nın ekonomik ve sosyal gelişimi açısından önemli bir işlevi yerine getirdiğini belirterek, sergide yer alan çalışmalarda emeği geçen herkesi tebrik etti.

Konuşmaların ardından protokol mensupları hep birlikte kurdele keserek 2 bin 17 eserin yer aldığı 13. Altın Dokunuşlar Sergisi ve Bilgi Şöleni’nin açılışını yaparak sergiyi incelediler.

26. dönem Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, ilçe belediye başkanları, İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Poçanoğlu, Meclis üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

ÇOK SAYIDA SANATSAL ETKİNLİK YAPILACAK

Açılışı gerçekleştirilen sergide birbirinden değerli eserlerin yanında; 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitleri Anma Programı, KOMEK Şehir ve Eğitim Çalıştayı, Emeğinizi Ödüllendirin Yarışması Ödül Töreni, söyleşiler, konserler, yarışmalar, sohbetler, şiir dinletileri, KOMEK kursiyerlerinin uygulamalı gösterileri, KOMEK Mutfağı gibi çok sayıda program ve etkinlik yer alacak. Sergi, 23 Mayıs’a kadar 10.00-22.00 saatleri arası gezilebilecek.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (3)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • OA
    Osman AVCI Hocacihan İmam-hatip Lisesi
    7 yıl önce

    CANIM ANNEM ŞİİRİ

    Söz derslerime çok çalışacağım.
    Orta, lise, yüksekleri okuyacağım.
    Vatanıma çok hizmet edeceğim.
    Annem sana layık evlat olacağım.

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
  • OA
    osman avcı hocacihan imam hatip lisesi
    7 yıl önce

    CANIM ANNEM ŞİİRİ

    Parklarda gezdik; dolaştık.
    Çimlerde tozduk; yuvarlandık.
    Ev ödevlerimi beraber yaptık.
    Benim güzel canım Annem...

    Her gün okula götürdün; getirdin.
    Güçlü ellerinle çantamı taşıdın.
    Bıkmadan usanmadan yemek yaptın.
    Hakkını ödeyemem canım Annem..

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
  • OA
    osman avcı hocacihan imam hatip lisesi
    7 yıl önce

    CANIM ANNEM ŞİİRİ
    Güzel ellerinden öperim.
    yeşil gözkerini süzerim.
    seni canımdan çok severim.
    benim güzel canım annem...
    dokuz ay katnında taşıdın
    ellerinle besledin büyüttün.
    ninniler söyledin uyuttun.
    benim güzel canım annem...

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English