Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya çiftçisi rekolteden memnun!

Son 50 yılın en yoğun kar yağışını alarak bereketli bir dönem geçiren Konya Ovası'nda geçmiş yıllara göre ürün rekoltesinde artış yaşandı. Türkiye’nin tarımsal üretiminin yaklaşık yüzde 10‘unu karşılayan Konya Ovası'nın son 50 yılın en yoğun kar yağışını alması ve nisan, mayıs aylarındaki yağmurun olumlu bir şekilde devam etmesi ortalamanın üzerinde bir rekolte gerçekleşmesini sağladı.

Konya çiftçisi rekolteden memnun!
Kış mevsiminde Konya’nın yoğun bir kar yağışı aldığını ifade eden Merkez Meram Ziraat Odası Başkanı Ali Ataiyibiner, bu kar yağışının hem çimlenmemiş olan hububat tohumlarının çimlenmesi açısından hem de en önemli unsur olan toprağın ihtiyacı olan suyun karşılanması açısından bereketi bol bir kış ayını yaşattığını söyledi. Nisan ve mayıs aylarının da yağmurla devam etmesinin ayrı bir öneme sahip olduğunu belirten Başkan Ataiyibiner, “Ürün, istediği suyu Konya Ovası'nın hemen hemen her yerinde mevsim normallerinin üzerinde aldı” dedi.

“Bu yıl rekolte yaklaşık 2 milyon tonun üzerinde”

Başkan Ataiyibiner, Konya Ovası'ndaki rekolte hakkında da bilgi vererek, “Tuz Gölü Havzası denilen Cihanbeyli, Kulu ve Emirgazi’nin bir kısmı olan platoda istediğimiz yağışları alamadığımızdan dolayı 150-300 kilogram olan ürün rekoltesini ancak yakalayabildik. Diğer bölgelerimizde ise 300-400 kilogram arasında dekarda verim alınarak uzun yıllar ortalamasının üzerinde bir verimle hububat rekoltesi gerçekleşmiş olacak. Türkiye üretiminin yaklaşık yüzde 10’u olarak 2 milyon ton rekolteyle uzun yıllar ortalamamız bulunmakta. Bu yıl 2 milyon tonun üzerinde yaklaşık 2 milyon 300 bin ton olma ihtimali çok yüksek, hatta bu rakamı geçebiliriz” diye konuştu.

Konya Ovasının dış havzalardan getirilecek suya ihtiyacının bulunduğunu ifade eden Ataiyibiner "KOP ve DSİ’nin çalışmış olduğu proje aşamasında olan suya bölge çiftçisinin acil ihtiyacı var. Bölge çiftçisinin üretebilmesi ve ülke ekonomisine katkıda bulunabilmesi için en önemli unsur su. Su varsa hayat vardır. Su varsa tarım vardır. Su olmadan hiçbir şey olmuyor" ifadelerini kullandı.

 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English