Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"Kontrol Bende" programı tanıtım toplantısı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Sayan: " 'Kontrol Bende' programı ile bilinçli ve sorumlu çevrim içi davranış nasıl olmalı sorusunun cevabını arıyoruz"

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı (BTK) Ömer Fatih Sayan, Facebook ve Habitat Derneği'nin iş birliği, BTK'nın desteğiyle başlatılan "Kontrol Bende" programı ile bilinçli ve sorumlu çevrim içi davranış nasıl olmalı sorusuna cevap aradıklarını söyledi.

İnternetin bilinçli kullanımı ile çevrim içi emniyet konusunda farkındalığı artırmayı amaçlayan "Kontrol Bende" programının tanıtım toplantısı düzenlendi.

Sayan, toplantıda yaptığı konuşmada, internetin iletişime yeni bir boyut kazandırdığına dikkati çekti.

İnternet ortamında yanlış, doğruluğu teyit edilmemiş, manipüle edilmiş bilgilerin, terörü övücü ve destekleyici içeriklerin paylaşılmaması gerektiğini vurgulayan Sayan, "İnsanlığın binlerce yıldan bu yana biriktirdiği tüm ortak değerleri sanal ortamda oluşmakta olan yeni dünyaya taşıma gibi bir yükümlülüğümüz var. Gerçek hayatta suç olan her şeyin internet ortamında da suç olduğu hususlarını katıldığımız tüm toplantılarda, bulunduğumuz tüm ortamlarda paylaşıyoruz." diye konuştu.

Sayan, internet ve sosyal medyada hakaret, küfür, aşağılama, cinsiyet ve sınıf ayrımcılığı gibi içeriklere karşı mücadelenin yürütüldüğüne işaret etti.

Söz konusu program ile bilinçli ve sorumlu çevrim içi davranış nasıl olmalı sorusuna yanıt aradıklarını anlatan Sayan, "Bu tür çalışmaları, çocuk ve gençlerin bilinçli birer internet ve sosyal medya kullanıcısı olarak yetişmeleri, internet ve sosyal medyanın sağladığı fırsatlardan azami derecede faydalanırken olası risklerinden de kaçınmalarını sağlamak amacıyla gerçekleştiriyoruz." ifadelerini kullandı.

- "Güvenliği sağlamak önceliklerimiz arasında"

Facebook Türkiye Kamu Politikaları Sorumlusu Nilay Erdem, Türkiye'de 44 milyonu aşkın insanın Facebook kullandığını söyledi.

Kullanıcıların güvenliğini sağlamanın Facebook'un öncelikleri arasında bulunduğunu belirten Erdem, şunları kaydetti:

"Projeye neden ‘Kontrol Bende' dedik? Bu, Facebook'un kullanıcılarla ilgili temel olarak onlara vermek istediği prensibi yansıtıyor. Çünkü biz, 'Facebook deneyiminizi aslında siz yönetiyorsunuz' diyoruz. Bu projeyle amacımız, aslında güvenli Facebook kullanımlarının kontrolünü insanlara vermek için bilinçlendirmek. Güvenlik ekiplerimiz ve Habitat Derneği'nin uzmanları bir araya gelerek eğitim kiti hazırladık. Bu eğitim kitinde sadece Facebook'un değil aynı zamanda genel olarak internetin güvenli bir şekilde kullanılmasıyla ilgili çeşitli bilgiler veriyoruz. Bu aslında eğitmenler için hazırladığımız bir içerik."

- "Bilinçli toplum oluşturmayı amaçlıyoruz"

Habitat Derneği Genel Koordinatörü Başak Saral, söz konusu proje kapsamında yapılacak çalışmalara değinerek, “Temel hedefimiz, çevrim içi ortamda paylaşımı ve sorumlu davranışı bir araya getiren bir hareketi bu projemizle başlatmak. Hem 100 sosyal medya elçisi, hem de 10 bin kişiyle yapılacak eğitimlerle Türkiye'de bilinçli hareket edecek, güçlenmiş bir internet kullanıcısı topluluğu oluşturmayı amaçlıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kontrol Bende programı kapsamında, Ankara, İstanbul ve İzmir,Adana, Antalya, Balıkesir, Bursa, Bolu, Eskişehir, Hatay, Kayseri, Konya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Samsun, Şanlıurfa, Rize ve Yalova'da eğitimler düzenlenecek.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English