Son Dakika Haberler

Konya bir ilke imza attı!

Eklenme Tarihi: 24.07.2017 - 10:48

Konya Halk Sağlığı Müdürlüğü’nce 15 Temmuz şehitleri anısına organize edilen bisiklet turunda pedal çevirenler bir ilke imza attı. Turun bundan sonra daha büyük organizasyon ve katılımcıyla tüm illere yayılması planlanıyor.

Konya bir ilke imza attı!
Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, 19 gün süren turun önemli ve bir o kadar da anlamlı olduğunu belirterek, büyük bir projeye imza attıklarını söyledi. Öznavruz, Konya’da ilk kez bir devlet kurumunun sağlık için spor yapanlara, 15 Temmuz anısına forma hediye ettiğini de söyledi.

19 Temmuz’da turu tamamlayıp Konya’ya dönen bisikletçilerin ilk ziyaret ettiği yerlerden birisi de Yeni Konya Gazetesi oldu.

Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Zeynel Abidin Uysal, Aile Hekimi Dr. Mustafa Koyuncuoğlu, Alie Hekimi D. Nurettin Uyar ve Halk Sağlığı Personel Şube Müdürü, Sağlık Sen Konya Şube Başkan Yardımcısı Ahmet Ekizer, Yeni Konya’yı ziyaretlerinde, Konya’dan başlayıp, Çanakkale’de tamamlanan “15 Temmuz Şehitleri’ni Anma Bisiklet Turu”nda şehitlerin ruhunu her zaman yanlarında hissettiklerini belirttiler.

Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Zeynel Abidin Uysal, FETÖ'nün darbe girişiminde şehit olanlara vefa borçlarını ödemeyi amaçladıklarını ifade ederek, vatanı korumak için şehit düşenleri anma adına yapılan bir etkinliğe sendika olarak destek vermekten mutluluk duyduklarını vurguladı.

Torku Şekerspor Kulübü’nden Veda Benli ve üniversite öğrencisi Can Ahmet Koyuncuoğlu’nun da turda kendilerine eşlik ettiğini belirten Uysal, organizasyonda emeği geçenlerin yanı sıra emniyet, jandarma ve sağlık ekiplerine teşekkür dileklerini iletti.

Aile Hekimi Dr. Mustafa Koyuncuoğlu, amatörce bu turun tamamlanacağını gösterdiklerini belirerek, “Konya bisiklet kullanımında amatör bazda Türkiye’nin en yaygın ili. Biz de buradan yola çıkarak gezgin bisikletçiliği, turistik bisikletçiliği ön plana çıkartmak ve bisiklet kullanımını hem sportif hem de günlük yaşantı içerisinde kullanım olarak yaygınlaştırmak maksadıyla bu turu organize ettik” dedi.

Turda asıl amacın 15 Temmuz ruhunu canlı tutmak, unutturmamak olduğunu vurgulayan Koyuncuoğlu, şunları söyledi:

“Bu amaçla yola çıkarak 1 Temmuz’da ilk önce Konya’da start verildi. 2 Temmuz’da Konya’nın tek 15 Temmuz şehidi Muhsin Kiremitçi’nin anısına Seydişehir’e gidildi. Akabinde 4 Temmuz’dan itibaren de Ereğli’ye gidildi. Daha sonra Ömer Halis Demir şehidimizi ziyaret ettik. Oradan Aksaray, Şereflikoçhisar, Ankara Gölbaşı, Kahramankazan, Kızılcahamam, Gerede, Bolu, Düzce, Sakarya, Gebze, İstanbul, Tekirdağ ve Çanakkale’de şehitliklere uğrayarak toplamda bin 621 km. yol kat edildi. Dolayısıyla hem bisiklet sporunun yangınlaştırılması hem de şehit, şehit yakınları ve gazilerimizin ziyaret edilmesi amaçlandı.”

Tur boyunca duygusal anların da yaşandığını ifade eden Dr. Koyuncuoğlu, “Mesela Kahramankazan’da Belediye Başkanı Lokman Ertürk bizi karşıladı. Orada gazi Mustafa Zorova’yı ziyaret ettik. Sohbetimizde gerçekten ilçeye neden Kahraman unvanı verildiğini oraya varınca anladık. Vatandaşların kendi ekinlerini, traktörlerinin lastiklerini yakarak Akıncı Üssü’nün önünde canlarını verdiklerini ilçe halkından dinledik. Örneğin Samet Cantürk adında bir şehidimiz var. 4 yaşında anneden öksüz, 14 yaşında babadan yetim kalmış, 18 yaşında şahadet şerbetini Akıncı Üssü’nün önünde içmiş. Saatlerce yaralı vaziyette, darbeciler tarafından bekleyen sağlık çalışanlarına, 112 verilmeyerek şehit düşmüş, civan delikanlılarımızın bu mücadeleyi verdiğini gördük” dedi.

Yeni Konya Gazetesi/Hüseyin Avni Uğur

Kaynak: