Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya'a "Cahit Zarifoğlu Çocuk Şenliği" gerçekleştirildi

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi tarafından “Cahit Zarifoğlu Çocuk Şenliği”nin 13'üncüsü düzenledi.

Konya’a “Cahit Zarifoğlu Çocuk Şenliği“ gerçekleştirildi
Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi’nce her yıl şair Cahit Zarifoğlu anısına düzenlenen Cahit Zarifoğlu Çocuk Şenliği’nin 13’üncüsü bu yıl İl Halk Kütüphanesinde yoğun katılımla gerçekleşti.

TYB Konya Şube yönetim kurulu üyesi şair Atilla Yaramış ile birlikte birçok yazar ile çok sayıda çocuğun aileleriyel katıldığı şenlik, renkli görüntülere sahne oldu. Selçuklu Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleşen program Cahit Zarifoğlu İlkokulu Mehter takımının gösterisiyle başladı.

Mahmut Sami Ramazanoğlu İHL öğrencisi ve TYB Konya Çocuk Kulübü üyesi Rümeysa Bozdemir’in sunumuyla gerçekleştirilen program Selçuklu Melikşah Anaokulu öğrencilerinin sahneye koyduğu “Konya Türk Büyükleri ile Buluşuyor” isimli gösteri ile devam etti.



Necmettin Erbakan Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencisi Ayşen Yıldırım, Cahit Zarifoğlu İçin Çocuklar Ne Demek” başlıklı bir konuşma yaptı. Bu zarif şenliğin TYB Konya şubesinin en anlamlı programlarından biri olduğunu vurgulayan Yıldırım şunları söyledi;

"Kuşlara kafayı takacak kadar çocuk, eskimeyen değerlerimize ayna tutup sıkmadan anlatacak kadar babacan, aslanı katıra bindirecek kadar muzip, çocuk yürekli ve çocukların safında bir şair Cahit Zarifoğlu. Cahit Zarifoğlu bir yazar, düşünür ve şair, olarak önemli bir yerde duruyor. Lakin çocuk edebiyatı alanında verdiği eserler de bir o kadar kıymetlidir. 'Yürek Dede ile Padişah, Serçe Kuş, Gülücük, Ağaçkakanlar, Katıraslan, Küçük Şehzade, Kuşların Dili, Motorlu Kuş ve Ağaç Okul’u çocuklarımızla mutlaka tanıştırmamız gereken eserlerdir" 

Mustafa Karaciğan İlköğretim Okulu 4. Sınıf izcileri, öğretmenleri Emine Altınışık rehberliğinde Zarifoğlu’nun şiirlerini işaret diliyle okudu ve sema gösterisi icra etti. Üneyse Hilal Yaramış, Hanne Bozdemir ve Hasancan Bozdemir'in okuduğu şiirler duygusal anlar yaşattı.

Tüm çocukların eşlik ettiği Hale Aytekin isimli çocuğun duasının ardından çocukların sevgi ve hoşgörünün hâkim olduğu, vefanın ve dostluğun hiç bitmediği bir dünya istemleriyle uçurdukları balonlarla program son buldu. 

 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English