Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Kolombiya, ELN ile müzakerelerini başka ülkede sürdürecek

Dışişleri Bakanı Holguin, Ekvador'un garantörlükten ve ev sahipliğinden çekilme kararı sonrası, müzakerelerin daha önce belirlenen başka bir ülkede sürdürüleceğini açıkladı

Anadolu Ajansı haberine göre;
BOGOTA (AA) - Kolombiya Dışişleri Bakanı Maria Angela Holguin, Ulusal Kurtuluş Ordusu (ELN) ile Ekvador'da yürütülen müzakerelerin başka bir ülkeye taşınacağını duyurdu.

Holguin, Ekvador Devlet Başkanı Lenin Moreno'nun, ülkesinin bundan sonra Kolombiya ve ELN arasındaki müzakerelerin ev sahipliğini yapmayacağını duyurmasının ardından konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Başkent Bogota'daki Devlet Başkanlığı Sarayı Casa de Narino'da hükümetin kararını açıklayan Holguin, Devlet Başkanı Juan Manuel Santos'un, Moreno'nun kararını anlayışla karşıladığını aktardı.

Holguin, Moreno'nun, Ekvador'u sadece ev sahipliğinden değil garantörlükten de çekmesinin ardından, Kolombiya'nın ELN ile müzakerelere daha önce belirlenen alternatif bir ülkede devam edeceğini bildirdi.

Maria Angela Holguin'in alternatif ülkeden kastının, sürecin diğer garantör 5 ülkesi Brezilya, Şili, Küba, Venezuela ve Norveç'ten biri olduğu değerlendiriliyor.

Hükümetinin terörle mücadelede gardını düşürmediğini de vurgulayan Holguin, sınır bölgesindeki askeri hareketliliği hatırlatarak Ekvador'a destek vermeye hazır olduklarını söyledi.

Ekvador Dışişleri Bakanlığı da ev sahipliği ve garantörlükten çekilme kararını yazılı açıklama ile resmen duyurdu.

Açıklamada, bu kararı almalarına neden olan şartların "kardeş ülke Kolombiya" tarafından anlaşıldığı belirtildi.

Devlet Başkanı Lenin Moreno, Kolombiya'daki televizyon kanallarından birine verdiği mülakatta, bu yönde bir karar aldığını duyurmuştu.

Ekvador'da son dönemde Kolombiya ile sınır hattındaki silahlı grupların neden olduğu ciddi güvenlik olayları yaşanıyor.

Bölgedeki bombalı saldırıların ardından, eski Kolombiya Devrimci Silahlı Güçlerinin (FARC) barış anlaşmasını tanımayan unsurları ikisi gazeteci 3 kişiyi kaçırmış daha sonra infaz etmişti.

Gazetecilerin kaçırılma emrini veren "Guacho" kod adlı kişiye bağlı grup aynı bölgede birkaç gün önce de bir çifti kaçırmıştı.

Bu olayların Ekvador halkında oluşturduğu öfkenin, Moreno'nun müzakerelerden çekilme kararı almasına neden olduğu ifade ediliyor.

- ELN ile müzakereler

Hükümet ile ELN arasında 15 Mart'ta başlayan ve yeni bir ateşkes anlaşmasının ele alındığı müzakerelerin beşinci turunun 18 Mayıs'a kadar devam etmesi hedefleniyordu.

Görüşmeler, Brezilya, Şili, Küba, Ekvador, Norveç ve Venezuela'nın gözlemciliği ve garantörlüğünde yapılıyordu.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English