Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"Konya 2019'da sıçrama yapacak"

Selçuklu Muhtarlar Derneği’nin genel kuruluna katılan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Yeni Büyükşehir Uygulaması sonrası yaptıkları yatırımlarla Konya’nın çok farklı bir konuma yükseldiğini belirterek, “2019’dan sonra şehirlerimiz bir sıçrama daha yapacak” dedi.

“Konya 2019’da sıçrama yapacak“
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Selçuklu Muhtarlar Derneği’nin genel kurulunda Selçuklu’da görev yapan muhtarlarla bir araya geldi.

Dernek binasında gerçekleştirilen genel kurulda muhtarlara hitap eden Başkan Tahir Akyürek, Yeni Büyükşehir Yasası ile birlikte şehrin bütününe hizmet vermeye başladıklarını dile getirerek, Yeni Büyükşehir Yasası’na neden ihtiyaç duyulduğunu şu sözlerle özetledi:

“Türkiye, Yeni Büyükşehir uygulaması ile tüm ilçe ve yerleşim yerlerinin şehir standardına kavuşturulması, böylece iç göçün önlenmesine gayret gösterildi. Yani bu amaçla böyle bir düzenlemeye gidildi.”

KONYA DÜNYA ŞEHRİ HEDEFİNE ÖNEMLİ ORANDA YAKLAŞTI

Konya’nın bu 4 yıllık süreçte yeni döneme adapte olmaya çalıştığını, 2014’ten bu yana yatırım anlamında daha çok yeni metropol ilçelere yöneldiklerini dile getiren Akyürek, “Bu süreçte Konya çok farklı bir konuma doğru yükseldi. Konya hedef olarak koyduğu dünya şehri statüsüne doğru önemli oranda yaklaştı” ifadelerini kullandı.

2019’DAN SONRA BİR SIÇRAMA DAHA YAŞAYACAĞIZ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 2019’dan sonra Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile birlikte yeni döneme girileceğini, bu yeni aşamada bir sıçrama daha yapacaklarını kaydetti. Başkan Akyürek, Yeni Büyükşehir Uygulamasında muhtarların her zaman yanlarında olduğunu belirterek, teşekkür etti.


Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay konuşmasında Selçuklu ilçesinin çok hızlı geliştiğini dile getirerek, “72 muhtarımızla Selçuklu’ya hizmet veriyoruz. İnşallah bundan sonra da güzel işlere imza atarız. Büyükşehir Belediye Başkanımızın son yıllarda yaptığı hizmetlerle Konyamız bir marka şehir haline dönüştü. Ben Büyükşehir Belediye Başkanımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum” dedi.

Genel kurula katılan Muhtarlar Federasyonu Başkanı Bekir Kayhaoğlu da Türkiye Muhtarlar Federasyonu olarak 50 bin 198 muhtarla hizmet etmek için gece gündüz çalıştıklarını belirterek, muhtarların hem sosyal güvenceye hem de maaşa kavuşmasına vesile olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.

Selçuklu Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Kocaoğlu ise, “Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tahir Akyürek ile şahlanan Konyamızın 31 ilçesine eşit bir şekilde hizmet götürülüyor. Gittiğimiz programlarda bizzat bunu görmekteyiz” dedi.

Konuşmalarının ardından Türkiye Muhtarlar Federasyonu tarafından Selçuklu Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Kocaoğlu’na verilen plaketi Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek verdi. Öte yandan, Selçuklu Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Kocaoğlu da günün anısına Başkan Akyürek’e plaket takdim etti.

Programa Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hasan Kılca, Daire Başkanları Murat Közoğlu, ve Mustafa Yazlık ile AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, MHP Selçuklu İlçe Başkanı Güzide Çipan, Konya Muhtarlar Derneği Başkanı Celal Duran ve Selçuklu İlçesi’ne bağlı mahalle muhtarları katıldı.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English